Annonce
Ugeavisen Struer

Unge får midlertidigt mødested i togvogn på havnen

De unge, som forsøger at få etableret et ungdomshus i Struer, afholder en pop up-café i kælderen under musikskolen i Struer, hvor der vil være stand up. Foto: Johan Gadegaard
Det første fysiske bevis på, at et ungekulturhus faktisk er i støbeskeen i Struer Kommune er nu på vej, og det er kun begyndelsen
Annonce
Struer: Der har i efterhånden et stykke tid været snakket om at få etableret et ungekulturhus i Struer, men det er blevet ved snakken.
Det glæder derfor en af de unge, som er med i arbejdet, at der nu for alvor begynder at vise sig noget konkret i sagen.
- Det har været snak de sidste ti år - nu er det ikke længere bare snak, fortæller 20-årige Nicolai Nielsen fra Humlum, som er med i Sporet7600, der repræsenterer de unge.
Helt konkret skal der fragtes en togvogn ned på havnen i Struer, og det er kulturformidler på Struer Bibliotek, Amanda Appel, der har fået den idé.
- Man har hele tiden været lun på, at der skulle noget i gang i siloen på havnen, men det er et ret stort projekt at få renoveret så stort et rum, begynder hun og fortsætter:
Siloen på havnen i Struer. Arkivfoto: Morten Stricker
- Betingelsen for at fastholde unge er, at der sker nogle ting, så der er virkelig blevet arbejdet målrettet på at kunne sætte noget i gang, men også at kunne begrænse det.
At det skulle munde ud i en togvogn kom i spil, da Amanda Appel en dag faldt over en brugt gammel togvogn.
Annonce

En kærlig hånd

Den var blevet renoveret og lavet til café.
- Jeg tænkte, hey, vi er en jernbaneby, og det er et smart, afgrænset rum, fortæller kulturformidleren og tilføjer, at de unge var vilde med ideen, da hun præsenterede den for dem.
Næste skridt var så at tage kontakt til Jernbanemuseet i Struer, hvor der blev arbejdet hurtigt. Det tog blot nogle timer, så var der fundet en togvogn til projektet.
- Den holder på remisen. Det er en vogn fra 1960'erne, forklarer Amanda Appel:
- Den trænger til en kærlig hånd, for den har holdt parkeret der i noget tid, og så skal den fragtes ned til siloen, hvor ideen er, at den skal fungere som en gennemgang ind til siloen.
Håbet er, at vognen kan komme på plads i sensommeren, lyder det fra Amanda Appel.
Inden da skal der dog laves en del arbejde på den og planer for, hvad den konkret skal bruges til, hvilket de unge selv skal være med til.
Annonce

Et klokkeklart signal

Fra politisk side kan Lars Møller Pedersen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget, oplyse, at der er fundet 275.000 kroner til denne første fase, som han siger.
- Til at starte med er det et mødested for unge, og på sigt er det meningen, at vognen skal sættes ind i siloen og fungere som foyer til resten af ungekulturhuset, forklarer socialdemokraten.
Sidstnævnte kommer til at kræve yderligere finansiering, men nu er konturerne der, hvilket gerne skulle sætte skub i mulig funding også fra andre kasser end den kommunale, lyder det fra formanden.
- Det her er et klokkeklart signal om, at vi tror på, at der er et grundlag for at skabe et ungemiljø og et ungekulturhus i Struer, siger Lars Møller Pedersen og slår fast, at ejerskabet skal ligge hos de unge.
- Det er dem, der skal løfte og drive det, og kommunen støtter så økonomisk og faciliterer, at det kommer i gang, forklarer han.
Spørger man 20-årige Nicolai Nielsen fra Sporet7600, så er han faktisk bare glad.
- Jeg glæder mig meget til, at man kan se, at det her faktisk munder ud i noget.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce