Annonce
Ugeavisen Struer

Hos Rikke lukker - der er ikke fundet en køber

Rikke Dons betegner det som mega ærgerligt, at hun må lukke butikken Hos Rikke - den er nemlig inde i en god udvikling. Arkivfoto
Børnetøjs- og garnbutikken Hos Rikke i Struer lukker den 18. oktober. Indehaveren Rikke Dons har solgt garn-delen til Gerda Henriksen, men der er ingen køber fundet til børnetøjet. Ejeren af bygningen, Peder Hansen, er fortrøstningsfuld med hensyn til at finde en ny lejer.
Annonce

Struer: Indehaveren af børnetøjs- og garnbutikken Hos Rikke i Struer, Rikke Dons, meddelte før sommerferien, at hun var nødsaget til at sælge butikken på grund af tiltagende smerter efter et trafikuheld, hvor hun pådrog sig et piskesmæld.

Nogle uger senere meldte Gerda Henriksen sig på banen som køber af garndelen. Det betyder, at hun genåbner sin butik Gerda Garn, som hun har drevet i mange år på forskellige adresser i Struer og sågar også i Paris - altså den lokale udgave, der befinder sig mellem Struer og Lemvig. Gerda Garn åbner i lokalet Østergade 8 den 3. oktober.

Men det er desværre ikke lykkedes for Rikke Dons at finde én, der kan overtage børnetøjet.

- Der har været nogle interesserede købere, men de har rent tidsmæssigt og økonomisk ikke kunnet få det til at hænge sammen, siger Rikke Dons.

Hun har derfor besluttet, at fredag den 18. oktober er sidste åbningsdag i butikken, der ligger på adressen Østergade 18 lige over for rådhuset. Dermed bliver der en tom butik på en central plads i byen.

- Det er mega ærgerligt, at jeg må lukke butikken. Den kører nemlig godt og er inde i en god udvikling. Der er god lokal opbakning til butikken - de lokale har virkelig været flinke til at handle her. Jeg havde håbet, at jeg kunne gå op i tid efter mit trafikuheld, men desværre er mine smerter blevet værre med tiden, og det er begrænset, hvor mange timer jeg kan arbejde ad gangen, siger Rikke Dons, der nu skal igennem et afklaringsforløb i Struer Kommune, så hun kan finde et fremtidigt job, hun kan holde til.

Annonce

Overvældende

Kunderne er kommet med opmuntrende bemærkninger til indehaveren.

- De er glade for den service, de får, og for de mærker, vi sælger. Mange giver udtryk for, at det er synd, at vi må lukke. Det er nærmest helt overvældende med disse reaktioner, siger Rikke Dons.

Børnetøjet sælges i øjeblikket med rabat, og der er - som Rikke Dons udtrykker det - godt gang i salget.

Det var tilbage i efteråret 2015, at Rikke Dons åbnede sin egen garnbutik i Vestergade i Struer. Her overtog hun Gerda Garn efter Gerda Henriksen og flyttede butikken fra Paris tilbage til Struer. Hun udvidede samtidig sortimentet med brugskunst.

I 2016 udvidede hun med børnetøj og flyttede butikken til den nuværende placering i Østergade. Samtidigt skiftede butikken navn til Hos Rikke.

Annonce

Byens bedste plads

Det er Peder Hansen, der ejer den bygning, hvor Hos Rikke har til huse. Han er fortrøstningsfuld med hensyn til at finde en ny lejer.

- Jeg har ingen konkrete kontakter, men den burde ikke være svær at leje ud. Den ligger på en af byens bedste pladser - måske den bedste. Det er et rummelig lejemål i en god stand, og huslejen er rimelig. For mig at se må det være et ideelt lejemål, så der skal nok findes en lejer, siger Peder Hansen, der også går under navnet Peder-Matas, fordi han i mange år var indehaver af Matas i Struer.

Der er flere tomme butikker i Struers gågader, og det er ifølge Peder Hansen noget, man må vænne sig til.

- Struer er ikke hårdere ramt end så mange andre byer, når det drejer sig om tomme butikker - situationen er den samme i f.eks. Lemvig og Holstebro. Det er nok desværre noget, vi må vænne os til, siger Peder Hansen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce