Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Årets havetrend: Indret dit private fristed med bæredygtige valg

Poul Slot ved et havemøbelsæt fra svenske Grythyttan. Bord: 9.840 kroner. Stol: 3.940 kroner. Foto: Kaj Poulsgaard
Under corona blev haven et sted, hvor vi kunne være sociale. Men haven skal også kunne rumme et helt afslappet og private helle. - Og så skal møblerne være bæredygtige og langtidsholdbare, lyder det fra Poul Slot, Slot Møbler.

Ringkøbing-Skjern: Haven har haft mange funktioner i de sidste to coronaår; skole, arbejdsplads og fitnesscenter for eksempel. Men nu stiger behovet for et privat helle i haven.

Derfor er simplicitet kodeordet i årets havetrend. Et simpelt cafésæt. En helt enkel bænk med udsigt. En liggestol under trækronerne. Det er det helt simple, der gør sig gældende, når den private hyggekrog skabes i et afgrænset område med vild natur.

- Den helt store trend sidste år var at bruge udendørsarealerne som en udbygning af stuen, fordi det var her, der var mulighed for socialt samvær. Terrassen har stadig det formål. Men der er opstået et behov for et helt afslappet og private helle, siger designchef i ILVA Jane Schmücker Høegh:

Annonce

- Vi har brug for at slappe af og lade op, især efter samfundet er åbnet igen. Mange har vænnet sig til ikke at kunne se andre mennesker, og det betyder også, at det for nogen har været en udfordring at komme i gang med at være social igen. Derfor kan det også være godt at have et sted, hvor det er okay bare at være helt sig selv, siger Jane Schmücker Høegh.

Lang levetid

Den trend er de helt med på hos Slot Møbler i Lem, hvor Poul Slot tilføjer endnu en tydelig trend:

- Møblerne må gerne være rendyrket natur med bæredygtig produktion og lang levetid. Vi vil gerne omgive os med møbler, der har et lækkert design, og er behagelige at sidde i, siger Poul Slot.

Hvis du er på udkig efter et lækkert sæt til haven i år, skal du måske ikke vente alt for længe med at besøge den nærmeste møbelbutik, for udvalget vil være lidt mindre i år.

Annonce

Møbler fra Ukraine

- Det er faktisk sådan, at 20-30 procent af alle de egetræsmøbler, der sælges i Danmark, kommer fra Ukraine, der også er kendt som et land, hvor der er en del møbelpolstrer-fabrikker. Samtidig med krigen er transporten over land fra Fjernøsten også blevet forstyrret. Mange af vores varer kan vi skaffe nok hjem af, men andre varer vil hurtigere blive udsolgt, siger Poul Slot.

Han kan for eksempel få mange havestole og borde fra svenske Gryhyttan, der har produceret lækre havemøbler i 100 år i Nordsverige.

Poul Slot fremhæver også gerne det danske designhus Houe, der genanvender alu og plastic i deres produkter. Houes produkter ligger i den dyre ende, men holder til gengæld meget, meget længe.

- Det er helt klart en trend, at vi sælger flere af de produkter, der holder meget længe, og derfor lever op til de 17 verdensmål, siger Poul Slot.

Annonce

Flere sæt i varme farver

Hos Spjaldbo har man også bemærket, at der er kommet øget fokus på haven.

- Det er tydeligt, at der bliver gjort mere ud af uderummet - ikke kun med lækre møbler men også med udetæpper, blomsterkrukker og hyggehjørner. Det må gerne være lidt mere hyggeligt, og vi sælger flere havesæt i varme farver, siger Kresten Kjerulff.

Hos Skjern Boligmontering har de også netop fundet havemøblerne frem. Her sværmer de for de lækre udemøbler fra Cane-Line, der ligger i den lidt dyrere ende af prisskalaen.

- Der har været rigtig meget fokus på ude og inde under corona, og vi oplever, at kunderne gerne vil købe ordentlige ting, og hvis de er produceret i Danmark er det ekstra godt. Der er i det hele taget fokus på bæredygtighed, siger Jens Otto Andersen.

Møblerne må gerne være rendyrket natur med bæredygtig produktion og lang levetid. Vi vil gerne omgive os med møbler, der har et lækkert design, og er behagelige at sidde i.

Poul Slot, Slot MøblerHoue Bord ved Slot Møbler: 5.499 kroner. Reclipse stol: 1.799 kroner. Foto: Kaj Poulsgaard


Havemøbler fra det danske designhus Houe ved Slot Møbler: Bord: 4.950 kroner. Enkelt stol 9.750. Dobbeltsofa 13.499.  Foto: Kaj Poulsgaard


Havemøbel-sæt i varme toner hos Spjaldbo. Bord: 3.499 kroner. Stol: 699 kroner. Foto: Kaj Poulsgaard


Havemøbelsæt i Skagen-stil hos Spjaldbo: Bord 3.975 kroner. Stol 1.000 kroner. Foto: Kaj Poulsgaard
Et klassisk sæt fra Cane-Line. Stolen sælges netop nu til en kampagnepris på 2.079 kroner hos Skjern Boligmontering og bordet til en kampagnepris på 7.199. Foto: Kaj Poulsgaard
Skjern Boligmontering sælger primært havemøbler fra Cane-Line. I forgrunden tre smarte bakker med navnet On the move, der fås til henholdsvis, 1.349, 1.999 og 2.295 kroner. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

100 års jubilæum: Helt frem til 1940 kostede det penge at bruge cykelstien mellem Ringkøbing og Søndervig

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Undgå madspild: Brug app'en Too Good To Go til at redde maden

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Succes med madspilds-app: Du skal være hurtig for at få billig mad gennem "Too Good To Go"

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Ugeavisen Ringkøbing

V. Strandgade bliver propfyldt til sommerens markedsdage: To mandage er allerede fuldt bookede

Ugeavisen Ringkøbing

Klassisk kammermusik møder "chill vibes and Lo-Fi jams" på Generator

Ugeavisen Ringkøbing

Kannevorf har 20 klassiske biler: Efter en lang dag på kontoret slapper jeg af med at bruge mine hænder

Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Ugeavisen Ringkøbing

Spænding i toppen af rækken

Ugeavisen Ringkøbing

Koncert med Mariagerfjord Pigekor i Ringkøbing Kirke

Ugeposten Skjern

Fortidsmindedag på Øster Lem Hede

Annonce