Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Drama, musik og virtual reality

”Last Night in Soho” tager publikum med tilbage til 1960'ernes vilde liv i London. Foto fra filmen
Scala kan i denne uge med både premierefilm, dokumentarfilm, musik og virtual reality præsenterer et mangfoldigt program.

Svendborg: Scala står foran en travl uge med flere nye film, musikalske indslag samt et virtual reality-oplevelse for udvalgte gæster på programmet.

Instruktøren Edgar Wright tager i filmen ”Last Night in Soho”, som får dansk premiere på torsdag, publikum med tilbage til en periode, der står i en særlig stråledans. Netop i Soho gnubbede berømtheder som Rolling Stones og Prinsesse Margaret skuldre på fashionable natklubber, men samtidig var Soho hjemsted for stripklubber og kriminalitet.

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, da Eloise bliver optaget på den prestigefyldte designskole i London. London er alt det, hun havde drømt om, selv om hun ikke kommer godt ud af det med de medstuderende på kollegiet, så hun flytter i et privat værelse i Soho. Og så går endnu en drøm i opfyldelse, da hun pludselig drømmer sig tilbage til swingin’ London i 60’erne, hvor hun drømmer sig ind på den legendariske Café de Paris – og pludselig ser et andet ansigt i spejlet.

Annonce

Fra denne nat af drømmer hun hver nat om Sandie, der har sat sig for at erobre London og blive en stjerne. I sine vågne timer lader Eloise sig inspirere af Sandie og får ros for sine interessante kjoledesigns. Hun køber vintage-tøj og anlægger samme frisure som Sandie. Og vækker pludselig interesse hos en ældre herre, der kommer på pubben Toucan, hvor hun arbejder. Og pludselig begynder hendes drømme om Sandie at dreje sig i en dyster retning. Ikke alt i 60’ernes swingin’ London tålte dagens lys.

Rørende film om aktiv dødshjælp

I den franske film "Alt gik godt" er Emmanuéle romanforfatter med succes både professionelt og privat. Hun haster til hospitalet, da hendes 85-årige far, André, får et slagtilfælde.

Instruktør François Ozon har med "alt gik godt" begået et stærkt og rørende drama, som var nomineret til Den gyldne Palme i Cannes. Foto fra filmen

Et rigt liv fyldt med lidenskab, lunefuldhed og kærlighed er svundet ind til en svækket syg mand. André beder sin datter om hjælp til at afslutte sit liv, og nu må Emmanuéle og hendes søster, Pascale, vælge, om de vil imødekomme faderens ønske eller prøve at få ham til at skifte mening.

Instruktør François Ozon har begået et stærkt og rørende drama, som var nomineret til Den gyldne Palme i Cannes med fremragende præstationer af Sophie Marceau, Charlotte Rampling, Hanna Schygulla og Andre Dussollier.

Annonce

Trøffeljægerne

Dokumentarfilmen "Trøffeljægerne", som vises på udvalgte dage, foregår dybt inde i skovene i Piemonte, Italien, hvor en håndfuld gamle mænd er på jagt efter den sjældne og dyre hvide Albatrøffel - som indtil nu har modstået alle den moderne videnskabs forsøg på at dyrke den.

De er styret af en hemmelig kultur og træning, der er gået i arv gennem generationer, samt af lugtesansen hos deres elskede og ekspertuddannede hunde. De lever et simpelt liv i harmoni med deres loyale dyr og det maleriske landskab, der synes som være taget ud af et eventyr.

De er ikke bundet til moderniteter som mobilskærme eller internettet, men vælger i stedet at tilberede deres mad og drikke på traditionel vis, ligesom de prioriterer personlige forbindelser, nærvær og fællesskab.

Dokumentarfilmen "Trøffeljægerne" foregår dybt inde i skovene i Piemonte, Italien, hvor en håndfuld gamle mænd er på jagt efter den sjældne og dyre hvide Albatrøffel. Foto fra filmen

Efterspørgslen på hvide trøfler stiger år efter år, selv om udbuddet falder. Som følge af klimaforandringer, skovrydning og manglen på unge mennesker, der vil tage det gamle håndværk op, er de gamle trøffeljægeres hemmeligheder mere eftertragtede end nogensinde. Men som det snart står klart, har disse aldrende mænd fat i noget, som er meget mere værdifuldt end selv denne dyrebare delikatesse: Måske har de fundet hemmeligheden til et rigt og meningsfuldt liv.

Annonce

Skal vold mødes med vold?

Hvor langt må man gå i bekæmpelsen af had og fascisme? Det spørgsmål tager filmen"Und morgen die ganze Welt", som ligeledes vises i Scala på udvalgte dage, op i et stærkt og rødglødende drama, som var Tysklands kandidat til dette års Oscar-uddeling.

Tyskland oplever en række voldelige racistiske optøjer, og 20-årige Luisa er stålsat på at gøre en forskel, men gør hun nu også det, når modsvaret er mere vold? Foto fra filmen

Tyskland oplever en række voldelige racistiske optøjer, og 20-årige Luisa er stålsat på at gøre en forskel. Hun flytter derfor ind i et kollektiv, der er en del af den anti-fascistiske politiske bevægelse "Antifa". Men da Luisas første deltagelse ved en planlagt fredelig demonstration tager en voldsom drejning, melder tvivlen sig: Hvor går grænsen for, hvor langt man skal gå for sin sag?

Tvivlen bliver ikke mindre, da hun møder den karismatiske fyr Alfa, der konstant presser på for mere og mere voldsomme aktioner mod neo-nazisterne. Draget af Alfa og sin egen frustration, dykker Luisa ned i en verden af tiltagende intense aktioner. Men er "hårdt mod hårdt" og vold virkelig, det eneste rigtige modsvar til fascisme og fremmedhad? Eller er det blot, at overtage fjendens midler for at opnå sit mål?

Annonce

Barber og Cliff

Den 29. november har Scala opera på programmet, når "Barberen fra Sevilla" vises i en opsætning fra operaen i Rom.

Rossinis Barberen fra Sevilla er en af verdens mest elskede og oftest spillede operaer. En ægte italiensk komedie, hvor Greve Almaviva forelsker sig i den skønne Rosina. Han får hjælp af den opfindsomme barber Figaro, og sammen snyder de Don Bartolo, der er Rosinas formynder.

Efter mange forviklinger og forvekslinger ender alt godt og greven får sin Rosina.

Det er maestro Daniele Gatti der dirigerer og med instruktion af Mario Martine. Ruzil Gatin synger partiet som grev Almaviva, Vasilisa Berzhanskaya som Rosina, Alessandro Corbelli som Don Bartolo og Andrzej Filończyk som Figaro.

Virtual reality: Kom med i bombeflyets cockpit

Målet er klart. Du skal bombe Shellhuset - Gestapos hovedkvarter i København - og slippe derfra i ét stykke. Du flyver i formation i stormende tempo, lavt over jorden - alt for lavt. Noget går galt, et fly styrter ned foran dig. Der er røg, ild og luftskyts alle vegne. Du er rystet. Hvad gør du? Et valg om liv og død er i dine hænder.

Hvordan var det at sidde i et Mosquito-bombefly under luftangrebet d. 21. marts 1945?

Dét kan publikum fredag den 24. november i Scala få at føle på egen krop i virtual reality-oplevelsen "Shadow" instrueret af David Adler i samarbejde med Ole Bornedal.

"Shadow" er ifølge en pressemeddelelse en virkelighedstro virtual reality-oplevelse, en dramatisk simulering af historiske begivenheder, som sammen med Miso Film er produceret af det prisvindende produktionsselskab Makropol.

Hvor spillefilmen følger børnene på Den Franske Skolepå landjorden, tager "Shadow" publikum med op i luften og ind i cockpittet på et Mosquito-bombefly. Her agerer du navigatør i de skæbnesvangre, febrilske minutter op til, at et umuligt valg skal træffes. Kan du fastslå målet? Smider du bomberne? Hvornår? Og hvor? Røgslør gør det svært at se, og selv den mindste fejl eller forsinkelse kan betyde liv eller død for dig, din pilot og de civile på landjorden.

Formålet med "Shadow" er at gøre historien nærværende for dem, som prøver oplevelsen og at give indblik i, hvor stort et pres, og hvor risikable forhold, de unge engelske piloter navigerede under.

Forestilling optaget uden tilskuere.

Den 30. november vises "Cliff Richard The Great 80 Tour 2020", hvor Sir Cliff Richard fejrer sin 80-års fødselsdag og en glitrende musikkarriere, der strækker sig over seks årtier.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

Torben Wahlstrøm fortæller "Legenden om juleroserne"

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Drama, musik og virtual reality

Annonce