Annonce
Ugeavisen Svendborg

Først i landet: Erhvervsskole i Svendborg gør unge til eksperter i ladestandere

Palle Dam Larsen fra Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, der har taget initiativ til, som den første uddannelsesinstitution i Danmark, at klæde flere unge på, så de kan installere og servicere de mange nye ladestationer til elbiler. Stillbillede fra video
Tusindvis af ladestandere skal servicere fremtidens mange elbiler. Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier vil nu give studerende kompetencer, så de kan matche elbilisternes og erhvervslivets krav. SEAF støtter uddannelsen med 50.000 kroner

Svendborg: Det er en velkendt sag, at der tales meget om den grønne omstilling, og at elbiler bliver - og allerede er - en vigtig faktor i denne proces.

Der bliver i den forbindelse brug for mange nye ladestandere i de kommende år, da det er en politisk ambition, at der i 2030 skal køre mellem 500.000 og 1.000.000 elbiler rundt på vejene i Danmark. For at disse elbiler kan tanke strøm, skal der, ifølge Dansk Energi, opstilles mindst 430.000 ladestandere, og der skal i gennemsnit opstilles 125 ladestandere hver dag helt frem til 2030, hvis de kommende mange elbiler skal kunne tanke el - og regeringens mål opfyldes.

- Men der mangler elektrikere, der kan stille de mange nye ladestandere op samt servicere dem, og vi skal handle hurtigt, for der kommer snart mere fart på hele processen, fortæller Palle Dam Larsen fra Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, der har taget initiativ til, som den første uddannelsesinstitution i Danmark, at klæde flere unge på, så de kan matche regeringens, elbilisternes og erhvervslivets krav.

Det skal opstilles i tusindvis af nye ladestander til elbiler landet over, hvis den politiske ambition om langt flere elbiler på gaderne skal opfyldes. Her er det borgmester Bo Hansen, som i 2018 fik lov til at indvie en ny ladestander til elbiler ved Tåsingeskolen. Foto: Go2Green. Det er projektleder i Go2Green, Niels Christian Nielsen, der viser, hvordan den fungerer. Arkivfoto

Obligatorisk for alle

- Vi har derfor etableret en ny uddannelse, som går ud på, at eleverne lærer om den nye ladeteknologi og om ladestandere til elbiler. Den nye uddannelse hedder "Opladning af elkompetencer – og elbiler" og skal være gøre de unge i stand til i fremtiden at kunne installere ladestandere, men også rådgive elbilister bedst muligt om behov for laderens størrelse og placering. Dét kræver viden, og den viden vil vi gerne give fremtidens elektrikere, siger Palle Dam Larsen, som også virker som praktikpladskonsulent på skolen.

Rent praktisk er der tale om et forløb på et par uger i forbindelse med uddannelsen til elektriker- eller personvognsmekaniker.

- Forløbet bliver obligatorisk for alle de studerende, og her får de teoretisk viden om ladestandere og elbiler, men de lærer også, hvordan de rent praktisk installerer dem, forklarer Palle Dam Larsen.

Det nye uddannelsesforløb introduceres for første gang efter sommerferien.

Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier uddanner hvert år mellem 30 og 40 elektrikere.

SEAF (Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond) har i øvrigt støttet det nye tiltag på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier med 50.000 kroner.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Ugeavisen Svendborg

Fra juice til avis

Ugeavisen Svendborg

Vester Skerninge Kro med i nyt kropas

Ugeavisen Svendborg

Kajak for seniorer

Ugeavisen Svendborg

Den Sorte Boks: Fra Thor til Sankt Olav

Annonce