Annonce
Ugeavisen Struer

De kommer med musik for alle pengene

Struer Kommune har godkendt en ny samarbejdsaftale for de kommende tre år med Ensemble Midt-Vest. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Byrådet godkender ny samarbejdsaftale med Ensemble MidtVest.
Annonce

Struer: Ikast-Brande Kommune har trukket sig. Men Struer Kommune holder den kulturelle fane højt og vil stadigvæk gerne yde et bidrag til driften af Ensemble MidtVest.

Byrådet i Struer Kommune har således godkendt en ny rammeaftale for ensemblets virke i årene fra 2021 til 2024.

Bidraget fra Struer Kommune er fastsat til 348.262 kroner om året. Herning Kommune bidrager med 1.493.000 kroner og Holstebro Kommune med 988.055 kroner.

- En rigtig god nyhed, mener lederen af både Folkets Hus og Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter Struer, Rie Nyborg.

- Det er et vigtigt bidrag til kulturen, de kommer med, vurderer hun og melder om fuldt hus til de cirka fire koncerter med Ensemble MidtVest om året i enten Folkets Hus eller på Gimsinghoved.

- Det afhænger lidt af, hvor stort et program de kommer med, om det er det ene eller det andet sted, de spiller. Som regel er det på Gimsinghoved, fortæller Rie Nyborg, og her er der så et trofast stampublikum.

- Det er blandt andet mange af vores egne medlemmer på Gimsinghoved, og så har Ensemble MidtVest jo også selv en støtteforening med en del medlemmer i Struer, forklarer hun, og bemærker, at det ikke er det eneste bidrag fra Ensemble MidtVest til Struer Kommune.

Annonce

Sprænger rammerne

Skolekoncerterne er også en væsentlig del af ensemblets virke.

- De er gode til at nå ud til børnene, vurderer Rie Nyborg, og i en ny strategiplan for Ensemble MidtVest bliver der nu lagt op til at gøre en ekstra indsats for at komme ud til de unge med både den klassiske musik og improvisationer, som kan bygge bro mellem den rytmiske musik og den klassiske.

Og hvis det brede publikum ikke selv finder vej til ensemblets koncerter, er musikerne i Ensemble MidtVest også klar til at rykke ud af de traditionelle rammer og spille, hvor de kan være sikre på, at musikken når ud til et publikum, som måske aldrig selv ville opsøge den.

Under den massive nedlukning af landet på grund af corona-pandemien mødte medlemmerne af Ensemble MidtVest blandt andet op på parkeringspladsen foran plejecenter Bøgelund på Voldgade for at spille for beboerne, som måtte holde sig på balkonerne og i behørig afstand.

Den slags lover ensemblets ledelse mere af, og så er der festivalerne på både Nørre Vosborg og i de enkelte værtskommuner på skift.

Annonce

Ambassadører for Lydens By

I 2019 var det Struer Kommune, der var vært for Ensemble MidtVests Vintertoner med både yoga-koncert på Struer Højskole, en lang lørdag med koncerter på Struer Museum og koncerter på både Gimsinghoved inden finalen i Struer Kirke om søndagen.


Så alt i alt er Ensemble MidtVest en vigtig samarbejdspartner. De er gode ambassadører for Struer som Lydens By,

Lars Møller Pedersen (S), formand, kultur- og fritidsudvalget, Struer Kommune


I løbet af de seneste par år er der også etableret et samarbejde mellem Ensemble MidtVest og B&O.

- Så alt i alt er Ensemble MidtVest en vigtig samarbejdspartner. De er gode ambassadører for  Struer som Lydens By, sagde formanden for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune, da han fremlagde en ny samarbejdsaftale med Ensemble MidtVest for byrådet, som godkendte både årsrapporten fra Ensemble MidtVest for 2019 og den nye samarbejdsaftale uden debat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce