Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Jette Holm åbnede klinik som 60-årig: Det er aldrig for sent at skifte spor

Jette Holm er fodplejer, kosmetolog og massør. Hun har klinik i Grønnegade i Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard
Efter 17 år på Vestas satte Jette Holm sig på skolebænken hos Viborg Helsepraktik, og som 60-årig åbnede hun klinik som fodplejer, kosmetolog og massør i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: 61-årige Jette Holm er ikke bange for at springe ud i noget nyt. For hende er alder blot et tal, og pension er noget, der ligger langt ude i fremtiden.

Da hun for nogle år siden blev ramt af slidgigt, og hendes datter ville læse til fodplejer på Viborg Helsepraktik, var hun derfor frisk til at prøve noget nyt og tog med på skolebænken.

- Det har været fantastisk, og jeg har ikke fortrudt et sekund, måske kun, at jeg ikke gjorde det noget før, siger Jette Holm med et smil.

Hun er født i Nyborg, men kom til Ringkøbing allerede som 10-årig, da hendes far, Nobert Holm, fik arbejde som maskinsnedker i byen med de røde tage.


Det har været fantastisk, og jeg har ikke fortrudt et sekund at jeg gik i gang med uddannelsen til fodplejer, kosmetolog og massør fra Viborg Helsepraktik. Måske kun, at jeg ikke gjorde det noget før.

Jette Holm


- Ringkøbing er en dejlig, hyggelig by, og jeg nyder at bo her i Grønnegade, hvor der er dejlig roligt, selv om mit hus ligger tæt på Torvet, og der er mange turister, der benytter gaden på vej til Havnen, siger Jette Holm.

Annonce

Klinik i Grønnegade

Hun har indrettet sin klinik i den del af hendes hjem, der vender ud mod Grønnegade. Her tager hun i dag imod sine kunder, der primært kommer efter hendes ydelser som fodplejer eller kosmetolog. Slidgigten gør, at hun ikke gør så meget i massage.

- Jeg kan sagtens klare en ansigtsmassage og den slags, men jeg laver ikke de fysiologiske massager, siger Jette Holm.

Som "ny" klinikejer har hun endnu ikke en helt fyldt kalender, men hun var så heldig, at en anden fodplejer, der gik på pension, gav hendes visitkort til kunderne.

- Det har givet mig en god start, og mine kunder er glade for mig, så jeg skal nok får flere kunder hen ad vejen. Jeg er ikke så god og hurtig til det med reklame, så indtil nu er det mest mund til mund, siger Jette Holm.

Hvordan var det at tage en ny uddannelse i relativ høj alder?

- Det var super fedt. Jeg kunne ikke mærke, at der var forskel på mig og de andre elever. Hvis man har mod på det, synes jeg, at man skal gøre det. Jeg var heller ikke spor nervøs for eksamen. Jeg var sikker på, at det nok skulle gå, siger Jette Holm.

Det koster en del at indrette så moderne en klinik som Jette Holm har indrettet, men hun er sikker på, at det kan betale sig på den lange bane, og så bliver hun jo også klinikejer i en tid, hvor der bliver flere og flere ældre, der gerne vil se godt ud, og som har fundet ud af, at det er vigtigt at passe på deres fødder.

- Nogle finder ud af det lidt sent, men bedre sent end aldrig, siger Jette Holm.

Hun regner også med, at hun vil få nogle af turisterne i Grønnegade som kunder, når hun bliver bedre til at gøre opmærksom på muligheden for behandling i Grønnegade.

Jette Holm

Jette Holm er 61 år. Hun bor i Grønnegade 14, hvor hun også har sin klinik.

Hun kom til Ringkøbing som 10-årig, hvor hun gik på Alkjærskolen og Ringkøbing Skole, og efter et ophold på Hardsyssel Efterskole gik hun på Handelsskolen i Ringkøbing og Teknisk Skole i Herning, hvor hun uddannelse sig til teknisk assisten.

Hun har i sit liv været sømand i syv år, siden var hus ti år hos Skyum, Karkov og Tønnesen på Birkmosevej 1 i Ringkøbing, inden det blev til 17 år på Vestas - både i Ringkøbing, hvor hun arbejde med el, og som truckfører i Tim.

Slidgigt gjorde, at Jette Holm skulle skifte spor. Derfor tog hun en uddannelse til fodplejer, kosmetolog og massør på Viborg Helsepraktik fra 1. august 2017 til 1. juli 2019. I dag driver kun klinik fra hjemmet i Grønnegade.

Jette Holm har to børn; Rasmus Tarpgaard Andersen, der bor mellem Tim og Torsted, og Kristina Holm Olsen, der bor i Unterägeri i Schweiz.

Hun har tre børnebørn. Dem bruger hun en del fritid på. Hun spiller også gerne golf og går en tur ved vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

René Lagoni har været en af hovedkræfterne bag surf-eventyret på Ringkøbing Fjord. Han fik gjort en forretning ud af sin hobby.

Annonce