Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Passion sælger barista-kaffemaskiner

Claus Jørgensen, Lange Isenkram i Ringkøbing ved den Sage-model, han selv bruger privat. Foto: Kaj Poulsgaard
Hos Lange Isenkram sælger de rigtig mange barista-kaffemaskiner. - Du skal selv have passion for kaffe for at kunne sælge de maskiner, siger direktør Claus Jørgensen. Han elsker den gode kaffesmag, når den når helt ud i kindbakkerne.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: "Kaffe forekommer at være det grundlæggende behov, i enhver større krise: en god og varm kop kaffe." Citat af Alexander King.

Denne artikel er skrevet på en varm kop kaffe, brygget på en solid Moccamaster med de glimrende arabica-bønner i Merrilds 103-blanding.

Det er fint for denne artikels journalist, men hver gang han får en kop kaffe, brygget på friskkværnede bønner fra en barista-espressomaskine med et skvæt friskskummet mælk, kommer tanken; "Burde man investere i sådan en maskine?".

De sidste par år, er der mange kaffeelskere, der er sprunget på vognen. Og salget er eksploderet her under coronakrisen. Det oplever de for eksempel hos Lange Isenkram i Ringkøbing.


Jeg elsker den gode kaffesmag, når den når helt ud i kindbakkerne

Claus Jørgensen, Lange Isenkram


- Det vokser støt og roligt. Sidste år, solgte vi rigtig mange maskiner, og i år er salget nok steget med 30 procent. Det har helt sikkert noget at gøre med, at man får lyst til selvforkælelse i sådan en krise, hvor man for eksempel ikke kan komme så meget ud af rejse, og skal holde mere afstand til vennerne, siger direktør Claus Jørgensen.

Han er også sikker på, at hans egen passion for god kaffe spiller ind på salget.

- Du skal selv have passion for kaffe for at kunne sælge de her maskiner. Det er lidt det samme, som med en god grill. Du skal brænde for det. Jeg elsker den gode kaffesmag, når den når helt ud i kindbakkerne. Hvis de har en god barista-maskine, må du ikke bruge for billige bønner.  Personligt elsker jeg en kop Peter Larsen Espresso Italian Roast, siger Claus Jørgensen.

Han brygger selv på en Sage-model, som Lange Isenkram sælger til 8000 kroner. Den kan det hele og er let at rengøre.

- Nogle får købt lidt for billigt første gang. Jeg vil foreslå, at man vælger en maskine i prisklassen fra 5000 til 8000 kroner, hvis man vil med på kaffe-trenden. Du skal virkeligt være vild med kaffe, hvis du vælger en dyrere maskine, siger Claus Jørgensen.

- Kig også på, hvor nemt det er at lave kaffe på maskinen, og hvor nem rengøringen er. Det skal være så simpelt som muligt, siger Claus Jørgensen.

Louise Hansen ved en af de Bosch espresso-modeller, der er på tilbud i denne uge. Foto: Kaj Poulsgaard

Hos Kop & Kande i Skjern og Spjald, der ejes af Louise og Michael Hansen, har de også bemærket trenden med øget salg af de lidt dyrere espresso og barista-kaffemaskiner, og de har for eksempel tilbud på en model fra Bosch i denne uge.

- Vi sælger stadig flest af de mere almindelige filterkaffe-maskiner. Men salget af de lidt dyrere maskiner er helt klart steget, siger Louise Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Gør din bolig grønnere med tilskud fra ny statslig pulje

Annonce