Annonce
Ugeavisen Struer

Boligrenovering kan afsluttes hurtigere

Facaderne i Baunevænget i Struer har gennem mange år været plaget af skader på murværket. Facaderne bliver udskiftet i det omfattende renoveringsprojekt, som NordVestBO står for. Foto: Frede Stengaard
190 millioner kroners renovering af Baunevænget nyder godt af ny politisk aftale om Landsbyggefonden
Annonce

Struer: Den nye og brede politiske aftale om at åbne sluserne til Landsbyggefonden og bruge godt 30 milliarder kroner på at renovere almennyttige boliger over hele landet får også effekt i Struer.

Aftalen betyder nemlig, at etape to af den omfattende renovering af boligerne i Baunevænget i Struer, et projekt anslået til samlet at koste 190 millioner kroner, fremrykkes. Det betyder, at de to etaper i projektet kan afvikles i umiddelbar forlængelse af hinanden - og at det omfattende arbejde dermed formentlig bliver færdigt før planlagt.

Det bekræfter direktør for NordVestBO, Anders Vestergaard.

- Før aftalen blev indgået, havde vi allerede fået godkendt det projektet, der omfatter en gennemgribende renovering og forandring af 208 boliger i dag til 190 boliger efter arbejdet. Arbejdet er delt op i to etaper, og vi havde indstillet os på, at etape to nok først ville blive sat i gang et stykke tid efter, at etape et var slut. Nu tyder det imidlertid på, at vi kan få lov at gøre projektet færdigt i et langt forløb i stedet, siger Anders Vestergaard.

Det giver god mening, at aftalen kommer lige nu. De store projekter kan formentlig passes ind i markedet nu. Vi har selv været igennem store projekter de seneste år i Struer og er godt rustet til fremtiden.

Anders Vestergaard, direktør, NordVestBO

Annonce

Passende tidspunkt

Den politiske aftale om Landsbyggefonden, som landets lejere i almennyttigt boligbyggeri betaler til via deres husleje, falder ifølge Anders Vestergaard på et passende tidspunkt.

- Mange store anlægsopgaver i Midt- og Vestjylland står foran en afslutning, og de lokale små og mellemstore håndværksvirksomheder kigger ind i lidt tyndere ordrekalendere sidst i 2020. Overordnet set vil de mange renoveringer kræve mange timer og håndværkere, siger Anders Vestergaard.

NordVestBO vil efter aftalen kigge sine mange afdelinger i Holstebro og Struer igennem en ekstra for at se, om der er projekter ud over den almindelige vedligeholdelse og planer for forbedringer, der måske skal fremskyndes.

- Det giver god mening, at aftalen kommer lige nu. De store projekter kan formentlig passes ind i markedet nu. Vi har selv været igennem store projekter de seneste år i Struer og er godt rustet til fremtiden, siger Anders Vestergaard.

Annonce

Skifter facader ud

NordVestBo, der er en fusion af det tidligere AAB i Struer og Boligselskabet Sct. Jørgen i Holstebro, har gennem flere år bakset med byggemæssige problemer i Baunevænget.

Der er, med Anders Vestergaards ord, blevet brugt "forfærdeligt mange penge" gennem årene på løbende at renovere skader på byggeriet.

Først og fremmest fordi facaderne er smuldret på boligerne, der blev bygget i 1980'erne.

Projektet i Baunevænget omfatter ud over udskiftning af facader blandt andet også nye køkkener og bad samt genhusning af beboere, mens arbejdet står på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce