Annonce
Ugeavisen Struer

Smitte sender skoleklasser hjem og lukker dagpleje

En elev i 6. klasse på Thyholm Skole og en dagplejer i Langhøj-området er blandt de smittede i Struer Kommune. På skolen er de to klasser på 6. årgang, omtrent 35 eelver, og to lærere nu sendt hjem. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Elev i 6. klasse på Thyholm Skole og dagplejer i Langhøj testet positive for Covid-19
Annonce

Struer: Smitten med Covid-19 i Struer Kommune har sendt de omtrent 35 elever og to lærere på 6. årgang på Thyholm Skole hjem efter fundet af smitte hos en elev på årgangen.

Struer Kommune og skolen har på råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at sende eleverne på årgangen hjem, da eleven var i skolen i sidste uge.

Eleverne bliver nu testet og kan vende tilbage til skolen, når de har afgivet et negativt testsvar og ikke har haft symptomer på Covid-19 i mellemtiden.


Det er første gang vi oplever den her situation, men som smitten udvikler sig i samfundet i øjeblikket, så var det måske også kun et spørgsmål om tid, før virus ville smitte en af vores elever eller en lærer.

Knud Bjerregaard Hansen, skoleleder, Thyholm Skole


Børn, der ikke bliver testet, skal blive hjemme i syv dage uden at udvikle symptomer, før de igen kan komme i skole, oplyser kommunen.

Annonce

Fjernundervisning

Ifølge skoleleder Knud Bjerregaard Hansen, så er det af gode grunde endnu ikke klart, hvornår alle elever og lærere igen er tilbage på skolen.

- Vi har fulgt råd og vejledning fra kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er første gang, vi oplever den her situation, men som smitten udvikler sig i samfundet i øjeblikket, så var det måske også kun et spørgsmål om tid, før virus ville smitte en af vores elever eller en lærer, siger Knud Bjerregaard Hansen.

Skolen har nu sat gang i fjernundervisning, mens elever og lærere er hjemme og venter på testsvar.

Annonce

Dagplejer smittet

En dagplejer i kommunen er også testet positiv for Covid-19. Alle børn i tilknytning til dagplejeren er blevet testet negativ.

Forældrene tilknyttet Langhøj Dagtilbud er blevet informeret, og der er en skærpet opmærksomhed på at mindske smitterisiko i dagtilbuddet. Derfor fortsættes der også med udendørs aflevering og afhentning af børn.

Struer Kommune har løbende tæt kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, der er ansvarlige for smitteopsporing og eventuelle yderligere tiltag mod Covid-19 i Struer Kommune.

Det generelle billede der tegner sig viser i øvrigt, at smitten i Struer Kommune er spredt og dermed ikke lokaliseret til et bestemt område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce