Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lokale julegaveideer i alle prisklasser

Sangerinden Annika Aakjær giver koncert på Spillestedet Generator i 2020. Det kunne da være en god gave. Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Savner du inspiration til en god lokal julegave, så se vores inspirationsguide her.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: I "The Julekalender" har Gertrud Sand den store kasse med julepynt. Og enhver by med respekt for sig selv forsøger at finde det største juletræ til byens torv. Her forsøger vi at skabe den største og bedste inspirationsguide til lokalt producerede julegaver.

Den slags er farligt, for der er nærmest garanti for, at vi glemmer en totalt oplagt lokal idé. Læsning af denne guide kræver derfor overbærenhed fra læserens side. Pisk os venligst ikke med en hård misteltengren, hvis vi er glemt noget, men send os gerne et luftkys eller to, hvis vi redder din dag med idéen, der skaffer dig et kys under misteltenen juleaften.

Guldsmed Ida Gonge, Velling sælger blandt andet Svævende Svaler, der er savet ud i hånden og sidder på en ørebøjle. Foto: Idagonge.dk
Annonce

Musik og Kultur

I denne kategori er der masser af muligheder for at købe billetter eller gavekort. Man kan jo også altid selv lave et gavekort til indløsning ved en god koncert eller udstilling. Vi nævner i flæng:

Spillestedet Generator. Her kan man f.eks. høre Wafande og Annika Aakjær med band i 2020.

Rock i Ringkøbing byder bl.a. på Malurt og Johnny Madsen.

Bork Festival byder bl.a. på Aqua og Citybois.

Ringkøbing Fjord Jazz Festival har bl.a. Esben Just og Jazz Five på plakaten.

www.skjerntarmmusikforening.dk byder bl.a. på det musikalske multitalent Mathias Hammer.

Mejeriet i Tarm byder bl.a. på The Grandfætters samt Ghita Nørby og Lars Hannibal.

Vestjyllands Kunstpavilon har mange skiftende udstillinger i løbet at et år, og i Ringkøbing Biograf er det helt sikkert også muligt at finde en film, som alle gerne vil se.

Ringkøbing-Skjern Museums mange afdelinger byder naturligvis også på rig mulighed for gode oplevelsesgaver.

Husk også at tjekke det lokale kulturcenters program, før du beslutter dig for en kulturel julegave, for eksempel Ringkøbing-Skjern Kulturcenter eller Rofi-Centret.

Annonce

Wellness og Skønhed

Mulighederne for at give en sundhedsgave i Ringkøbing-Skjern Kommune er ret store. Der er masser af steder, hvor man kan få sat frisuren, få en god gang massage, manicure eller lækre fødder. Og til sommer åbner det helt nye wellness-mekka på Hotel Fjordgården i Ringkøbing. Et gavekort dertil vil sikkert vække både juleglæde og forventningens glæde.

I Galleri 5 i Ringkøbing kan man blandt andet købe billeder malet af Eva Bay. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Unika og kunst

Denne kategori er også rigtig stor i Ringkøbing-Skjern Kommune, og hvis man savner ideer til unikke gaver, er det her, man skal lede.

Se for eksempel smykker fra Ida Gonge i Velling eller Lone Keilberg i Ringkøbing.

Et godt maleri til væggen kan købes mange steder, for eksempel hos Galleri Skjern Enge, hos Galleri Bente Merrild, Ringkøbing eller Galleri 5 i Ringkøbing. Her udstiller flere lokale kunstnere, for eksempel Eva Bay. I Galleri Skomagerhuset i Ringkøbing kan der for eksempel købes malerier af Gunnar Thorup. Der kan naturligvis også købes malerier hos Galleri Mikkel, Ringkøbing, Galleri 63, Ringkøbing, Linda Stampe, Skjern, eller måske lige omkring hjørnet, hvor du bor. Når Kunsten inviterer indenfor løber af stablen hvert år, viser det sig, at der er kreative kunstnere overalt i kommunen.

Hos Butik Genstart, Ringkøbing, Erhvervsskolen Vestjylland ved Skjern og Butik Egen-art i Ringkøbing er det muligt at finde mange unikke gaver.

Hvis du er til keramik, så er et besøg hos Andersen Keramik, Ringkøbing, Keramikkens Hus, Ringkøbing eller Willer Keramik i Torsted et must.

Plakater og kort fås for eksempel hos Nørgaard | Nørgaard.

Man kan jo også give et gavekort til en fotografering hos en lokal fotograf, som for eksempel Lighthouse Photo i No, LVH Foto i Spjald eller Jørn Deleuran i Kloster.

Der findes også ofte lokalt producerede ting i egnens mange genbrugsbutikker.

Og hos Kloster Design kan man for eksempel finde egenproducerede lys.

Skal der ligge lokale julegaver under træet i år? Billedet her er taget i udstillingsvinduet til Bog & Ide i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce

De næsten gratis lokale gaver

Giv et gavekort til gåtur ved Vesterhavet.

En morgen-vinter dukkert med efterfølgende varm chokolade.

Eller en tur på Dejbjerg Hede, i Hoverdal Plantage eller et andet af de skønne steder i kommunen - måske med varm kaffe og kage eller en grillmiddag bagefter.

En tur i Nr. Lyngvig Fyr - 50 kroner per person.

En tur til den næste Sandskulpturfestival i Søndervig - cirka 50 kroner per person.

En anden idé kunne være et gavekort til Ådalsløbet i Skjern eller et andet lokalt løb eller cykelløb, eller den næste tur i svømmehallen, motionscentret eller på bowlingbanen.

Hos Andersen Keramik i Ringkøbing er det muligt at købe en helt unik julegave. Arkivfoto
Annonce

Lokale bøger

Hvert år udgives der er lang række lokale bøger, der blandt andet kan købes ved Bog & Ide i Ringkøbing eller Skjern eller fra Rasmussens Bogtrykkeri i Ringkøbing.

I år er nyhederne f.eks. "Bjørnens kraft", der er tredje bind i Jonna Odgaards Lapplands-saga, "Husker du? - eller er det glemt", der er udgivet af Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv, og "Fortællinger, sagn og skrøner fra Nørre Vosborg og omegn", der er udgivet af Anna-Marie Helfer, der i mange år var bosiddende i Ringkøbing.

Ægteparret Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen, har på den gamle Knaplund Efterskole, åbner et distilleri. Her kan der blandt andet købes gin og whisky. Foto Jørgen Kirk
Annonce

Lokale drikke- og fødevarer

Her har vi atter en kategori med mange bud på lokalt producerede varer.

For eksempel Vesterhavsmost fra Laubjergs Havecenter.

Øl fra Rækker Mølle Bryghus eller Hvide Sande Bryghus.

Whisky fra Stauning Whisky, Gin fra Knaplund eller likør fra Westjysk Smag.

Kød og pølser med videre fra fra eksempel Iversen & Søn, Ringkøbing, Slagter Sørensen, Videbæk, Slager Kirkeby, Skjern eller Vedersø Vildt.

Der findes naturligvis også lokalt producerede varer i lokale gårdbutikker og hos Vestkystens Gårdbutik i Houvig, hos Butik Kræs i Ringkøbing samt hos mange købmænd. En gave eller et gavekort fra Ringkøbing Bolcher, Kjærstrup Chokolade eller Vaffelboden vil også passe godt til de søde juletænder.

Eller hvad med at finde en gave hos Din Insekt Butik? Personligt er jeg ikke der, hvor jeg er klar til at spise insekter, men det kan sagtens ske, at 2020 bliver året, hvor det bliver helt almindeligt.

Husk også, at alle de lokale spisesteder gerne udsteder et gavekort på en rigtig god middag i det kommende år.

Det er muligt mange steder at købe lokalt producerede spegepølser. Her hos Slagter Kirkeby i Skjern. Arkivfoto: Poul Osmundsen
Annonce

Parker og sport

Køb eller lav selv gavekort til Jyllands Park Zoo, Haunstrup, Adventure Park, Ringkøbing, Wow Park, Højmark eller måske til Naturkraft.

Et gavekort på en håndboldkamp med de lokale hold, Skjern Håndbold, Ringkøbing Håndbold eller Rækker Mølle Håndbold med flere kunne sikkert også vække lykke.

Er du der, hvor du godt kan spise produkter, hvor der indgår insekter, så er Din Insekt Butik, stedet at handle julegaver. Foto: Dininsektbutik.dk

Rejser og vindmøller

Ringkøbing-Skjern Kommune er kendt for meget andet end kunst og kultur. Og havde jeg rigtig, rigtig mange penge, så gav jeg da gerne min kæreste en flot Vestas-vindmølle i julegave, eller måske en Finn Juhl stol fra One Collection.

Hun ville sikkert også blive rigtig glad for en Unika-ost fra Arla eller et rejsegavekort til Primo Tours, Højmark Rejser eller Korsholm jagtrejser.

Et gavekort til et sommerhusophold ved Bjerregård ville helt sikkert også give et kys under misteltenen.

Rigtig god fornøjelse med den sidste uges gavejagt i byerne julepyntede butikker og alle andre gode steder.

Et gavekort til en fotografering hos en lokal fotograf er altid en god gaveide. Foto: Lisbeth P. BirkmoseLighthouse Photo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce