Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokalt firma gør virkeligheden digital

Amdi Kirkgaard Nielsen bor i Svendborg, og hans virksomhed, CollectiveFlow, har base i såvel Svendborg som Horsens. Pr-foto
Med kunder inden for industri, arkitektur og kultur arbejder det svendborgbaserede CollectiveFlow med de allernyeste værktøjer inden for Virtual Reality. Seneste område er det maritime, hvor firmaet for tiden udvikler et virtuelt uddannelsesværktøj til Maersk Training.

Svendborg: For mange mennesker er VR – Virtual Reality - lig med de fremtidslignende briller, som børn og unge bruger til computerspil. Spørger man Amdi Kirkgaard Nielsen, direktør i firmaet CollectiveFlow med base i Svendborg, er Virtual Reality til gengæld næste skridt i rækken af formidlingsværktøjer i forhold til både salg, uddannelse, kulturformidling, teambuilding, fejlsøgning, angstbekæmpelse og alt muligt andet.

- Virtual Reality er næste skridt i rækken fra skjald over Gutenberg til radio, film og computerspil. VR er et værktøj til at formidle fra ét menneske til et andet. Et digitalt værktøj, der giver nogle særlige muligheder for at forstærke, omslutte og koble til menneskets hjerne, siger Amdi Kirkgaard Nielsen, 51 år og uddannet svagstrømsingeniør.

Han er 51 år, født og opvokset i Sdr. Nissum i Vestjylland, men er trukket til Sydfyn af sin hustru, der kommer fra Tåsinge. De boede dog først sammen i København, men flyttede i 2002 til Svendborg, da parret første gang blev forældre.

Annonce

Forstærker virkeligheden

Hos CollectiveFlow, som også har en afdeling i Horsens, spænder de leverede VR-løsninger i følge en pressesmeddelelse vidt. Fra en lang række fotorealistiske VR-udgaver af forskellige typehuse med VELUX-produkter, hvor kunden kan opleve lysindfald i huse med forskellige vinduer og på forskellige tidspunkter af dagen. Til en VR-løsning, hvor publikum på Fængselsmuseet i Horsens kan grave sig gennem flugtkongen Lorentzens tunnel – og dermed prøve verdens vildeste fangeflugt på egen krop.

Derudover har CollectiveFlow blandt andet lavet et virtuelt teambuildingsunivers for firmaet Coastzone, en VR-forlystelse til Grøn Koncert, digitalt salgsmateriale til kontor-modulbåde for Seanics og er i gang med en ny digital markedsføringssjæl for det østrigske firma Loytec.

- Lyd og billeder har altid været stærke i forhold til kolde brochurer og stillestående hjemmesider, og her kan VR tilføre en digital virkelighed, hvor du forstærker virkeligheden med digitale lag og bruger æstetik, lys, musik mv. til at skabe en fuldendt oplevelse. I materialet med kontor-modulbådene har vi ud fra én enkelt modulbåd i Københavns Havn skabt færdige digitale miljøer i København, London og Cannes. Så vi levendegør ting, der ikke findes, fortæller Amdi Kirkgaard Nielsen i pressemeddelelsen.

CollectiveFlow har blandt andet skabt digitalt salgsmateriale til kontor-modulbåde for Seanics. Pr-foto
Annonce

Større koncentration

Det nyeste felt CollectiveFlow har bevæget sig ind på, er det maritime, hvor firmaet er i gang med at udvikle et virtuelt uddannelsesværktøj til Maersk Training i Svendborg. Værktøjet træner de søfarendes evne til at identificere og adressere farer på et skib og hjælper med at omsætte teoretisk viden til praktiske færdigheder.

Lyd og billeder har altid været stærke i forhold til kolde brochurer og stillestående hjemmesider, og her kan VR tilføre en digital virkelighed, hvor du forstærker virkeligheden med digitale lag og bruger æstetik, lys, musik mv. til at skabe en fuldendt oplevelse.

Amdi Kirkgaard Nielsen.

- Den maritime branche har fået øjnene op for, hvad digitale værktøjer kan bruges til – i forhold til uddannelse, formidling, vedligehold mv. Med VR kan man tage eleven ved hånden, ligegyldigt hvor i verden personen befinder sig. Fordi VR grundlæggende er software, du kan flytte rundt i tid og sted. Samtidig bliver der større koncentration og færre forstyrrelser både under indlæring og i en prøvesituation, når du som elev kan gå igennem et skib via et sæt VR-briller – og på den måde opleve virkeligheden digitalt, forklarer Amdi Kirkgaard Nielsen.

Også ved nybygninger af skibe er VR interessant, fordi man igen kan lave en digital virkelighed af skibet og via VR bevæge sig rundt på et endnu ikke færdigbygget skib og på en helt anden måde få en rummelig oplevelse af skibet – og hvad der eventuelt skal ændres.

Annonce

Fokus på mennesket

Helt grundlæggende ser CollectiveFlow sig som brobyggere mellem teknik og mennesker.

- Vi ridder på ryggen af de digitale værktøjer og alle de muligheder, som spilindustrien har skabt de seneste 20 år, og vores fornemmeste opgave er at sikre, at vores kunder ikke brænder penge af på en masse unødig pynt og teknik. Vi sørger for, at mennesket – og ikke teknikken er i fokus, slutter Amdi Kirkgaard Nielsen.

Om CollectiveFlow

CollectiveFlow – med base i Svendborg og Horsens – blev stiftet i 2018.

Med inspiration fra amerikanske Silicon Valley arbejder de to stiftere Amdi Kirkgaard Nielsen, Svendborg og Jørgen Jakobsen, Vejle ud fra en tanke om at samle de stærkeste hjerner til hver opgave.

Derfor arbejder CollectiveFlow med forskellige samarbejdspartnere især i Portugal og Danmark.

Før deres fælles firma har de begge arbejdet i store virksomheder som LEGO, Bang & Olufsen, L.M. Ericsson, VELUX og Vestas.

Ud over VR arbejder CollectiveFlow også med andre digitale værktøjer som AR, Metaverse og XR.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vil du være med til at skabe venskaber?

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børn og forældre til fest på landsstævnepladsen: - Det er skønt at se så stor en opbakning

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Jubilæumsudstilling: 150 år med fattiggården

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Anerkendt og prisvindende violinist gæster Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Først afviste kommunen samarbejde om sorggrupper: Nu bliver lærere klædt på til at håndtere børn og unges sorg

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Annonce