Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Naturkraft laver dansk Halloween i uge 42

En del af efterårsprogrammet på Naturkraft er fortællinger, sagn og myter. Foto: Bjørn Ellermand, Naturkraft
I stedet for græskarhoveder og plastik-edderkopper bliver det roelygter og rigtige edderkopper.
Annonce

Ringkøbing: Halloween er en skik, der kommer fra USA, med græskarhoveder og skræmmende plastik-edderkopper.

- Vi vil gerne lave en mere dansk Halloween. Skikken med udskårne lygter af grøntsager stammer faktisk fra Danmark og Irland, nemlig roe-lygter, men det var mere praktisk for indvandrere i USA at bruge græskar. På Naturkraft skal der laves roelygter, og gæsterne kan få lygten med hjem eller lade den stå i Naturkraft, hvor den så vil indgå sammen med de andre roelygter, fortæller formidler Mads Reenberg fra Naturkraft.

I stedet for store uhyggelige plastikedderkopper kan gæsterne på Naturkraft komme rundt i oplevelsesarenaen otte naturtyper og selv finde rigtige edderkopper, som de så kan undersøge nærmere med lup.

Fem ting du skal vide om Naturkraft

  1. Naturkraft er en oplevelsesarena, der fortæller om menneskets samspil med vand, vind og vejr med udgangspunkt i naturen ved den jyske vestkyst.
  2. Byggeriet udenfor Ringkøbing gik i gang i november 2017, men forud for det ligger mere end ti års udviklingsarbejde.
  3. Der er investeret mere end 300 millioner kroner i projektet. Pengene kommer fra blandt andre A. P. Møller Fonden, Realdania, Vestas og Ringkøbing-Skjern Kommune.
  4. Oplevelsesarenaen, som gæsterne betaler entré til, fylder fem hektar. Hele området på 50 hektar er til fri afbenyttelse for naturinteresserede.
  5. Volden, der omringer arenaen, er 12 meter høj på sit højeste punkt. Gåturen rundt på ringvolden er 630 meter lang.

Gæsterne får også lov til at gå på opdagelse i en samling af rigtige knogler, gevir og horn. De kan prøve at samle et skelet og blive klogere på, hvad der faktisk gemmer sig under vores hus.

- Vi vil også fortælle om, at efteråret er en tid, hvor det bliver mørkere, bladene falder af træerne og mange dyr og insekter dør, men det er jo kun en del af naturens kredsløb, så der til foråret igen kan komme nyt liv, forklarer Mads Reenberg.

Der vil også være mulighed for at høre de mange gamle nordiske myter og sagn, som folk har brugt til at tolke naturfænomener.

- Der vil blive fortalt om Mosekonen og Åmanden, siger Mads Reenberg.

Annonce

Aftenarrangementer

Som noget nyt vil Naturkraft i uge 42 lave to aftenarrangementer.

Naturkraft laver et aftenarrangement for teenagere, der ikke er bange for mørket. Foto: Bjørn Ellermand

- Tirsdag den 13. oktober laver vi et arrangement for adrenalinjægere, der ikke er bange for mørket. Det er især for teenagere, så man skal være over 13 år for at være med eller følges med en voksen. Man bliver lukket ind i hold og skal så løse forskellige mysterier og udfordringer, fortæller Mads Reenberg.

Torsdag den 15. oktober bliver der lavet en familieaften i skumringen, hvor familier først kan spise sammen, inden man begiver sig ud i måneskinnet for at løse gåder.

I efterårsferien bliver der også lavet et hyggeligt aftenarrangement for hele familien. Foto: Bjørn Ellermand, Naturkraft.

- Det er et mere hyggeligt arrangement, forklarer Mads Reenberg.

Der er kun et begrænset antal pladser, så derfor skal man reservere plads på forhånd.

De fleste aktiviteter kører i hele oktober, men hovedvægten lægges i uge 42.

- I hele efteråret vil parkens øvrige aktiviteter køre som normalt, siger Mads Reenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Gør din bolig grønnere med tilskud fra ny statslig pulje

Annonce