Annonce
Ugeavisen Struer

Kirkens åbning

Sognepræst Thorkil Lundberg. Privatfoto
Annonce

Tro: Nu er det tid til at åbne op igen efter en nedlukningsperiode af store dele af Danmark. Det betyder, at en genåbning af kirken tillige er på vej. Mange har savnet gudstjenesterne i kirken på helligdage og hverdage. Dåb og vielser er blevet udsat. Andagtssøgende har i lukningsperiode ikke haft mulighed for at besøge kirken i den daglige åbningstid til stilhed, bøn og eftertanke.

Efter kirkens lukketid er det nu tid til at lukke op. Men hvad er kirken egentlig? Begrebet kirke har flere betydninger. De fleste tænker på den fysiske kirke det vil sige kirkebygningen. Der findes tillige en anden nok mindre kendt betydning, hvor kirken betyder menigheden eller de kristne. I denne sidste forståelse består kirken af mennesker. Den kristne kirke er således mennesker, som er døbt med den kristne dåb og tror på Jesus Kristus. I krisetider har mennesker søgt til kirke og der fundet trøst og glæde i evangeliet om Jesus Kristus.

Den danske teolog og filosof Søren Kierkegaard skriver, at menneskets grundvilkår er, at det er i konstant krise. Ved at indrette sig i tilværelsen som om den var uden vanskeligheder, klarer mennesket at tage brodden af den grundlæggende krise, men den dag forklaringen ikke rækker og mennesket rystes, viser denne rystelse tilbage til den krise, som hele tiden har været der, men som lykkeligt har været glemt i ubekymretheden. Spørgsmålet er således ikke om mennesket er i krise eller ej, men hvordan det forholder sig til sin kritiske situation.

Kriser minder os vor grundvilkår for livet som mennesker. Vi er sårbare som mennesker. Vi har ikke den kontrol over tilværelsen, som vi mente, vi havde.

Gud kender de grundvilkår, som vi mennesker lever under. Derfor sendte han sin søn Jesus til vor verden, for at hjælpe os mennesker i vor nød. I det nye testamente kan vi høre om, hvordan Jesus tog sig tid til hvert eneste menneske, som han mødte på sin vej. Han helbrede de syge, blinde fik deres syn igen og selv døde opvakte Jesus til live igen. Mennesker blev mødt af Jesu kærlighed og tilgivelse.

Jesus vidste sin kærlighed imod hvert eneste menneske ved at dø på et kors, så vi mennesker har tilgivelse fra al skyld, og i stedet får givet al fred, glæde og trøst i evangeliet om Jesus. Netop derfor sagde Jesus engang disse ord: Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort. Apostlen Paulus skrev disse ord til trøst og glæde for de kristne i Rom: Er Gud for os, hvem kan da være imod os? Han, som ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, vil han ikke med ham skænke os alt?

Glædelig Pinse!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce