Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kirke får ny messehagel med havet som inspiration

Det er tekstilkunstner Sanni Schmidt, Svendborg, som har designet og vævet messehagelen til Sankt Nicolai Kirke. Foto: Michael Thorbjørnsen
Den lokale tekstilkunstner, Sanni Schmidt, har lavet ny messehagel til Sct. Nicolai Kirke
Annonce

Svendborg: Sct. Nicolai Kirke besluttede i begyndelsen af 2019, at Svendborgs ældste sognekirke trængte til en ny messehagel, som er en overbeklædning, der bruges af præster under nadveren og ved højtider. Messehagelen er formet som en kort, farverig kappe uden ærmer og åben i siderne som en heroldkappe eller poncho.

Dan Jeppesen, der bl.a. er kendt som kasserer i støtteforeningen for Demensbyen i Svendborg, tilbød sin hjælp med at skaffe penge til projektet og ansøgte Fonden for Fynske Bank, som velvilligt donerede 40.000 kroner. Kirken stod selv for restfinansieringen, fortælles det i en pressemeddelelse.

Det er den erfarne tekstilkunstner Sanni Schmidt, som har designet og vævet messehagelen. Hun har vævestue og atelier i Svendborg og er uddannet tekstilformgiver fra vævestuer i København og fra Designskolen Kolding. Hun er desuden en spændende og original billedkunstner.

Sanni Schmidt har ladet sig inspirere af tre velkendte ord fra kærlighedens højsang (1. Kor. 13), som altid indgår i nadveren, nemlig tro, håb og kærlighed, symboliseret ved korset, ankeret og hjertet. Hver tråd i messehagelens billedvævning består af 5-7 af de allertyndeste silketråde i specielle, udvalgte nuancer, der får overfladen til at minde om en sitrende havoverflade.

Sct. Nicolai Kirkes nære tilknytning til havet og de søfarende fremgår således tydeligt af den nye messehagel. Den har allerede nu vakt stor begejstring blandt de få, der har set den blive til.

Den nye grønne messehagel tages i brug første gang på Trinitatis søndag den 7. juni kl. 10 i Sct. Nicolai Kirke.

Sanni Schmidt har brugt næsten et år på at lave den nye messehagel til Sct. Nicolai Kirke. Foto: Knud Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce