Annonce
Ugeavisen Struer

Enigt udvalg støtter forandring ved Holstebrovej

Et enigt teknik-, miljø- og klimaudvalg støtter forslaget til lokalplan for dele af industriområdet ved Holstebrovej i Struer. Planen giver blandt andet mulighed for at bygge en detailvarebutik på 1200 kvadratmeter og en forskønnelse langs vejen. Foto: Morten Stricker
Fuld opbakning til forslag til lokalplan, der åbner for blandt andet Rema 1000 og andre butiksformer på industriområdet langs Holstebrovej
Annonce

Struer: Byrådet skal senere på måneden tage stilling til forslaget om at transformere dele af industriområdet langs Holstebrovej - og det kommer til at ske, efter at forslaget er blevet godkendt med fuld opbakning fra et enigt teknik-, miljø- og klimaudvalg.

Planen åbner blandt andet for byggeriet af en dagligvareforretning på 1200 kvadratmeter på den grund, hvor Safari Camping tidligere lå. Med i planen er også, at andre typer af butikker og liberalt erhverv må slå sig ned i området. Endelig er en del af planen også et forslag til forskønnelse langs indfaldsvejen fra Holstebro til Struer.

Annonce

Støtter visionen

Planen har mødt modstand fra blandt andet Struer Handelsstandsforening, der i en indsigelse har kaldt det "bekymrende og bemærkelsesværdigt", at foreningen ikke har været inddraget i arbejdet med planerne for fremtidens detailhandel i Struer.

Størrelsen på udvalgsvarebutikkerne er et af de kritikpunkter, som Handelsstandsforeningen i Struer har rettet mod kommunen i forbindelse med arbejdet med lokalplanforslaget.

Foreningens mest markante kritik er dog møntet på, at planen åbner for, at Rema 1000 kan bygge en ny dagligvarebutik i planområdet og uden for bymidten.


Der er og har været en lang diskussion om, hvor forskellige butiksformer kan og skal placeres. Der har været mange forskellige holdninger, interesser og meninger om netop det punkt. Nu har et enigt udvalg besluttet, at vi støtter visionerne i forslaget.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


Formanden for udvalget, Marianne Bredal (V), siger, at medlemmerne af udvalget godt er klar over, at der er adskillige holdninger i spil i forbindelse med forslaget til lokalplan for området.

- Der er og har været en lang diskussion om, hvor forskellige butiksformer kan og skal placeres. Der har været mange forskellige holdninger, interesser og meninger om netop det punkt. Nu har et enigt udvalg besluttet, at vi støtter visionerne i forslaget, siger Marianne Bredal.

Annonce

Har lyttet

Udvalget har ifølge Marianne Bredal lyttet til handelsstandsforeningens bekymring for, om midtbyen mister dagligvareforretninger, hvis planen godkendes.

- Vi kan af gode grunde ikke vide det, men vi håber naturligvis ikke, at planen går ud over midtbyen, siger Marianne Bredal.

Rema 1000 har tidligere over for avisen bekræftet, at kæden er interesseret i at bygge på arealet ud til Bredgade. Om det så betyder, at kædens forretning i midtbyen lukker, er ifølge Rema 1000 endnu ikke afgjort.

Annonce

Skønne udsigter

Et af de argumenter og ønsker, der også har haft betydning for udvalgets støtte er udsigten til, at den markante indfaldsvej til Struer står foran en forandring.


Med i planen er også intentionen om at forskønne hele det område, som planen omfatter. Det er et længe næret ønske, der kan komme til at gå i opfyldelse.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


- Med i planen er også intentionen om at forskønne hele det område, som planen omfatter. Det er et længe næret ønske, der kan komme til at gå i opfyldelse, siger Marianne Bredal.

Struer Kommune har i forbindelse med arbejdet med planen fået lavet et forslag til forskønnelse med græsbeklædte skråninger opbygget i aluminium med indbygget belysning.

Skråningerne formes i forslaget som bølger - en reference til byens DNA som Lydens By. Når den politiske behandling af forslaget er slut i løbet af januar, skal det ud i offentlig høring i otte uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce