Annonce
Ugeavisen Struer

Snyder med bookinger: Lokal campingplads udsat for indrejsefidus

Lasse og Rikke Lützen-Laursen, der driver Humlum Fiskeleje & Camping, har tre gange oplevet snyd med bookinger, der formentlig er blevet brugt som ulovlig dokumentation til at komme på ferie i Danmark. Arkivfoto
Humlum Fiskerleje & Camping har i tre tilfælde oplevet bookinger, der på mystisk vis aldrig blev til virkelighed
Annonce

Struer: Rejselysten er blevet sluppet løs i stor stil i forbindelse med de seneste ugers lempelser af rejserestriktionerne på grund af corona.

Det er ikke kun vi danskere, der gerne vil krydse grænsen for at tage på ferie. Også vores naboer har med kyshånd kørt forbi de hævede grænsebomme for at søge mod kyster, strande og badevand.

Det kræver dog stadig et bevis, når man som tysker, nordmand eller islænding skal krydse grænsen for at tage på ferie. Mere præcist dokumentation i form af eksempelvis en e-mail med booking af overnatning minimum seks dage i træk.

Annonce

Snyd med bookinger

Især langs vest- og østkysten har hoteller og campingpladser oplevet en sand bølge af snydebookinger.

Her bestilles seks overnatninger på nettet fra udlandet, der bekræftes via en mail - og siden dukker de udenlandske gæster aldrig op.

Bestillerne har til gengæld en e-mail, der kan vises, når grænsen ind til Danmark skal krydses. Herefter har de frit slag på alle de danske turisthylder.

Annonce

Tre, der aldrig kom

Snyderiet, der koster hoteller og campingpladser besvær og penge og bryder med sund coronafornuft, er nu også prøvet af her i området.Det bekræfter Lasse Lützen-Laursen, der sammen med hustruen Rikke driver Humlum Fiskerleje & Camping.

- Vi er stødt på de her mystiske bookinger tre gange. Det kommer i slipstrømmen på, at vores kolleger langs vest- og østkysten har oplevet mange af de falske bookinger, siger Lasse Lützen-Laursen.

Han fortæller, at de falske bookinger normalt laves et par dage før gæsterne har bestilt deres plads til. Campingpladsen sender en bekræftelse, og så hører man ellers ikke mere til bestilleren.

Annonce

Regler er regler

- Jeg synes selvfølgelig, at det er brandærgerligt, at der er nogen, der på den måde udnytter os. Men det er samtidig vigtigt at sige, at langt de fleste, der booker, både bestiller rigtigt, betaler og møder op. Vi kan ikke rigtigt gøre noget ved, at nogle få går så langt for at omgå reglerne, siger Lasse Lützen Laursen.

Helt overordnet vil det være svært at gøre noget effektivt ved de falske bookinger, så længe Danmark opretholder seksdages-reglen, siger Lasse Lützen-Laursen.

- Derfor må målet være snart at få den ophævet. Men reglerne er der jo ikke for sjov. De er der for vores alle sammens sundheds skyld.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce