Annonce
Ugeavisen Svendborg

Mentorer efterlyses: Frivillige hjælper ikke-vestlige kvinder i job

Mentornetværket i Svendborg søger flere frivillige mentorer, der har tid, lyst og overskud til at hjælpe kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund til at komme tættere på drømmen om at få et job. Arkivfoto
Arbejdsløse kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund søger frivillige mentorer. Drømmen er at blive bedre til dansk og finde et job.

Svendborg: I Svendborg hjælper 14 frivillige mentorer 26 kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund til at komme tættere på drømmen om at få et job og tjene sine egne penge, men der er brug for flere mentorer.

Ud over glæden ved at hjælpe andre mennesker, giver det spændende oplevelser til mentorerne.

- Det kan også blive en form for kulturel udveksling, hvis mentor og mentee ønsker det, fortæller mentorkoordinator Nanna Vestergaard fra Mentornetværket i Svendborg i en pressemeddelelse.

Annonce

Flest syriske kvinder

Netop nu søger Mentornetværket flere frivillige mentorer. Jobcenter Svendborg henviser nemlig flere kvinder til projektet.

- Formålet er at hjælpe kvinder fra såkaldte tredjelande, hvor det at finde et job ikke er så enkelt. Alle kvinder, som vi henviser til Mentornetværket, kan i forvejen lidt dansk. Og de har alle selv ytret ønske om at komme på arbejdsmarkedet, siger afdelingsleder Masoum Moradi fra Jobcenter.

- Vi har samarbejdet med Mentornetværket i et par år, men også her har corona påvirket negativt. Nu er vi ved virkelig at få gang i projektet, og vi er optimistiske. Generelt ser vi her i Svendborg og omegn, at arbejdsmarkedet åbner op igen, og at der også er jobs til arbejdsløse med anden etnisk baggrund, siger Masoum Moradi.

Mentornetværket i Svendborg er glade for samarbejdet med jobcenteret.

- Alle de kvinder, som jobcenteret henviser til os, har et stærkt ønske om at få et job. Det er ofte syriske kvinder, som har været her i Danmark en tre-seks år, siger Nanna Vestergaard

Mentornetværk i Svendborg er en del af den boligsociale helhedsplan i Svendborg, ”Aktive boligområder i Svendborg”, og samarbejder med KVINFOs Mentornetværk. KVINFO er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling.

Sådan hjælper du

Mentornetværket i Svendborg har brug for flere mentorer, der vil være en del et veletableret og engageret mentornetværk.

Som mentor fungerer du som kvindens sparringspartner og deler din erfaring og viden om lokalområdet, arbejdsmarkedet og dansk kultur.

Et mentorforløb varer typisk mellem 4-6 måneder. Her mødes mentor og mentee 1-4 gange om måneden. Dette aftales på forhånd, så mentor og mentee ved, hvad de kan forvente sig af hinanden.

Som mentor er du ulønnet, men du får et introduktionskursus samt støtte undervejs. Frivillige mentorer tilbydes professionel supervision efter behov, samt deltagelse i events, netværksgrupper, faglige oplæg og sociale arrangementer.

Overvejer du at blive mentor, kan du kontakte mentorkoordinator Nanna Vestergaard på telefon 91 17 37 58 eller e-mail ejdnav@domea.dk. Har du øvrige spørgsmål, kan du kontakte projektkoordinator Teresa H. Askham på telefon 23 10 38 91 eller e-mail tas@domea.dk

Annonce

- Vi får begge to noget ud af det

Susanne Lyder er en af de frivillige mentorer, som hjælper kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund til at komme tættere på drømmen om at få job.

- Hende, som jeg er mentor for nu, vil bare så gerne lære dansk og lære mere om den danske levevis. Hun drømmer om at finde et job inden for ældreområdet, for her kan hun være sikker på at møde danskere hver dag, fortæller Susanne Lyder, der gik med i Mentornetværket, efter hun selv blev pensioneret og fortsætter:

- Hvis du ikke kan komme tæt på os danskere, bliver det meget svært at lære dansk. Jeg går ture med min mentee og hjælper med hendes lektier. Det er vældig spændende at høre om, hvad hun interesserer sig for, og hvor hun kommer fra. Så vi får begge to noget ud af det. Man kan godt kalde det en form for kulturel udveksling, mener Susanne Lyder.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Toner fra Tårnet: Sommer med kærlighed, håb og drømme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hvad ved du om Delle?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Svendborg Ghostwalk: Gåsehud og genfærd på gåtur

Ugeavisen Svendborg

Eeg og Fonnesbæk jazzer i gårdhaven

Ugeavisen Svendborg

Sommer er vandhundens paradis, eller?

Ugeavisen Svendborg

Små stjerner tumlede rundt

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Michelin-stjerner, myreprinsesser, og megahurtige biler

Ugeavisen Svendborg

På fredag åbner Coop365 i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Yngre jazzløver brøler med Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hvor mange gange spiser du din mad?

Ugeavisen Svendborg

Lokale skoler tænker nyt: Der skal mere virkelighed ind i undervisningen

Ugeavisen Svendborg

Fysioterapi med padelbane i baghaven

Ugeavisen Svendborg

Genbrug: Nu kan du også sortere mad- og drikkekartoner til genanvendelse

Ugeavisen Svendborg

Futtog tager første tur efter renovering

Ugeavisen Svendborg

20.000 kroner til seniorer

Ugeavisen Svendborg

Har du overvejet Botox? Nu har du muligheden på Sydfyn

Ugeavisen Svendborg

Alt det usagte: Familiehemmeligheder på museum

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever på to hjul: Søfart på cykel

Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Ugeavisen Svendborg

Kreative kvinder i nye rammer

Ugeavisen Svendborg

Lån og prøv en elbil i to dage

Ugeavisen Svendborg

Piberøg på Sydfyn i 20 år

Ugeavisen Svendborg

Naturklummen: Midsommer, hvidtjørne og hvide nætter

Annonce