Annonce
Ugeavisen Struer

Rekordmange har søgt årets julehjælp i Struer

Rasmus Beltofte kan konstatere, at der i år er en stor stigning i ansøgningerne om julehjælp fra Røde Kors og Frivilligcenter Struer. Arkivfoto Johan Gadegaard.
Der er en fordobling af ansøgningerne, og godt 50% flere får julehjælp sammenlignet med 2018.
Annonce

STRUER: Det er situationen for Struer Frivilligcenter og Røde Kors Struer, der i samarbejde med Struer Kommune står bag den største lokale julehjælpsuddeling, som finder sted torsdag den 19. december.

Struer Frivilligcenter, der koordinerer julehjælpen, har i år modtaget 167 ansøgninger mod 86 i 2018. Efter et lille fald i 2018 er antallet af ansøgninger nærmest eksploderet i 2019.

- Det er en meget stor stigning. Tendensen hos de store organisationer har været noget blandet, så vi kan kun gisne om årsagerne. Et større behov sikkert, men den væsentligste grund er nok, at vi fra i år har ladet borgerne søge digitalt på hjemmesiden, hvor det tidligere alene skete via kommunale afdelinger, siger Struer Frivilligcenters leder Rasmus Beltofte.

- Ansøgningerne er generelt indenfor skiven og lever altså op til de mere præcise kriterier, vi har opstillet, så måske når vi bare flere på den her måde, mener Rasmus Beltofte.

Antallet, der modtager julehjælp torsdag den 19. december, er tilsvarende steget voldsomt fra 78 i 2018 til 122 i år. De 45 resterende får dog ikke et egentligt afslag. 16 har fået søgt flere gange - mange fordi en venlig sagsbehandler eller en anden i husstanden også har ansøgt. De sidste 29 havde også søgt hos julehjælpen hos kirkerne i Struer Provsti. De lokale julehjælpsprojekter fordeler nemlig de ansøgere, som har søgt begge steder, så flere kan få hjælp, og ingen får fra begge. I år giver kirkerne til alle de 29 dubletter og til i alt cirka 75 modtagere.

- Det er glædeligt, at vi kan give så mange familier og enlige en håndsrækning til julen, siger Leif Kristensen, julehjælpsansvarlig for Røde Kors Struer.

- Midlerne til julehjælpen stammer især fra Røde Kors' frivillige arbejde, men derudover har vi modtaget generøse donationer fra Dansk Folkehjælp Struer-Lemvig-Thyborøn, Inner Wheel og via projekter på Struer Gymnasium, Handbjerghus Efterskole og i Meny Struer, som vi er meget taknemmelige for, fortsætter Leif Kristensen.

Hjælpen består af et gavekort til Coop eller Meny eller en julekurv med julens madvarer og lækkerier. Derudover byder julehjælpen på brugt tøj og legetøj fra Vestergades Genbrug og andre indsamlere - blandt andet en 3. klasse på Parkskolen - juletræer doneret af Anders Bloch i Hjerm og en overraskelse til børnene.

Julehjælpen uddeles ved et arrangement i Struer Frivilligcenter torsdag den 19. december om eftermiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce