Annonce
Ugeavisen Svendborg

Indsamling: Forsamlingshus når vigtig milepæl

Sådan skal Vejstrup Forsamlingshus gerne se ud efter ombygningen. Pr-foto: Gråbrødre Arkitekter
Den første vigtige milepæl er nået i rejsningen af midler til ombygningen af Vejstrup Forsamlingshus - på ganske kort tid er der solgt folke- og erhvervsaktier for 300.000 kroner.

Vejstrup: 300.000 kroner står der på toppen af ”pengometeret”, som er sat op på muren af Vejstrup Forsamlingshus. Beløbet var målet for det salg af folke- og erhvervsaktier, som skulle vise, om borgere og erhvervsliv ville bakke op en større renovering af forsamlingshuset.

"Vi vil Vejstrup" har siden starten af projektet været slogan i den proces, som har til formål at genrejse Vejstrup Forsamlingshus og skabe en ny fortælling om landsbyen Vejstrup, der, ifølge en pressemeddelelse, var blevet reduceret til et sted, man passerede forbi på landevejen mellem Svendborg og Nyborg.

Ordene har vist sig at være andet end ord, for ikke nok med, at målet med de 300.000 kroner er nået på kort tid - der ligger også tilsagn om, at der vil komme endnu flere penge ind på aktiekontoen.

Det oprindelige mål for indsamlingen var 200.000 kroner, men der kom hurtigt så mange tilsagn om støtte, at beløbet optimistisk blev sat op til 300.000 kroner.

- En del rystede nok lidt på hovedet over de der jubeloptimister i bestyrelsen. Men vi troede på sagen, og vi er meget taknemlige for, at borgere og virksomheder i den grad har bakket op og gjort betænkelighederne til skamme, siger Henrik Kramer, der er formand for foreningen Vejstrup Forsamlingshus.

Annonce

Fra vugge til grav

Visionen har helt fra starten haft overskriften ”Fra vugge til grav”. Denne overskrift dækker over drømmen om et levende fællesskab i en landsby, hvor man slår sig ned og bliver boende, og hvor netop forsamlingshuset udgør en vigtig base med muligheder og aktiviteter for alle.

Projektet for den store ombygning er tegnet af Gråbrødre Arkitekter efter input fra borgerne på tre borgermøder.

- Projektet skal omdanne det traditionelle og udslidte forsamlingshus til en moderne og funktionel ramme om det fællesskab, der gennem de sidste par år har været under udvikling i sognet, fortæller Henrik Kramer.

Det omtalte ”pengometer”, som nu har nået målet på 300.000 kroner. Privatfoto

Ombygningen indebærer for eksempel også, at akustikken skal være i top, så man kan holde ud at opholde sig i det nye mødested, selv om man har problemer med hørelsen -  og der skal etableres handicaptoilet, så man også kan komme på toilettet med en kørestol.

Ud over salget af folke- og erhvervsaktier er hovedopgaven for tiden at rejse fondsmidler.

- Det giver blod på tanden og energi til arbejdet at vide, at Vejstrup mener det seriøst. Det samme kan siges om opbakningen fra Svendborg Kommune, som har støttet projektet med 500.000 kroner fra Lokalpuljen, siger Henrik Kramer.

Klar i 2023

Anlægsbudgettet på ombygningen af forsamlingshuset er på  8,5 mio. kroner.

Selvfinansieringen er på 1,5 mio kroner (folke- og erhvervsaktier, sponsorerede og frivillige arbejdstimer, genbrugsmaterialer og lån).

Planlagt ibrugtagning medio 2023

I Vejstrup Sogn er der 425-50 indbyggere fordelt på cirka 250 husstande

Foreningen Vejstrup Forsamlingshus har 125 husstandsmedlemsskaber

Foreningens hjemmeside www.vejstrupforsamlingshus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce