Annonce
Ugeavisen Struer

Det kniber med donationer til julehjælpen i Struer

Uddeling af julehjælp. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efter en periode med nedlukning og mere end 8 måneder med corona generelt er butikkerne samt andre, der før har doneret til julehjælpen i Struer, trængte.

Struer: Det er endnu uvist hvor mange, der i alt kommer til at søge julehjælp hos enten Struer Kirke eller Frivilligcenter Struer i år. Men en ting står allerede lidt for klart: Det er en større udfordring end normalt at indsamle donationer på mad og gaver, der skal gives ud til ansøgerne.

Det oplyser både Struer Kirke og Frivilligcenter Struer.

- Der ligger en usikkerhed på donationssiden. Nogle af dem, der har givet gennem mange år, har i år sagt fra af forskellige årsager, siger Rasmus Beltofte, leder af Frivilligcenter Struer.

Han har på nuværende tidspunkt modtaget omkring 80 ansøgninger, og han regner med i alt at få cirka 120 ansøgninger, hvis det skal stemme overens med tidligere år.

- Men vi er jo i en usikker tid. Arbejdsløshedsstatistikkerne peger på, at der kommer flere, fordi mange har mistet deres job på grund af corona. For en uges tid siden kom der rigtig mange ansøgninger, men nu er det fladet lidt ud igen, Min forventning er, at vi lander på samme sted, som vi plejer, men med alle tænkelige forbehold, tilføjer han.

Annonce

Pressede forretninger

På Struer Kirkes hjemmeside kan man læse, at også kirken har udfordringer med at skaffe donationer i år. Normalt får Struer Kirke donationer fra blandt andre restaurationer og forretninger, som de samarbejder med omkring julehjælpen, ligesom de går på gaden med raslebøsser og samler ind.

- Forretningerne er pressede i år, og vi kan ikke gå på gaden med raslebøsser på grund af corona. Så vi er lidt overladt til, at folk får lyst til at støtte os personligt, siger sognepræst Peter Krabbe-Larsen.

Kirken har midler at "stå imod med", som Peter Krabbe-Larsen formulerer det, og han forsikrer, at alle, der søger om julehjælp hos dem og lever op til kriterierne, nok skal få. Men det, der er at stå imod med, var faktisk allerede øremærket mere hjælp.

- Vi vil gerne kunne give til andre formål også. Vi har lukket op for at hjælpe trængte familier på andre måder, men det skubber den nuværende situation lidt til, siger Peter Krabbe-Larsen.

Han har endnu ikke et overblik over, hvor mange der har søgt julehjælp hos kirken, men sognepræsten regner med, at tallet vil være højere i år end normalt.


Forretningerne er pressede i år, og vi kan ikke gå på gaden med raslebøsser på grund af corona. Så vi er lidt overladt til, at folk får lyst til at støtte os personligt

Peter Krabbe-Larsen, sognepræst


- Jeg forventer, at der kommer flere, for jeg synes, jeg hører, at der har været mange ansøgere, siger Peter Krabbe-Larsen.

Annonce

Ændret udlevering

Selve uddelingen af julehjælpspakkerne bliver også anderledes i år på grund af corona. Hos Frivilligcenter Struer plejer de at gøre det til en begivenhed med julestue med æbleskiver og andet godt, mens der tidligere også har været mulighed for at få noget nyt tøj doneret af byens genbrugsbutikker, hvis det gamle er slidt op.

Og modsat tidligere år så bliver der i år tale om gavekort til enten Coop eller Meny samt gavekort til legetøj til børnene, hvis der bliver penge til det.

I år bliver det ikke muligt at kigge genbrugstøjet igennem for at se, om der skulle være noget brugbart, ligesom julestuen er aflyst.

I stedet tildeles man en billet med et afhentningstidspunkt, hvor man kan dukke op, så der ikke bliver for mange samlet, og det udgør en smitterisiko.

- Vi skal jo helst ikke ende med, at nogen bliver smittet over julen, siger Rasmus Beltofte.

Hos Struer Kirke har man besluttet sig for at køre rundt til modtagerne og aflevere deres pakker. Også hos dem bliver der tale om gavekort til enten mad eller gaver, alt efter hvor meget kirken kan få samlet ind.

- Jeg oplever heldigvis en stor velvillighed fra folk, der godt kan se, at der er mange ting, der er taget fra os i denne tid, og hvis man ikke kan holde en ordentlig jul, så vil det da være synd, siger Peter Krabbe-Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce