Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lampemesterens Drømmefond: Udsatte børn kan søge om penge til oplevelser

Ideen til Lampemesterens Drømmefond kom, da Gitte og Morten Brændgaard delte vågelamper ud på børneafdelingen på Skejby Sygehus. Når man ser så alvorlig syge børn, får man virkelig lyst til at gøre noget, forklarer de. Foto: peso
Hver ordre hos Lampemesteren.dk og de tre fysiske Wiese-butikker udløser fem kroner til Lampemesterens Drømmefond. Pengene skal give oplevelser til syge børn og socialt udsatte børn.
Annonce

Ringkøbing: Lampemesteren.dk og de fysiske belysningsbutikker har i de senere år støttet Knæk Cancer-kampagnerne.

- I samarbejde med vores leverandører gav vi i 2019 50.000 kroner til Knæk Cancer, men vores bidrag er jo bare en dråbe i det store hav, som det er svært at se effekten af. Vi vil gerne kunne se, hvad vores penge går til, fortæller Gitte og Morten Brændgaard, der ejer Lampemesteren og de fysiske butikker.

Efter et besøg på børneafdelingen på Skejby Sygehus, hvor de skulle aflevere raket. og kanin-vågelamper til alle børnene, kom ideen om at gøre noget, der direkte kunne gøre en forskel for syge børn.

- Man får virkeligheden lige ind i hovedet, når man ser alvorligt syge børn. Vi fik virkelig lyst til at gøre noget, fortæller Gitte og Morten Brændgaard.

Annonce

Fem kroner per ordre

De har derfor oprettet Lampemesterens Drømmefond, der får fem kroner for hver ordre, der bliver ekspederet i Lampemesteren.dk og de tre fysiske butikker i Ringkøbing, Holstebro og København.

- Vi regner med, at der hvert år vil komme cirka 150.000 kroner ind i fonden. Pengene skal gå til oplevelser for syge børn og socialt udsatte børn, det kan være en tur i biografen, en tur i Tivoli, en koncert eller en tur på en fiskekutter, fortæller Gitte Brændgaard.


Pengene skal gå til oplevelser for syge børn og socialt udsatte børn,

Gitte Brændgaard


Lampemesterens Drømmefond har fået sit eget logo. 

Ansøgninger til drømmefonden skal sendes til drommefonden@lampemesteren.dk.

- Vi vil gennemgå ansøgningerne, som de kommer ind, og bidrage til, at nogle børn får deres ønsker opfyldt. Vores medarbejdere vil være med til at overrække midlerne, så de også er aktive i drømmefonden, fortæller Morten Brændgaard.

Annonce

Ligger i blodet

Gitte Brændgaard er uddannet pædagog og har tidligere arbejdet på børnehjemmet Schubertsminde og været aktiv i Schuberts Mindes Støtteforening. Hun vil være Drømmefondens ansigt udadtil.

- Det ligger nok i mit blod at gøre noget ekstra for de børn, der har det svært, siger Gitte Brændgaard.

I første omgang vil det kun være ordrer via den danske hjemmeside, lampemesteren.dk, der udløser penge til drømmefonden.

- Vi har otte hjemmesider i forskellige lande og flere på vej, men om salg på de hjemmesider også skal være med til at støtte Drømmefonden, har vi ikke taget stilling til endnu. Vi har heller ikke lavet en juridisk fond, men laver en særskilt pengekasse til fonden, så alle pengene går ubeskåret til hjælp til børnene og ikke til administration, forklarer Morten Brændgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce