Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Som mennesker trives vi bedst med vaner og rutiner

Dorthe Marie Siersbæk og Kulturcenteret er tilbage på banen efter to corona-nedlukninger og meget skiftende restriktioner. Nu er direktøren meget spændt på, hvordan coronaen har ændret vestjydernes vaner. Foto: Johan Gadegaard
For de ansatte på Ringkøbing-Skjern Kulturcenter har “plejer” og “rutiner” været sat helt ud af spil under corona. Nu skal de gå fra 0 til 100 på meget kort tid.

Skjern: - Som mennesker trives vi bedst med, at 70 procent af vores hverdag består af kendte vaner og rutiner. Under corona har hverdagen bestået af det modsatte, nemlig konstante forandringer, usikkerhed og magtesløshed. Men når det er sagt, så kan jeg bare konstatere, at mine medarbejdere helt overordnet har klaret corona helt fantastisk, siger direktør i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter Dorthe Marie Siersbæk.

Før corona var hun chef for 25 faste ansatte og cirka 50 timelønnede. Undervejs har blandt andet to nedskæringsrunder betydet, at hun har sagt farvel til 40 procent af personalestaben før corona. I dag er der 20 ansatte i Kulturcentret. Der er altså også kommet nye ansigter til.

- Sammen med de forskellige coronapakker og kommunens støtte med fortsat at betale lokaleleje under corona, har vores tilpasning af organisationen betydet, at vi kommer ud af corona med orden i økonomien, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Annonce

Hun har ikke haft problemer med at motivere sine medarbejdere efter hverken ferie eller corona-hjemsendelser.

En af læringerne af corona, er, at vi alle er blevet mere bevidst om, hvorfor man gør, som man gør, og at man ikke skal tage alt for givet. Vores medarbejdere går jo på arbejde her, fordi de er glade for at betjene gæster. En af mine medarbejdere sagde, at hun nærmest ikke behøvede sommerferie. Hun ville meget hellere i gang igen, siger Dorthe Marie Siersbæk.

7000-8000 gæster om ugen

Hun er nu meget spændt på, hvilke vaner, der er blevet ændret under corona hos Kulturcentrets gæster.

- Før corona havde vi 7000-8000 gæster igennem centret om ugen. Jeg tror, at der går tre-fire måneder før vi ved, om nogle af dem har ændret vaner. Det er nu det bliver rigtig spændende, siger Dorthe Marie Siersbæk.

I dag (12. August) skal vi have 600 gæster til en træningskamp for Skjern Håndbold. Det var der formentlig ikke kommet før corona, så det kan også gå den vej, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Under corona har hun kørt workshops med medarbejderne, der har fået mulighed for at få medindflydelse på Kulturcentret efter corona.

- Nogle ledere siger, at man aldrig må lade en god krise gå til spilde, og nedlukningen har da også givet os mulighed for at kigge grundigt på alle vores processer og på vores strategiplan. Her har det været vigtigt, at have medarbejderne med. Vi har også nye tiltag i støbeskeen, men de får lov til at vente, til vi er godt i gang, siger Dorthe Marie Siersbæk.

- Medinddragelsen har også betydet, at bekymringen om at gå fra 0 til 100 på kort tid er blevet mindre. Man kan ikke forberede sig 100 procent på den forandring, men heldigvis er vores medarbejdere klar - også selv om de har skullet sige goddag til flere nye medarbejdere, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Annonce

Snak om afstand

Hun er sikker på, at håndsprit er kommet for at blive, og at der også vil komme flere onlinemøder i fremtiden. Men om afstand, og manglende kram og håndtryk også bliver en del af fremtiden, er hun mere usikker på.

- Det må tiden vise. Vi har allerede ret godt gang i selskaber, og her kommer vi til at tage individuelle snakke med vores gæster, om hvor megen afstand mellem stolene, de gerne vil have, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Selv har hun arbejdet mere under corona end før.

- Jeg har aldrig i mit liv lavet så mange planer i forhold til de aktuelle coronaregler, der jo er blevet lavet om ret mange gange. Her i centret er der ni forskelle sæt coronaregler, som vi skal forholde os til, og de har ikke altid været i overensstemmelse med hinanden, siger Dorthe Marie Siersbæk.

- Det har da været forfærdeligt at gå i et næsten tomt hus, selv om man altid forsøger at finde det positive. Noget af det positive, som at vi har fået kigget, er procedurer og et nyt samarbejde med Remisen. Så nu krydser vi virkelig alle sammen fingre for, at coronaen ikke blusser op igen, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Annonce

Et smil giver smil

Når direktøren skal svare på, hvordan man bedst kommer i gang efter ferie og corona, nævner hun smil, som det første.


Jeg kan ikke rose mine medarbejdere nok for deres holdning under corona og nu bagefter. Spørger man dem, kan alt lade sig gøre.

Dorthe Marie Siersbæk


- Vi gør meget for at skabe et godt arbejdsmiljø. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og vi skal behandle hinanden godt og have en god stemning. Et smil giver smil er vores motto. Jeg kan ikke rose mine medarbejdere nok for deres holdning under corona og nu bagefter. Spørger man dem, kan alt lade sig gøre. Ud over smil lægger vi vægt på inddragelse, værdsættelse og anerkendelse. Det er det vigtigste, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Højmusikalsk ældrerådsdag med Carsten Knudsen og Det grå guld

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Velkommen til topkamp på Green Arena

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Nicolaj fra Lidl kunne ikke undvære kundekontakt: Græsset er ikke grønnere udenfor butiksdøren

Ugeavisen Ringkøbing

Anna Lystbæk fra Spjald indtager Generator

Ugeavisen Ringkøbing

Back to Back spiller nostalgipop på Generator

Ugeavisen Ringkøbing

Coronaramte Flemming Madsen er hjemme igen: Det går fremad med genoptræning, men ikke så hurtigt som før

Ugeavisen Ringkøbing

Lad dine børn blive klogere: Naturens Dag for børnefamilier i Hoverdal Plantage

Ugeavisen Ringkøbing

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Ugeavisen Ringkøbing

Tag på svampejagt med eksperter - Tag ud med Æ Skurrehat

Ugeavisen Ringkøbing

Uhæmmet i Hemmet: Mere natur i haver og på stadion skal gavne biodiversitet i den vildeste landsby

Ugeavisen Ringkøbing

Savnede tæt kundekontakt: Mads Rauhe skiftede fra bank til mæglerbranchen

Ugeavisen Ringkøbing

Vind en tur i en vandflyver og se Vestkysten fra oven

Ugeavisen Ringkøbing

Sådan hjælper du naturen: Hvad kan du gøre i din have?

Ugeavisen Ringkøbing

Masterclass i Hvide Sande: For 15. gang samles unge musikere i havnebyen for at blive dygtigere

Ugeavisen Ringkøbing

Som mennesker trives vi bedst med vaner og rutiner

Ugeavisen Ringkøbing

Ringkøbing gør klar til første vestjyske Pride-fest

Ugeavisen Ringkøbing

Vildt tilbud til badmintonspillere: Halvt kontingent og fællestræning med Morten Frost

Ugeavisen Ringkøbing

Marie-Louise vandt en racertur med Jason Watt

Ugeavisen Ringkøbing

På job igen efter corona og ferie: Det er slut med at gå forkølet på arbejde

Ugeavisen Ringkøbing

Spjald Skole:Skolebørn skal til hip-hop-koncert med HipSomHap

Ugeavisen Ringkøbing

Vind billet til Lars Lilholt

Ugeavisen Ringkøbing

Vind "Hvide Sande" på DVD

Ugeavisen Ringkøbing

Børn har brugt sommeren på at læse: Mange deltagere i Sommerlæselyst-konkurrence

Annonce