Annonce
Ugeavisen Øboen

Eldirektør stopper øjeblikkeligt: - Jeg ville ikke kunne fortsætte

Torben Tørnqvist (t.v.) er forholdsvis ny formand, mens Lars Birk Rasmussen er udpeget som midlertidig direktør. Foto: Michael Lorenzen
Farvel efter næsten 23 år i stolen - direktør fra Langeland Forsyning midlertidigt på posten

LANGELAND: Udskiftningen på topposterne i Fonden Langelands Elforsyning fortsætter. Denne gang er det direktørposten. Kim Henning Hansen er for nylig stoppet med øjeblikkelig virkning efter næsten 23 år i jobbet. Direktøren i det kommunale selskab Langeland Forsyning, Lars Birk Rasmussen, er i stedet indtrådt på midlertidig basis.

- Der er ingen dramatik i det her. Kim smækker ikke med døren, og vi har ikke smidt ham ud, og han fortsætter hernede med at hjælpe efterfølgeren, siger bestyrelsesformanden i Langelands Elforsyning, Torben Tørnqvist, som selv er forholdsvis ny.

Kim Henning Hansen og Torben Tørnqvist begrunder afgangen med troværdigheden.

- Jeg ville ikke kunne fortsætte, når jeg tidligere har anbefalet et salg til Energi Fyn. Jeg synes, at det var det rigtige at gøre i den situation, som vi står i, men bestyrelsen har villet noget andet, siger Kim Henning Hansen.  som fylder 63 år senere i år.

Lars Birk Rasmussen fortsætter sideløbende med posten i Fonden Langelands Elforsyning med at være øverst ansvarlige for driften af Langeland Forsyning, der tæller ydelserne vand, spildevand, dagrenovation og genbrugspladser.

- Det vil jeg nok kunne klare i en overgangsfase. Der er dygtige og selvstændige kolleger i Langeland Forsyning, og jeg vil under alle omstændigheder aldrig være længere end et telefonopkald væk. Hvis jeg ikke troede, at jeg ville kunne overkomme det, så havde jeg naturligvis ikke sagt ja, understreger Lars Birk Rasmussen.

Kim Henning Hansen er fratrådt som direktør, men er tilgængelig i elforsyningen, så længe der er brug for råd, vejledning m.v. Arkivfoto: Birger Vogelius
Annonce

Blæst på toppen

Direktørskiftet er ikke den eneste aktuelle ændring. Formanden gennem mange år, Jens Oldenbjerg, der i januar overlod posten til Thomas Elnegaard, er trådt helt ud af bestyrelsen.

Afløseren er erhvervsmanden Peder Hansen, som også er Venstres lokalformand på Langeland og partiets borgmesterkandidat.

Thomas Elnegaard trak sig for nogle uger siden ud af bestyrelsen og blev afløst af tidligere bagermester Britta Andersen, som også er formand for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland (TEL).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Roklub får ny bro

Annonce