Annonce
Ugeavisen Struer

Oprydning blev til udstilling

Udstillingen kan ses i Asp nye Kirkehus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det er menighedsrådet i Ølby, Asp og Fousing, der har fundet spændende ting i gemmerne, og det er blevet til en udstilling, der åbner på fredag i Asp Kirkehus
Annonce

ASP: I Ølby, Asp og Fousing menighedsråd har de ryddet op i skuffer, skabe og loftsrum. Her fandt de gamle billeder, papirer og breve - blandt andet konfirmationsbilleder fra 1940 og frem til i dag og gamle kirkeblade fra 1960 og frem til i dag. Der er cirka 100 år gamle beslutningsprotokoller og lister over, hvad der blev givet i tiende den gang. Brev fra Biskoppen til præsterne, der er skrevet i et sprog, der for os næsten er ukendt.

Fra Fousing kirke har de et sølvbæger, som sognefogeden i Ølby har fået af kongen. Kom og hør historien om, hvordan den er havnet i Fousing kirke.

Historien fra Ølby kirke handler om præsten, der satte ild til altertavlen. Han var psykisk syg, og det gav problemer i sognet.

Asp kirke fik en smiley, da den blev bygget. Den er hugget ud i en af de store granitblokke i kirkens mur af stenhuggeren for 1000 år siden. Det kommer nok bag på mange, at Smiley-ordningen er så gammel. Hvad den helt præcis blev givet for, står hen i det uvisse.

En tur i historien kan også være en tur rundt på kirkegården og i mindelunden. Samtidig med historien er der også plads til fornyelse på kirkegården, som man tydelig ser, når man går rundt.

De har også fundet Messehaglerne frem. Lige fra de helt gamle, der har hængt i skabet i mange år og så den helt nye, der blev syet af lokale i forbindelse med Kunst i Bevægelse.

Det hele kan ses på en udstilling i Asp Kirkehus. Udstillingen åbner fredag den 7. februar kl. 15, hvor menighedsrådet serverer kaffe og kage. De håber, at mange vil komme og bidrage med deres historier.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce