Annonce
Ugeavisen Struer

Corona forstyrrer Spil Dansk-ugen

Et stort sang-arrangement med mellem 500 og 800 deltagere på Struer Musikskole bliver til to gange 45 sangere på grund af corona. Arkivfoto: Morten Stricker
Et enkelt arrangement er blevet flyttet og et er blevet skaleret voldsomt ned på grund af corona, når Spil Dansk-ugen løber af stablen fra uge 44 i Struer
Annonce

Thyholm: I uge 44 er der Spil Dansk-uge rundt om i de danske kommuner, og Struer er ingen undtagelse, hvor der i løbet af oktober og november er flere Spil Dansk-arrangementer. Men ligesom mange andre Spil Dansk-arrangører, har lederen af Struer Musikskole Per Odgaard og andre arrangører fra Struer alligevel haft lidt at lave her op til den store musikuge.

- Vi ønsker naturligvis at gennemføre vores arrangementer, men vi ønsker samtidig også at tage hensyn til corona-situationen, fortæller Per Odgaard.

Og derfor er en af Spil Dansk-begivenhederne, der skulle foregå på Thyholm Skole i uge 44, blevet rykket til Hjerm Skole. Det var børnebandet med Paul Banks og Charlotte Halberg, der opfører musikkrimien "Tidsrøver". Det skulle have foregået den 4. november, men på grund af det nylige corona-udbrud på Thyholm, der blandt andet lukkede skolen, så arrangørerne det som bedst at flytte det til en anden skole.

Annonce

Ingen hold

Generelt har lukningen af Thyholm Skole, der indtil videre kun er åben for de mindste elever, også konsekvenser for musikskolen.


Vi har hele tiden haft den aftale, at vi gennemfører de arrangementer vi kan under hensyntagen til eventuelle regler og restriktioner

Per Odgaard


- Vi har stadig soloundervisning på skolen, men vi plejer også at have holdundervisning, og det er helt aflyst i denne uge, siger Per Odgaard.

Derudover var der planlagt fællessang på musikskolen, hvor det var planen, at mellem 500 og 800 sangglade mennesker skulle deltage. Det er nu, på grund af smittesituationen, blevet reduceret til to små fællessangtimer for 45 personer per gang.

- Vi har hele tiden haft den aftale, at vi gennemfører de arrangementer vi kan under hensyntagen til eventuelle regler og restriktioner, også selvom det ikke bliver helt det samme, siger Per Odgaard.

Han mener også, at der er visse ting man skal holde fast i, på trods af den nuværende situationen.

- Jeg tror det er vigtigt at tingene alligevel bliver gennemført, hvis det er muligt, så vi også får en slags hverdag under den her svære situation, siger Per Odgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Flere medaljer end dansere

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Kig op

Annonce