Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Patruljen har i år fokus på forebyggelse: Unge må kun løfte en ølkasse med tomme flasker

Susanne Sommerlund, formand i HK Handel MidtVest, var med, da Jobpatruljen besøgte Ringkøbing-Skjern i uge 28. Foto: Christian Agerskov Munk
Mange - både arbejdsgivere og ungarbejdere - er ikke klar over, hvor meget de unge må løfte. Jobpatruljen informerer for at forebygge skader tidligt i arbejdslivet.
Annonce

Ringkøbing: - Hvis man arbejder, fra man er 15 år til man er 75, så er det rigtig mange år, kroppen skal holde. Vi skal passe på de unge mennesker, lyder det fra Susanne Sommerlund.

Hun er formand for HK Handel MidtVest og var med, da Jobpatruljen besøgte Ringkøbing-Skjern.

I år har patruljen fokus på forebyggelse af arbejdsskader. Og de gode vaner med for eksempel at løfte korrekt og ikke løfte for meget skal anlægges allerede i de unge år, siger hun. Der er nemlig lang vej igen, hvis man allerede som ungarbejder ødelægger ryggen på arbejdsmarkedet.

- Mange tænker ikke over det, men ungarbejdere må ikke løfte mere end 12 kilo. Det svarer til en ølkasse med tomme flasker, siger Susanne Sommerlund.

Annonce

Unge skal passe på sig selv

Derfor dur det ikke, hvis de unge svinger rundt med fulde ølkasser - heller ikke selvom de godt kan løfte dem.

Et andet fokuspunkt er omkring de unges sygdom.

- Så skal man blive hjemme. Når man er syg, er man syg. Mange unge tror, at de selv skal finde en afløser, og ellers selv skal komme på arbejde, hvis de ikke finder en. Men der er arbejdsgiverens ansvar, siger formanden.

- En del af oplæringen er at lære at passe på sig selv.


Mange tænker ikke over det, men ungarbejdere må ikke løfte mere end 12 kilo. Det svarer til en ølkasse med tomme flasker.

Susanne Sommerlund, formand HK Handel MidtVest
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce