Annonce
Ugeavisen Øboen

Virksomhed vil hjælpe ordblinde børn og forældre: - Vi ved, at ordblindhed er arveligt

Mikael Højbjerg og Thomas Mose fra Ordblindetræning er begge ordblindelærere/læsevejledere og uddannede cand.pæd. i didaktik. Privatfoto

LANGELAND: Virksomheden Ordblindetræning er blevet hyret af Langeland Kommune til at hjælpe 25 ordblinde børn gennem et program, hvor eleverne får et forløb på en uge. Efter det forsætter eleverne med at få hjælp fra frivillige mentorer, som følger børnene i et halvt år. Ved siden af det er børnenes forældre på kursus i samarbejde med AOF, hvor forældrene kan deltage og lære de samme strategier som børnene.

Ordblindetræning er en socialøkonomisk virksomhed, der blev stiftet i 2012 i Esbjerg af Thomas Mose og Mikael Højbjerg, begge ordblindelærere/læsevejledere, cand.pæd. i didaktik samt prisbelønnede udviklere af undervisningsmaterialer til børn, unge og voksne med ordblindhed.

- Vores mission er, at alle børn, der bliver testet ordblinde, skal have ret til ordblindeundervisning, siger Thomas Mose.

Ordblindetræning arbejder også for at klæde forældre bedre på – både for at hjælpe deres børn og for at lære selv.

- Vi ved, at ordblindhed er arveligt, så der er med garanti også nogle forældre, som kan have gavn af noget ordblindeundervisning og blive sat ind i, hvordan de kan understøtte børnene i den videre træning, men også i forhold til lektier.

Ordblindetræning vil gerne bringe både børn, forældre og skole i spil, så alle lærer teknikkerne for at understøtte hinanden og kan fortsætte med at bruge dem.

- Status på Langeland er, at vi alle – også resultatsmæssigt – er glade og tilfredse med det første forløb. Det vigtige er ikke gode og hurtige resultater – men at undervisningen får en blivende effekt, siger Thomas Mose og tilføjer:

- De fleste elever har oplevet en rigtig fin progression. Men det er først nu, at arbejdet for alvor går i gang med mentorer, forældre og det program, vi har lagt. Så skal vi ud og lave en ny test om et halvt år, hvor vi følger op. Vi arbejder meget med, at det skal være noget, der bliver hos eleverne – noget som sætter sig i hukommelsen.

Ordblindetræning ejes i dag i partnerskab med AOF Center Fyn, AOF Center Sydjylland og AOF Center Syd.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Turister på Langeland undgår forvirring til sommer: Der bliver kun ét sted at hente cykelkort og fiskekort

Annonce
Ugeavisen Øboen

Jernbryllup

Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Børn og voksne på safari på Langeland: "Dagplejens dag" markeret med optog, udstilling og lidt mundgodt

Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Forårskoncert i Skrøbelev Kirke med Gospelkoret Salos

Ugeavisen Øboen

Ledigheden falder igen: 121 færre arbejdsløse på Langeland end for et år siden

Ugeavisen Øboen

Hæsblæsende action med Doktor Strange in the Multiverse of Madness: Danmarkspremiere i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Annonce