Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Gå på biblioteket: Gode bøger og spændende arrangementer

Barnets første koncert kunne finde sted på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.
Oplæsning, bogcafé, forbrugertips, foredrag om fugle og arrangementer for børn. Alt det kan du opleve på bibliotekerne og så kan du låne masser af gode bøger her til den mørke tid.

Klumme: Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettosprog og gadeslang. Interessen for det danske sprog er så stor – at vi desværre må melde udsolgt til arrangementet ”Som man siger” – et oneman-sprogshow v/ sprogforsker Michael Ejstrup. d. 9.-11. på Videbæk Bibliotek.

Heldigvis er der andre arrangementer som kan give oplevelser/inspiration i den mørke tid vi går i møde:

Skumringstime

Den årlig tilbagevendende Skumringstime er i år mandag den 9. november, og årets oplæser er Willy Egmose, mangeårig organist ved Skjern kirke og aktiv jazzmusiker.

Willy Egmose er årets oplæser i skumringstimen, der finder sted på Tarm Bibliotek. Foto: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.

Vi skal høre tekst fra Auður Ava Ólafsdóttirsroman ”Ar”. Forfatteren høstede stor ros da hun udgav romanen i 2018. Den vandt bl.a. Nordisk Råds litteraturpris det år. Romanen handler om den livstrætte Jonas Ebeneser, der tappet for livsglæde i begyndelsen af romanen forlader Island og sine tre Gudrun ‘er, for at søge døden i krigshærgede egne af verden. Tarm Bibliotek kl. 19.00-21.00. Det er gratis at deltage. Men pga. Covid19 virus er det i år absolut nødvendigt, at alle, der ønsker at deltage printer en billet. Det kan man enten gøre på Ringkøbing-Skjern Bibliotekernes hjemmeside riskbib.dk, eller man kan henvende sig til en af bibliotekerne og få dem til at printe en billet.

Bogcafé

hvor bibliotekarerne præsenterer en håndfuld bøger med temaet: Venskaber i litteraturen. Du kan deltage på Skjern Bibliotek onsdag d. 11. november kl. 10.30-11.30.

Kom til bogcafé på bibliotekerne.

Kom til en hyggelig formiddag hvor vi uddeler en lille flyer med alle de omtalte titler - hvor der er plads til dine egne noter. Bestil gratis billet på riskbib.dk eller på tlf. 99 74 26 20.

Annonce

Lev for det halve

Ja, hvem kunne ikke tænke sig at få nogle tips? På Tarm Bibliotek mandag d. 16. november kl. 19.00 kan du møde forfatteren bag bogen Lev for det halve: Nanna Hyldgaard Hansen. Hun fortæller hvorfor hun og hendes familie valgte at skrue ned for forbruget. Ikke kun til gavn for miljøet, men også til gavn for familien. Bestil billet på riskbib.dk

Annonce

Rastepladser på vandfuglenes verdenskort

Vidste du at der ligger syv fuglebeskyttelsesområder fra Agger Tange i nord til Filsø i syd – som udgør et vitalt opfodringsområde for flere hundrede tusinde vandfugle, hvor Ringkøbing Fjord og Skjern Enge især ligger i top 5 for en lang række arter i Danmark?

Netop nu - de 10 mest populære:

Stine Pilgaard: Meter i sekundet

Katrine Engberg: Isola

Lise Ringhof: Det er de danske som flygter

Steffen Jacobsen: De stumme piger

Kirsten Thorup: Indtil vanvid, indtil døden

Camilla Läckberg: Vinger af sølv

Anne-Grethe Bjarup Riis: I Guds rige

Julie Hastrup: Vildskud

Elsebeth Egholm: Som natten kender stjernerne

Kim Faber: Satans sommer

Foredrag v/ Kevin Kuhlmann Clausen, forsker, ph.d., Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. Vi hører om gæs og svaner på enge og agerjorde i Vestjylland og andre steder i Danmark: et skift fra gourmetmad til junkfood, eller omvendt? Ringkøbing Rådhushal, onsdag d. 18. november kl. 19.00-21.00. Bestil billet på riskbib.dk.

Annonce

Det´ for børn

Babys allerførste koncert er for børn fra 0-8 måneder. Julie Ben Semmane tager babyer og forældre med på en afslappende vuggeviserejse med sin rolige sang, syngeskåle, windchimes, fløjte og andre klanginstrumenter. Skjern Bibliotek tirsdag d. 17. november kl. 10.30-11.15.

Tulle og Skralle på bondegården er Musikalsk børneteater for de 1-3 årige, med katten Tulle og papegøjen Skralle. Børnene kommer med på en tur til de mange husdyr og store landbrugsmaskiner. Tarm Bibliotek onsdag d. 18. november kl. 10.00-10.40.

Billetter til arrangementer for børn er gratis. Bestil billet på riskbib.dk kl. 10.00 en uge før hvert arrangement. Vi sørger for den fornødne afstand og håndsprit. På gensyn til masser af underholdning, leg og læring på DIT bibliotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce