Annonce
Ugeavisen Struer

Flytning af autismecenter sparer kommunen godt med penge

Peter Vestergaard (R) og resten af børne- og uddannelsesudvalget har nu endeligt besluttet at flytte autismecenteret Lagunen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det koster 665.000 kroner at indrette autismecenter på Bremdal Skole, mens to millioner kroner kan sendes tilbage i kommunekassen
Annonce

Struer: Børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune har nu helt officielt besluttet, at autismecenteret Lagunen, som er at finde på Limfjordsskolen i Struer, i fremtiden skal være på Bremdal Skole.

Planen har ellers været, at centeret skulle udbygges på sin nuværende placering, men en gennemgang af brugen af kvadratmeter på kommunens skoler fik politikernes øjne op for en bedre løsning.

Det har udvalgsformand Peter Vestergaard (R) tidligere forklaret sammen med en forsikring om, at der ikke var tale om en spareøvelse. Sidstnævnte vender vi tilbage til.

Rent praktisk betyder beslutningen, at de almene klasser på Bremdal Skole skal være i to af skolens huse, mens det tredje hus altså bliver Lagunens. Det fremgår af dagsordenteksten til børne- og uddannelsesudvalget.

Det har Bremdal Skole kapacitet til, har kommunens administration vurderet.

Både ledelsen på Bremdal Skole og Limfjordsskolen har været involveret i arbejdet angående flytningen, som dog ikke ændrer på, at Lagunen stadig er en afdeling under Limfjordsskolen.

Det er en sidegevinst, som jeg ser det.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget

Annonce

En sidegevinst

Flytningen af autismecenteret betyder, at 40 børn, 25 medarbejdere og en afdelingsleder nu skal til at møde ind i Bremdal frem for i Struer by.

Bygningen på Bremdal Skole, som er på i alt 1.045 kvadratmeter, indrettes til det nye formål, hvilket der gives en anlægsbevilling på 665.000 kroner til.

Samtidig besluttede børne- og uddannelsesudvalget, at en ellers frigivet bevilling på to millioner kroner til i 2021 at udvide Lagunen på Limfjordsskolen ryger tilbage i kassen.

Vi er dermed tilbage ved spørgsmålet om det med spareøvelse eller ej?

- Det er en sidegevinst, som jeg ser det, forklarer Peter Vestergaard.

Udvalgsformanden erkender dog gerne, at kommunen kommer til at spare nogle penge - også flere, end han lige havde regnet med, men det var, som han siger, ikke udgangspunktet for beslutningen.

Det var det faglige aspekt og muligheden for at fremtidssikre tilbuddet, hvad angår plads.

Det nye autismecenter kan stå færdigt i slutningen af november i år, lyder det nu fra Struer Kommune.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce