Annonce
Ugeavisen Struer

Lidt glæde midt i corona-krisen: I Hjerm renoverer de lige nu for millioner

Selv om skolen står tom, bliver der arbejdet på livet løs i Hjerm. Foto: Morten Stricker
Når skolen nu alligevel står tom, kan man lige så godt få det bedste ud af det, og det gør de så i landsbyordningen i Hjerm.
Annonce

Hjerm: Der har nu i efterhånden en rum tid været talt rigtig meget om renovering af skoler i Struer Kommune og særligt af skoler i omegnsbyerne.

I en af dem render de lige nu rundt med armene over hovedet. Måske lidt paradoksalt i en tid, hvor skolerne står gabende tomme.

Men selv i krisetider kan der ske noget godt, og det er lige præcis, hvad de aktuelt oplever i landsbyordningen i Hjerm, som er byens skole og dagtilbud i et.


Egentlig startede det her med en kvadratmeterreduktion, fordi vi har mere plads, end vi har børn til.

Anders Aagaard, leder af Hjerm Landsbyordning


Her har man før tid kunnet indlede, hvad der bliver beskrevet som en større renovering til ikke mindre end 7,1 millioner kroner, fortæller leder af Hjerm Landsbyordning, Anders Aagaard:

- Det er dels nogle Covid-midler (afsat for at sparke gang i den lokale økonomi, red.) og dels nogle investeringer i almen vedligeholdelse, der er blevet fremrykket.

Arbejdet skulle egentlig først være indledt i uge seks, men med baggrund i at skolen aktuelt er tom, lykkedes det at fremrykke datoen.

Annonce

Et kæmpe løft

Med renoveringen får landsbyordningen et nyt bibliotek - eller mediatek, som det hedder nu.

- Vi flytter det eksisterende bibliotek og får i det nye både en minibiograf, læsetrappe, bedre opkobling og touch-skærme, forklarer Anders Aagaard.

Derudover skal der laves nye toiletter til indskolingen, utætte vinduer vil blive skiftet, og så kommer der et spritnyt udsugningsanlæg.

- Det (sidstnævnte, red.), ved vi, er med til at begrænse antallet af børn med ondt i hovedet og skabe bedre indlæring, siger en mere end glad leder og kalder det hele "et kæmpe løft."

Endvidere får skolen et nyt og moderne billedkunstlokale, som kommer til at ligge i sammenhæng med sløjdlokalet.

Før lå det i kælderen, hvilket ikke skabte det bedste udgangspunkt for at være kreativ på tværs i faget Håndværk og design.

7,1 millioner kroner - så meget renoveres der lige nu for hos landsbyordningen i Hjerm. Foto: Morten Stricker

SFO'en flyttes også - op til skoletorvet, mens de gamle lokaler sløjfes.

- Egentlig startede det her med en kvadratmeterreduktion, fordi vi har mere plads, end vi har børn til, siger Anders Aagaard:

- Og så endte det med et ubetinget løft for hele Hjerm Landsbyordning.

Renoveringen foregår i tre faser, hvor den sidste - hvis alt går, som det skal - slutter i uge 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce