Annonce
Ugeavisen Struer

En perfekt kombination

Helle Dalgaard Kristensen i færd med at ekspedere i sin nye butik, hvor der er åbent torsdag, fredag og lørdag. Der er åbent i salonen tirsdag og onsdag. Foto: Allan Damgaard

Helle Dalgaard Kristensen har flyttet sin butik, Dalgaard Living, hen for enden af gågaden Østergade, og samtidig har hun åbnet en frisørsalon i de nye lokaler. Det passer hende perfekt at beskæftige sig med begge dele.

Annonce

Struer: - Det er en perfekt kombination for mig. Måske var det i virkeligheden dét, jeg søgte, da jeg besluttede at stoppe med at være frisør og åbnede min butik med boligindretning og brugskunst, siger Helle Dalgaard Faurbye Kristensen.

Hendes butik, Dalgaard Living, har holdt flyttedag. Igen. Hun åbnede sin butik i gågaden Østergade i Struer for lidt over to år siden, og nu befinder butikken sig på den tredje adresse i Østergade. Denne gang for enden af gågaden ud til vejen op til banegården. Børnetøjsbutikken Tinsoldaten har senest huseret i disse lokaler.

- Selvfølgelig er der nogen, der driller mig med, at jeg nu er flyttet igen. De spørger, hvor lang tid jeg bliver på denne adresse. Det er helt fint med disse drillerier, men jeg kan forsikre, at denne gang har jeg ingen planer om at flytte. Jeg synes nemlig, jeg har fået de ideelle lokaler, siger Helle Dalgaard Kristensen og smiler.

Da hun åbnede Dalgaard Living, stoppede hun samtidig med at være frisør - efter 25 år i faget. I de sidste år havde hun salonen Hårkunst hjemme i privaten i Bremdal. Rent helbredsmæssigt kunne hun ikke længere arbejde som frisør på fuldtid.

Men hun savnede frisørfaget, og det var baggrunden for skiftet til den nye adresse.

Annonce

Savnede frisørfaget

- Jeg savnede virkelig frisørfaget. Det må jeg indrømme. Det ville være for dyrt at indrette en salon i de forhenværende lokaler. Det var meget nemmere på den nye adresse, hvor jeg råder over to lokaler med hver sin indgang. Dermed kan frisørsalonen og butikken være adskilte, siger Helle Dalgaard Kristensen.

Hun er glad for at være tilbage i sit gamle fag, og en del af de gamle kunder er vendt tilbage. Der er tre stole i salonen, og dermed er der også plads til en ekstra frisør, hvis der er nogen, der skulle have lyst.

- Hvis der er nogen, der har lyst til at være selvstændig frisør, så skal de være velkommen. Det er i hvert fald en nem måde at komme i gang på, siger Helle Dalgaard Kristensen.

Annonce

Nye åbningstider

Hun har åbent i salonen tirsdag og onsdag, mens der er åbent i butikken med boligindretning og brugskunst m.v. torsdag, fredag og lørdag. Det kan dog også ske, at hun klipper både torsdag og fredag fra morgenstunden, inden hun åbner i butikken kl. 10. I den gamle butik kunne der godt være lidt stille først på ugen, og det råder hun nu bod på ved at have lukket i butikken på de dage og samtidig åbent i salonen.

- Jeg får desuden en ansat i butikken. Det er Kristina Svane fra Vinderup - hun begynder senere på måneden. Hun er her også i december, hvorefter hun holder det sidste af sin barsel i januar og februar og vender tilbage til mig fra marts. Det giver lidt luft i hverdagen at være én mere, siger Helle Dalgaard Kristensen.

Mens butik og salon har hver sin indgang, så er der gennemgang mellem de to inde i bygningen, og butikslokalet egner sig fint til en butik, der handler med boligindretning. Butikslokalet er nemlig ganske smagfuldt i sig selv. Der er højt til loftet, og væggene er beklædt med træreoler fra gulv til loft. Over døren ind til baglokalet står der skrevet med gamle bogstaver: "Etabl. anno 1858". Så det er en gammel sag, vi har med at gøre. Det har blandt andet tidligere været en tobaksforretning.

- Det er et meget flot lokale, så jeg er på alle måder tilfreds med dette skifte, siger Helle Dalgaard Kristensen, der gerne holde kundearrangementer for en mindre flok.

I den boldgade befinder fire julearrangementer sig - de afvikles på søndage og mandage i slutningen af november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce