Annonce
Ugeavisen Struer

Line har tabt 58 kilo - nu begynder en helt anden kamp

Line Abildgaard har tabt sig 58 kilo og fik for nylig en operation, der fjernede den overflødige hud. Nu begynder en ny udfordring: At holde vægttabet. Foto: Johan Gadegaard.
På halvandet år har Line Abildgaard fra Resen tabt næsten 60 kilo. Men det betyder ikke, at hun er i mål - for det kommer hun måske aldrig

Resen: 42-årige Line Abildgaard tager sig god tid til at gå de få meter fra køkkenet til spisebordet. Hendes gang er en smule besværet, og med et koncentreret udtryk får hun sat sig nænsomt ned på stolen.

- Ja, det ser altså lidt dumt ud, siger hun med et undskyldende smil om det korset, der stiver hendes krop af, så hun ikke kommer til at gøre pludselige bevægelser, der kan rive hendes operationssår op.

For et lille års tid siden var Line Abildgaard i ugeavisens søsteravis, Dagbladet, fordi hun var i gang med et imponerende vægttab, der dengang lå på omkring 40 kilo. I dag er det tal tættere på 60 kilo, hvoraf de sidste fire kilo blev opereret væk, da hun i slutningen af januar i år fik skåret 2,5 kilo hud væk fra maven og halvandet fra ryggen. Hendes "hudforklæde" som hun kalder det. Den mængde hud, der var tilovers efter det store vægttab, og som generede og hæmmede hende i den daglige træning.


Jeg ved, at der teoretisk set er en stor risiko for, at jeg tager kiloene på igen. Men det vil jeg simpelthen ikke lade ske.

Line Abildgaard


De kilo er vigtige, fordi de markerer, at Line har nået et mål: Nu er hun færdig med at tabe sig. Men det betyder ikke, at hun nu er færdig.

Annonce

Kampen fortsætter

I sommeren 2019 blev Line Abildgaard vejet hos sin personlige træner, Brian Høyer, for første gang. Vægten sagde 136,6 kilo.

- Jeg har nok vejet omkring 140 kilo, da jeg var på mit højeste, siger Line.

Hun kender ikke sin præcise vægt lige nu, for den interesserer hende faktisk ikke, men den er omkring de 81 til 82 kilo. Trækker man 82 fra 140 har Line altså tabt sig 58 kilo på halvandet år. Hendes personlige træner hjalp det første halve år med træning og at få indført motion, som Line kan lide at dyrke og dermed havde lettere ved at få gjort - og få styr på det med kosten.

Og selvom Line ifølge hende selv ikke er det, hun kalder "en sylfide", så er målet ikke længere at tabe sig. Det kapitel er slut. Men kampen mod kiloene slipper hun formentlig aldrig for. Det ved hun godt.

- Jeg ved, at der teoretisk set er en stor risiko for, at jeg tager kiloene på igen. Men det vil jeg simpelthen ikke lade ske, understreger hun.

Derfor arbejder Line nu med et nyt mål: At falde til ro i sit vægttab. For selvom hun har opnået det, hun har arbejdet på i halvandet år, og noget, som mange af dem, der selv er ked af deres overvægt misunder hende, så er det faktisk ikke udelukkende nemt, det med at være kommet de ekstra kilo til livs.

- Det er jo dejligt at være nået så langt, men der er selvfølgelig ting, man lige skal vænne sig til, forklarer Line.

Lige nu kan Line, på grund af operationen, ikke dyrke motion. Ellers plejer hun gerne at lave en eller anden fysisk aktivitet hver dag. Foto: Johan Gadegaard.

For eksempel da hun købte en trøje på nettet i størrelse 3XL, som hun plejer. Og den var alt for stor, da posten kom med den. Når hun sætter sig i en stol med armlæn, forventer hun også stadig, at sidde ukomfortabelt, fordi hun stadig tror, at hendes bagdel er større, end den er nu.

- Jeg er jo stadig mig, men i en forandret udgave, og det skal jeg lære at finde mig tilrette i, siger hun.

Og det er faktisk ligeså stor en kamp som at tabe de mange kilo, fortæller Line.

- Vaner er bare så skide indgroede i én, og vi har alle nogle mønstre, som virkelig kan være svære at slippe af med. Det er et fokus, jeg kommer til at skulle have resten af livet.

For Line nægter at leve et restriktivt liv. Der skal være plads til chokolade, kage og de andre usunde ting, for ellers bliver livet surt.

Der er sket meget med Lines krop i løbet af de sidste halvandet år. Hun går meget op i, at vægttabet ikke var af kosmetiske årsager, men af helbredsmæssige og mentale. Privatfoto

- Og så kan man spørge sig selv, hvad gevinsten ved ens vægttab egentlig var, hvis man skal gå og undvære alt det, man godt kan lide, resten af sit liv, siger Line.

Udfordringen ligger så i at finde en naturlig og sund balance mellem det, som kroppen og hjernen nu engang imellem gerne vil have af de "forbudte" ting, og det, som kroppen har brug for, for at have det godt.

Annonce

Mæt af overvægt

"Alt med måde" lyder et populært udtryk, når det kommer til kost, og det er, hvad Line Abildgaard prøver at opnå. Men ligesom teorien bag et vægttab er let at forstå - indtag færre kalorier, end du forbrænder - så er det i praksis ikke altid helt så nemt. Og det samme gælder det med at få et naturligt forhold til mad. Og sig selv.

- Jeg har enormt meget respekt for hjernen og de indgroede vaner, jeg har. Dem er jeg nødt til at være obs på. Den kamp vil altid være en del af mig, siger Line Abildgaard.

Hun husker hele tiden sig selv på, at vægttabet mest af alt var af helbredsmæssige og mentale årsager - ikke de kosmetiske.

- Jeg har stadig store lår og masser at tage fat i og appelsinhud, men det er okay. Det er sådan, jeg ser ud. Jeg ville tabe mig, fordi jeg simpelthen var blevet mættet. Jeg havde fået nok af at være tyk, forklarer Line.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Du store verden

Annonce