Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Charlotte Borch: Massage er afstressende

Datteren Lærke har tilbudt at lægge sig på briksen for at få massage, når der skal tages billeder. Der sænker sig en ro i lokalet, da Charlotte Borch går i gang med massagen. Foto: peso
Charlotte Borch giver både massage og kranio-sakral terapi i sin klinik.

No: Der er rolig musik i ørene og duften fra lys i næsen, når man træder ind på Klinikken for Krop og Sjæl i No. Her tager 48-årige Charlotte Borch imod med et smil.

I sin klinik tilbyder hun almindelig massage og kranio-sakral massage.

Charlotte Borch

48 år.

Stammer fra Hjerting, bori No.

Uddannet kontorassistent.

Tog en massøruddannelse i 2010.

Startede Klinkken for Krop og Sjæl i 2012.

Blev i 2014 uddannet i Kranio-sakral terapi, der retter op på kroppens skævheder..

Gift med Karsten. Tilsammen har de tre voksne børn, Lærke, Lasse og Jonas.

Fritiden går med sommerhus i Gjellerodde, yoga, hunden og gå ture i naturen.

- Jeg har altid givet massage. Det startede vel med, at nogen havde ondt i nakken og skuldrene og jeg så gav dem lidt massage, som virkede og fik folk til at slappe af og sænke skuldrene. Da jeg så blev fyret fra mit job i 2010 og havde et halvt års opsigelse, så tog jeg en massøruddannelse, fortæller Charlotte Borch.

Hun fik indrettet det tidligere soveværelse til klinik og sat en ekstra dør i.

- Der har været brødudsalg her tidligere, så der havde faktisk tidligere været en dør, hvor vi satte en ny i, forklarer hun.

Nu har hun så et forlokale, hvor hendes kunder kan vente og her står også hendes Aloe Vea-produkter, som hun også sælger.

Hun startede som massør i 2012, men har siden 2014 også givet kranio-sakral terapi.

- Jeg begyndte selv at få kranio-sakral terapi og havde og har meget glæde af det. Jeg lider af øjensygdommen blefarospasme, som faktisk gør en skæv i ansigtet og giver konstant hovedpine, men det er kranio-sakral terapi faktisk med til at rette op på, forklarer Charlotte Borch.


Jeg begyndte selv at få kranio-sakral terapi og havde og har meget glæde af det


Kranio-sakral terapi er blide tryk omkring hovedet, omkring ryg og nakke og som organmassage.

Klinikken ejet af hendes mand, Karsten, og hun er ansat som flexjobber i den tid, hun kan klare at arbejde. Hun har tre-fire kunder om dagen.

Nu tilbyder hun både massage og kranio-sakral terapi.

- Første gang folk kommer her, tager jeg en snak med dem om, hvorfor de er kommet og hvad de håber at opnå. Finder jeg under massage ud af, at de også er lidt skæve i hoften, så afhjælper jeg selvfølgelig også det, siger hun.

Halvdelen af hendes kunder er mænd og halvdelen kvinder.

- Jeg har indtrykket af, at mange mænd bliver sendt herhen af deres koner, fordi de går med nogle skavanker, men når de opdager, at det hjælper, så bliver de ved med at komme. Det er faktisk mit indtryk, at nogle kvinder ignorer deres krop og går rundt med dårligdomme, der kunne afhjælpes, mener Charlotte Borch.

Hendes kunder kommer især fra nærområdet, men hun har også kunder fra Herning, Holstebro, Varde og selv fra Aarhus kommer folk kørende til No for at få behandling.

Her efter corona-nedlukning kommer der mange drenge og unge mænd, der har siddet rigtig lang tid foran computeren og nu har fået ondt i nakke og skuldre.

- Folk med hjemmearbejdspladser har også trængt til at få kroppen løsnet op, fortæller Charlotte Borch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce