Annonce
Ugeavisen Svendborg

Messehagel luftet for første gang

Konsulent Henrik Bo Jensen (tv), Fonden for Fynske Bank, overrækker de 40.000 kroner til præst Mette Jørgensen, menighedsrådsformand Hans Bak-Hansen og kunstner Sanni Schmidt. Privatfoto
Annonce

Svendborg: I sidste uge fortalte vi her i Ugeavisen Svendborg om en ny messehagel til Sct. Nicolai Kirke.

Søndag den 7. marts blev messehagelen så taget i brug af sognepræst Mette Jørgensen, og menighedsrådet fik mulighed for at takke Fonden for Fynske Bank, som velvilligt donerede 40.000 kroner til projektet.

Det er den erfarne tekstilkunstner Sanni Schmidt, som har designet og vævet messehagelen. Hun har vævestue og atelier i Svendborg og er uddannet tekstilformgiver fra vævestuer i København og fra Designskolen Kolding. Hun er desuden en spændende og original billedkunstner.

En messehagel er en overbeklædning, der bruges af præster under nadveren og ved højtider. Messehagelen er formet som en kort, farverig kappe uden ærmer og åben i siderne som en heroldkappe eller poncho.

Kunstneren bag den nye messehagel, Sanni Schmidt, måtte ved præsentationen fortælle interesserede om tilblivelsen - en proces på knap et år. Foto: Knud Mortensen
Præst Mette Jørgensen iført den nye messehagel, som bruges ved nadver og særlige højtider. Foto: Knud Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce