Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Brug kulden til at komme nogle steder, du ellers ikke kan komme

I januar 2010 var Ringkøbing Fjord frosset til, så tre af Dagbladets medarbejdere cyklede fra Ringkøbing til Hvide Sande. Arkivfoto: Jørn Deleuran

Klumme: To-cifrede kuldegrader. Det er vi ikke vant til. De sidste par vintre har været milde, med kun ganske få dage med frost. Det er blevet så almindeligt med milde vintre, at Ringkøbing-Skjern Forsyning slet ikke tager hensyn til vinteren i sine arbejdsplaner, men kulden har nu fået forsyningen til at stoppe med opgravninger, blandt andet på Mylius-Erichsens Vej i Ringkøbing.

Selvom kulden kan være irriterende for folk, der skal grave, så giver kulden jo også nogle nye muligheder. Og i vinterferien har børn og unge mulighed for at komme ud og prøve isen af.

På markerne er de store vandpytter frosset til og kan bruges som glidebaner og skøjtebaner. De har et stykke tid været klar til brug, fordi de hurtigere fryser til.

Søer er begyndt at fryse til, og selv Ringkøbing Fjord er begyndt at fryse til.

Utålmodige børn og voksne har længe testet isens bæreevne inde ved kanterne. De har haft svært ved at vente på, at der kommer en kommunal garanti på, at isen er sikker. Så skal den være 13 centimeter tyk.

Med frosten er det ikke kun søer og fjorde, der bliver farbare. Sumpede områder bliver pludselig også mulige at komme til uden at få våde støvler og strømper. 

Man kan komme til at se nye steder fra helt nye vinkler. Det giver store oplevelser.

I 2010 cyklede jeg for eksempel over Ringkøbing Fjord. Ikke på vandcykel, men på min gode gamle spaceblue Centurion-cykel sammen med to kollegaer, Poul Osmundsen og Jørn Deleuran. Vi startede ved borgmesterkontoret i Ringkøbing, klappede bøjerne ved den tilfrosne sejlrende og gik i land ved Gammelhavn. Vi tog på Ejvinds Bageri og fik noget varmt at drikke og så lod vi os køre hjem.

Det var en kold tur, men det var da en oplevelse, så udnyt kulden, men den er her. Gå en tur nogle steder du ellers ikke  kan gå. Kom ud på skøjter, hvis du stadig kan passe dine skøjter. Ellers spørg familie, venner og naboer, om de ikke har nogle skøjter, du kan låne.

Der er også muligheder for aktiviteter på tørt land. I forbindelse med en artikel om nedlukningsaktiviteter efterlyste jeg ideer. En ide var et besøg ved Skovsnogen syd for Kibæk. Magnus Lærke vedhæftede endda en video om besøget, der kan findes på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=-h5zUIDrscg

Et andet forslag til aktivitet var fra Anette Simoni Højhus, der forslog spillet Madpyramiden til en regnfuld dag: madpyramiden.dk/spil

madpyramiden.dk/spil

Tak for forslagene. Nyd vinterferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce