Annonce
Ugeavisen Svendborg

83-årige Thorkild fandt sin tatovering

Thorkild Henrik Møller skulle selvfølgelig have et foto af den tatovering, som han efterlyste gennem Ugeavisen Svendborg. Foto: Michael Thorbjørnsen
Thorkild Henrik Møller efterlyste gennem Ugeavisen Svendborg en sød sygeplejerske med en særlig tatovering. Nu er tatoveringen fundet, og Thorkild er klar til at få lavet sin første tusch.

Svendborg:  Ugeavisen Svendborg efterlyste på vegne af Thorkild Henrik Møller, 83 år, og bosat i Svendborg, i sidste uge en særlig tatovering, som han i efteråret 2017 havde spottet på armen af en sygeplejerske i forbindelse med en behandling på Svendborg Sygehus.

Motivet var en smakkejolle!

- Jeg roste hende og tatoveringen, og hun fortalte mig, at der var tale om en Aalborg Jolle, husker Thorkild Henrik Møller.

Annonce

Nu vil han, sin alder til trods, have lavet sin første tatovering, og motivet skal være smakkejollen - derfor efterlysningen i avisen.

Han begrunder valget af netop det motiv med gode minder fra sin ungdom sidst i 1940'erne og 50'erne, hvor han hver sommer selv sejlede rundt i netop en smakkejolle på Svendborgsund, og af den grund fandt sygeplejerskens tatovering fascinerende.

- Tatoveringen var sød, ikke for stor og så godt lavet, at jeg meget gerne vil have fat i den tatovør, der er mester for den. Hvis jeg finder vedkommende, så lover jeg til gengæld, at han får lov til at lave min første tatovering, fortalte Thorkild Henrik Møller.

Ugeavisen Svendborg lavede derfor et opslag på vores side på Facebook, som på et par dage fik ikke færre end 250 delinger og et reach på knap 85.000. Heriblandt en række lokale sygeplejersker, som hurtigt kunne lede os til smakkejollen - tak for det.

Flere har kommenteret smakkejollen

Det viser sig, at tatoveringen sidder på armen af Ditte Friis Clausen, 29 år, og sygeplejerske på akutmodtagelsen (FAM) på sygehuset i Svendborg.

Smakkejollen på Ditte Friis Clausens arm, som snart bliver kopieret på Thorkild Henrik Møllers ditto. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Det er helt vildt sjovt det her - og helt fantastisk, at Thorkild kan huske tatoveringen. Det overrasker mig, men det er da både sødt og charmerende, så selvfølgelig vil jeg gerne møde ham, siger hun.

- Jeg husker ikke Thorkild, for han er langt fra den eneste, der har kommenteret min tatovering. Det hænger nok sammen med, at Svendborg jo er en gammel søfartsby, og at jeg gennem årene faktisk har behandlet mange sømænd, der har bemærket og spurgt ind til tatoveringen, siger Ditte Friis Clausen, der er bosat i centrum af Odense.

Derfor inviterede Ugeavisen Svendborg den gode Thorkild Henrik Møller med til Odense, så han kunne få et gensyn med tatoveringen og igen møde Ditte Friis Clausen, som for tiden er på barsel med sin nu syv måneder gamle søn Alfred.

To smakkejolle-entusiaster udveksler anekdoter fra sejlture i smakkejoller: Thorkild Henrik Møller, 83 år, og Ditte Friis Clausen, 29 år. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Søspejder på Thurø

Ditte Friis Clausen fortæller, at smakkejollen er hendes hidtil eneste tatovering, og at hun fik den lavet, fordi også hun har mange gode minder med denne jolletype.

Hun, der er født og opvokset i Jylland, kommer ikke fra en sejlerfamilie, men er og har været inkarneret spejder. På et tidspunkt melder hun sig til en lejr for søspejdere på Thurø ved Svendborg, og her lærer hun at sejle i en smakkejolle, som er de både, Thurøbund Spejdercenter bruger i undervisningen.


Ugeavisen Svendborg lavede derfor et opslag på vores side på Facebook, som på et par dage fik ikke færre end 250 delinger og et reach på knap 85.000. Heriblandt en række lokale sygeplejersker, som hurtigt kunne lede os til smakkejollen - tak for det.

Fra artiklen


- Jeg blev ret vild med hele miljøet omkring Thurøbund Spejdercenter, og de seneste 10 år har jeg været tilknyttet centret som medarbejder. Hver sommer tager jeg også ud med mine venner på en længere sejltur i Det Sydfynske Øhav, og det forgår selvfølgelig i smakkejoller. Vi har faktisk været op til 50 joller på tur sammen, fortæller Ditte Friis Clausen.

Hendes kæreste og far til Alfred har flere tatoveringer, og det inspirerede Ditte Friis Clausen til i sommeren 2017 at få lavet sin første og hidtil eneste tatovering: Smakkejollen, som Thorkild Henrik Møller så lægger mærke til et par måneder senere.

Ditte Friis Clausen kunne til sidst i samtalen afsløre navnet på tatovøren: Patrick Rosenfeldt fra Black Forrest Tattoo i Odense.

På vegne af Thorkild Henrik Møller har Ugeavisen Svendborg kontaktet Patrick Rosenfeldt for at bestille tid til en tatovering - og det bliver en gang i november, at han vil opfylde Thorkild Henrik Møller ønske.

Og Ugeavisen Svendborg følger med.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vil du være med til at skabe venskaber?

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børn og forældre til fest på landsstævnepladsen: - Det er skønt at se så stor en opbakning

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Jubilæumsudstilling: 150 år med fattiggården

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Anerkendt og prisvindende violinist gæster Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Først afviste kommunen samarbejde om sorggrupper: Nu bliver lærere klædt på til at håndtere børn og unges sorg

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Annonce