Annonce
Ugeavisen Svendborg

Det leder vi efter: Boligjagtens mest søgte ord

Det mest brugte søgeord på edc.dk var i 2020 "pool". Arkivfoto
Prisen, kvadratmeterne og beliggenheden spiller selvfølgelig en stor rolle i boligjagten, men nu løfter EDC sløret for nogle af danskernes mere overraskende ønsker til den kommende bolig. Her ligger så forskellige ord som ”sauna”, ”tennisbaner” og ”vindmølle” i top-20.

Svendborg: Det er ikke kun de klassiske ønsker som en god pris, den rette størrelse bolig og den foretrukne placering, der interesserer de boligsøgende. En gennemgang af de søgeord, som danskerne taster ind i fritekstfeltet på edc.dk, afslører de mest populære søgninger i 2020.

- Det er ofte de samme boligdrømme, der går igen i danskernes søgninger måned efter måned, men vi oplever også en lang række andre ting på kundernes ønskeliste til den nye bolig - og der er flere store overraskelser imellem siger Martin Nøhr, indehaver af EDC Askær & Nøhr i Svendborg.

Gennemgangen viser, at hænderne er skruet godt på hos mange af EDC's boligsøgende, der søger efter et ”håndværkertilbud”, så de kan sætte deres eget præg på drømmeboligen og give den lige præcis de egenskaber, de drømmer om.

I samme boldgade ønsker en stor del af de fingernemme boligsøgende et arbejdsrum i deres nye bolig, og ”værksted” ligger som det fjerdemest søgte ord på edc.dk i 2020.

- Her hos os oplever vi mange købere, der leder efter noget, de selv kan sætte i stand og indrette, præcis som de ønsker sig, siger Martin Nøhr i en pressemeddelelse.

Mange søger også specialtegnede huse eller mulighed for at bo flere sammen, så ”arkitekt” og ”delevenlig” ligger også i top-20, når de boligsøgende skal beskrive kravene til deres kommende bolig.

Annonce

God udsigt og natur

Ud over de fysiske egenskaber drømmer mange købere også om noget pænt at kigge på fra drømmeboligen. Det tredje- og femtemest søgte ord i 2020 var henholdsvis ”havudsigt” og ”udsigt”, som mange drømmer om at kunne krydse af på listen over ønsker til deres kommende bolig.

”Have” kommer ind på 7. pladsen og lader dermed til at være en smule mindre vigtig end udsigten.

Martin Nøhr, indehaver af EDC Askær & Nøhr i Svendborg. Pr-foto

- Her på Sydfyn har vi både hav og skov, som tiltaler mange af de boligsøgende - det gælder både tilflyttere og dem, der allerede kender eller bor i området, men måske gerne vil skifte deres nuværende udsigt ud med noget mere natur, siger Martin Nøhr.

I det hele taget fylder udelivet meget hos de danske boligsøgende, og ord som ”strand”, ”skov” og ”vand” står højt på listen.

Derudover har sporten fundet vej til top-20, hvor ”tennisbaner” ligger på en 6. plads, mens mange også søger efter et sted til den pladskrævende sport ridning, så ”ridehal”, ”hest” og ”stald” er også at finde på listen.

Mange ønsker sig også et godt sted at stille bilen og cyklen, og ordet ”parkering” ender på en 8. plads, selvom ”garage” dog trumfer og indtager pladsen som det næstmest søgte ord på edc.dk i 2020.

Annonce

Og 1. pladsen går til…

EDC’s fritekstsøgning afslører, at det suverænt mest søgte ord på edc.dk i 2020 var ”pool”, som tiltrækker mange nysgerrige boligsøgende, der gerne vil se ejendomme med den ekstra feature.

Ordet ”sauna” er også på listen, men det ligger dog helt nede på en 19. plads i forhold til søgningen på pool.


Her på Sydfyn har vi både hav og skov, som tiltaler mange af de boligsøgende - det gælder både tilflyttere og dem, der allerede kender eller bor i området, men måske gerne vil skifte deres nuværende udsigt ud med noget mere natur.

Martin Nøhr


- En pool er lidt ekstra luksus i hverdagen. Samtidig har flere måske søgt efter et sommerhus med pool, fordi de har holdt ferie hjemme og planlægger at gøre det samme i år - og så er poolen en lækker detalje, der lige kan bidrage med lidt ekstra til ferien, siger Martin Nøhr.

Til slut kommer vi til det mest overraskende søgeord i top-20, nemlig ”vindmølle”, som mange klimabevidste danskere har vist en øget interesse for i 2020, og søgeordet ender på en 15. plads på listen.

- Vindmøller er nok ikke det, vi har mest af på de ejendomme, vi har til salg lige nu, men det er bestemt glædeligt, at så mange danskere har de miljøbevidste værdier med sig, så højt oppe på listen, siger Martin Nøhr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce