Annonce
Ugeavisen Svendborg

Autocampere er populære som aldrig før

Autocampere bliver mere og mere populære i Danmark, og det har fået Arno Kristensen, indehaver af Svendborg Camping Center til - som den eneste på Fyn - at blive forhandler af nye autocampere. Privatfoto
Lavere afgifter og nye muligheder for parkering/overnatning i europæiske storbyer har gjort autocamperen populær. Som eneste forhandler på Fyn er Svendborg Camping Center nu blevet forhandler af autocampere.

Svendborg: Med afgifter på et godt stykke over de 100 procent på nye autocampere var det for 10-20 siden en dyr fornøjelse at købe sig en af de firehjulede hotelværelser. De seneste par år er registreringsafgiften løbende blevet sat ned, senest fra 60 til 45 procent, hvilket betyder, at det vil give en besparelse på cirka 60.000-65.000 kroner på de autocampere, der sælges flest af.

Af samme grund er salget af autocampere steget markant i Danmark de seneste år, og det har Arno Kristensen, indehaver af Svendborg Camping Center på Porthusvej, nu taget konsekvensen af.

Det lokale campingcenter har hidtil kun solgt nye og brugte campingvogne, men er nu også blevet forhandler af autocampere fra producenten Hobby.

- Vi har efter afgiftsnedsættelsen fået flere henvendelser fra kunder og andre interesserede på nye autocampere, så nu har vi taget skridtet og udvider forretningen til også at omfatte dette segment, forklarer Arne Kristensen.

Også hvad angår vægtafgift og forsikring er det blevet billigere at være ejer af en autocamper.

- Vægtafgiften er faldet, fordi autocampere i dag bruger langt mindre benzin end tidligere, og forsikringsselskaberne har lavet de såkaldte stilstandsforsikringer, hvor man kun betaler forsikring, når vognen er i brug, forklarer Arno Kristensen.

Han har stået bag Svendborg Camping Center siden 2002, men har været i campingbranchen siden 1983 - de fleste år i et samarbejde med hobby.

Fremgang på 35 procent

Seneste tal for antallet af solgte autocampere i Danmark i 2018 viser en fremgang på hele 35,1 procent i forhold til 2017, og der er intet, som tyder på, at dén udvikling standser lige foreløbig.
Flere campingpladser, som er målrettet autocampisterne, lavere driftsomkostninger og seniorer med rejselyst, er en del af forklaringen på fremgangen.

- Der kommer stadig flere, der er tiltrukket af det, som netop autocamperen kan tilbyde. Den er for det frie folk, som gerne vil have "huset på ryggen" hele tiden, så man hurtigt kan flytte sig fra sted til sted og eventuelt improvisere en spontan miniferie uden de store anstrengelser, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen og peger i den sammenhæng på, at der i disse år etableres flere pladser, der er målrettet autocamperne.

- Forholdene for autocamperne er blevet bedre, og samtidig er driftsomkostningerne for vognene blevet lavere, hvilket helt sikkert er en del forklaringen på fremgangen, oplyser han.

Overnatning i byerne

- Det er positivt, at endnu flere mennesker økonomisk kan komme i gang med den fantastiske ferieform, det er, når man oplever verden mobilt i en autocamper, og det er de seneste år blevet meget nemmere, siger Arno Kristensen og henviser til de mange byer i Europa, som nu tilbyder parkering med mulighed for overnatning ved havne, mange steder inde i selve byerne og andre steder med gratis parkering ved turistattraktioner udenfor byerne.

- Min hustru og jeg var for nylig selv på tur i en autocamper til Slovenien, hvor vi den ene dag overnattede på pladser oppe i bjergene, og den anden dag på en plads på en havn tæt på centrum af en større by. På denne måde kan man kombinere både en by- og naturferie. Herudover er der selvfølgelig alle de almindelige campingpladser i hele Europa, som ligeledes har optimeret forholdene for autocampere, fordi de bliver flere og flere, siger Arno Kristensen.

Den billigste autocamper er van-modellerne (fra 473.000 kroner), som er en større varevogn indrettet med to sengepladser, køkken, bad og toilet.

- De er lidt mindre end de kendte autocampere, men nemmere at køre i og manøvrere.

- En delintegreret autocamper er noget større og tungere i det, men har naturligvis mere plads og koster fra 599.000 kroner, oplyser Arno Kristensen.

Svendborg Camping Center er foreløbig blevet forhandler af knap 20 af Hobbys modeller i autocampere, og heraf vises fire frem ved et arrangement ved Kammerateriet på Frederiksøen lørdag den 26. oktober fra 11-13 - og ved et åbent hus dagen efter i selve campingcentret fra 11-16.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

Torben Wahlstrøm fortæller "Legenden om juleroserne"

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Drama, musik og virtual reality

Annonce