Annonce
Ugeavisen Svendborg

Optiker har øje for sine praktikanter

Louis Nielsen i Svendborg er blevet nomineret som Danmarks bedste praktikplads. Her er det ejerne af butikken, Susan Jensen og John Tornhøj. Pr-foto: Morten Degn
Mia Prindsholm nominerer sin praktikplads til flot kåring - Danmarks bedste praktikplads ligger måske i Svendborg

Svendborg: Mia Prindsholm, der er i praktik i Louis Nielsen Svendborg, har nomineret butikken til konkurrencen om Danmarks bedste praktikplads.

Det er Erhvervsakademi Dania, der står bag konkurrencen, der hylder matchet mellem praktikanter og praktiksteder og sætter fokus på det betydningsfulde samarbejde med erhvervslivet.

Står det til Mia Prindsholm, der er optometristuderende og praktikant i Louis Nielsen Svendborg, er butikken på Sydfyn Danmarks bedste praktikplads. Derfor har hun nomineret butikken til prisen, der bliver uddelt senere på måneden.

Annonce
Mia Prindsholm har indstillet Louis Nielsen i Svendborg til prisen som Danmarks bedste praktiksted. Om Louis Nielsen  får prisen vides senere på måneden, når kåringen finder sted. Privatfoto

Som optometristuderende er Mia Prindsholm tilknyttet Optikerhøjskolen i Randers, men er også ”ude i virkeligheden” og er altså nu i praktik hos Louis Nielsen i Svendborg.

- Jeg blev fra start set som en ligeværdig kollega, hvis faglige viden talte lige så meget som en erfaren kollegas. Derfor har jeg fået mere selvtillid og et større selvværd i løbet af praktikken hos Louis Nielsen både i forhold til min faglige og personlige udvikling, fortæller Mia Prindsholm i en pressemeddelelse.

Hun har butikkens chefoptiker og indehaver, John Tornhøj, som sin praktikvejleder, og hun sender en særlig tak til ham.

- Jeg kan altid komme til John, hvis jeg har brug for hjælp eller sparring. Han har virkelig meget erfaring, og det hjælper mig i mit arbejde. Samtidig lytter han også til mig og er interesseret i det, jeg lærer på studiet, siger hun.

Oplever tillid og tiltro

Tillid og tiltro er to nøgleord, der har fået Mia Prindsholm til at indstille Louis Nielsen Svendborg til årets praktiksted. I butikken får hun lov til at omsætte teori til praksis, og hendes læring har været stejl.

- Jeg lærer bedst ved at blive kastet ud i tingene, og det opdagede de hurtigt, og det har været med til at rykke mig fagligt og personligt. I og med jeg fra start har oplevet stor tiltro til min faglige kunnen, har jeg fået mere tro på mine egne evner, siger hun.

Hos Louis Nielsen Svendborg er chefoptiker John Tornhøj er stolt over indstillingen. For ham og resten af kollegaerne i butikken er det vigtigt, at praktikken bliver et tillidsfuldt læringsrum for den studerende, og praktikanten får mulighed for at omsætte teori til praksis.

- Vi er meget stolte over at være nomineret til Danmarks bedste praktiksted, fortæller John Tornhøj fortsætter:

- Optometri er et praktisk fag, og derfor er det vigtigt, at vores praktikanter får brugt deres teori i praksis og lærer håndværket. Samtidig kan vores erfarne optikere byde ind med gode råd og sparring, men vi kan bestemt også lære den anden vej, siger han.


Jeg blev fra start set som en ligeværdig kollega, hvis faglige viden talte lige så meget som en erfaren kollegas. Derfor har jeg fået mere selvtillid og et større selvværd i løbet af praktikken hos Louis Nielsen både i forhold til min faglige og personlige udvikling.

Mia Prindsholm


Læringen går begge veje Læringen går dog ikke kun den ene vej. John Tornhøj og kollegerne i butikken lærer også af Mia, som kommer med frisk viden og nye teorier fra skolebænken.

- Vi er utrolig glade for Mia, der både byder ind fagligt og socialt. Hun har fra dag et været fagligt nysgerrig, og hun lærer rigtig hurtigt. Samtidig kommer hun fra uddannelsen med nye og friske input og teorier, som kan udfordre os og vores tilgang, og det er rigtig godt, fortæller John Tornhøj.

Annonce

Virkeligheden slår online læring

Når Mia Prindsholm ikke er i butikken i Svendborg, er hun tilknyttet undervisningen på Optikerhøjskolen i Randers. Undervisningen her er online pga. Corona, og hun er ikke i tvivl om, hvad hun bedst kan lide.

- Online undervisning er ikke det samme som fysisk undervisning – særligt ikke i forhold til den praktiske del. Derfor er jeg ekstra glad for, at jeg kan være sammen med mine kolleger her i butikken i Svendborg og lære i virkeligheden, fortæller hun.

Om Louis Nielsen i Svendborg får prisen vides senere på måneden, når kåringen finder sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bidder af Bowie

Ugeavisen Svendborg

Opera på havnekanten

Annonce