Annonce
Ugeavisen Struer

Jernhestene er blevet støvet af på gymnasiet

Formummet bag den obligatoriske maske er vinderen af cykelkonkurrencen på Struer Statsgymnasium, 17-årige Rasmus Just Madsen fra 2 Y. Rasmus er dedikeret cyklist og kan nu se frem til, turene til og fra hjemmet i Bremdal kan ske på ryggen af en spritny cykel. Og med væske i den drikkedunk med gymnasiets logo, som han også fik for sejren. Foto: Steffan Skov
Eleverne på Struer Statsgymnasium har i tre uger dystet om, hvem der har været mest flittig til at cykle til og fra skole - og vinderen blev en dedikeret cyklist
Annonce

Struer: Det står sløjt til med nutidens ungdom.

En alt for slidt kliché, men ikke desto mindre det, der ansporede indehaveren af Struer Fysioterapi, fysioterapeut Morten Graversen, til at sætte fut i en rask konkurrence, der gerne skulle munde i en mere permanent god og sund vane.

Han huskede nemlig, at i de gode gamle dage tilbage i midt-1990erne, da han selv var elev på Struer Statsgymnasium, måtte han hver morgen kæmpe for at finde plads til sin cykel nede i skolens cykelkælder.

Nutidens elever dyster nærmere om at finde en parkeringsplads, til skade for folkesundheden og klimaet, mener Morten Graversen.

Endnu mere ammunition fandt han i Region Midtjyllands undersøgelse "Hvordan har du det?", der har undersøgt trivsel, helbred og sundhedsvaner hos regionens 1,3 million borgere.

- Tallene viser, at det står sløjt til med de sunde vaner hos de 15 til 23-årige i Struer Kommune. Så meget desto mere ville det være godt med flere sunde vaner. Det kunne være at cykle til og fra skole, siger Morten Graversen.

Annonce

Dedikeret vinder

Efter de tre ugers strabadser var det torsdag blevet tid at udpege vinderen. Ejeren af den spritny havelåge skænket af Struer Fri Bikeshop ved Christian Olsen blev 17-årige Rasmus Just Madsen, der går i 2Y.

Ud over benovelsen og glæden over at blive ejermand af en ny cykel, så er Rasmus noget nær den perfekte vinder. Allerede inden konkurrencen tog Rasmus cyklen fra hjemmet i Bremdal til skolen om morgenen og den omvendte vej om eftermiddagen.

Så ud over at være ekspert i sidevindskørsel så er det også en dedikeret cyklist, der er vinder. Faktisk har han cyklet frem og tilbage i slagregn og skiftende vindretninger alle de tre uger, konkurrencen forløb.

- Wow - det havde jeg ikke regnet med, var den første reaktion fra Rasmus.

Efterfulgt af ros til formålet bag konkurrencen.

Skolens mest cyklende klasse blev også udpeget. I klassen har 15 skiftet andre transportmidler ud med cyklen i de tre uger, og præmien er et styk klasses time-kage og sunde sandwich.

Annonce

Mere på vej

Men har konkurrencen så virket som forventet? Ja, er svaret fra Morten Graversen og rektor Mads Brinkmann Pedersen.


I en tid, hvor der ikke er så mange udbud at være fælles om på skolen, så har det været en fornøjelse at følge de tre ugers konkurrence fra mit kontor. Eleverne har været meget engagerede.

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium


- I en tid, hvor der ikke er så mange udbud at være fælles om på skolen, så har det været en fornøjelse at følge de tre ugers konkurrence fra mit kontor. Eleverne har været meget engagerede, siger Mads Brinkmann Pedersen.

Det glæder Morten Graversen, der har fået blod på tanden efter at have oplevet engagementet.

- Der er bestemt flere gode ideer i støbeskeen. Måske til foråret, lyder løftet eller truslen alt efter behov.

Christian Olsen mener konkurrencen rammer rigtigt og var ikke tvivl, da han blev spurgt, om han ville være sponsor.

- De unge her på skolen er ikke den gruppe af kunder, som jeg møder flest af i forretningen. Målet om at få flere til at cykle til skole kan jeg kun bakke op om, siger Christian Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce