Annonce
Ugeavisen Svendborg

Power på Tommy

Tommy Dinh er født og opvokset i Svendborg, men studerer nu i København - for et år siden etablerede han sin egen virksomhed. Pr-foto
23-årige Tommy fra Svendborg er en ung mand med fart og ambitioner. Han er i gang med en kandidat ved Copenhagen Business School og har samtidig etableret egen virksomhed, Power Culture, som allerede er et særdeles godt supplement til SU'en.

Svendborg: 23-årige Tommy Dinh, som er født og opvokset i Svendborg, men som nu studerer i København, hvor han er i gang med en uddannelse indenfor erhvervsøkonomi og matematik på Copenhagen Business School (CBS), er en ung mand med power og ambitioner.

Ved siden af sit studie, hvor han er ved sidste etape (kandidaten), har Tommy Dinh etableret virksomheden Power Culture, som sælger træningsudstyr.

- Siden min tid i folkeskolen på Nymarkskolen har jeg altid haft en passion indenfor styrketræning og fitnessverdenen. Jeg har altid elsket at udfordre mig selv, selvom det betød, at jeg fik adskillige skader som for eksempel fibersprængning i brystmusklen samt skulder- og håndledsskader. I fitnesscentret så jeg også andre ambitiøse atleter, der udfordrede deres kroppe, men også de fik ofte skader.

Annonce

Tommy Dinh tænkte på, hvordan han kunne hjælp de ambitiøse atleter, så de kunne præstere bedst muligt uden at få skader som følge af et tungt løft.

- Power Cultures koncept bygger på ideen om at være udstyret med noget af det mest sofistikerede træningsudstyr til fitness, herunder squat, dødløft og bænkpres, fortæller Tommy Dinh.

Stor vækst

Salget foregår først og fremmest fra webshoppen, Powerculture.dk, som Tommy Dinh etablerede for præcis et år siden. Shoppen tilbyder træningsudstyr, som støtter knæ, albuer og håndled til styrketræning.

- Med træningsudstyret vil man opleve en hel ny dimension af støtte og frihed under de tunge løft på sammen tid. En støtte, som kan mindske risikoen for en mulig skade.

Hovedproduktet i Power Cuture er træningsbælter, som adskiller sig fra et traditionelt træningsbælte. Bælterne har en smart quick-release lås, så man kan tage bæltet af meget hurtigt under træningen. Pr-foto

- Hovedproduktet er træningsbælterne, som adskiller sig fra et traditionelt træningsbælte. Bælterne har en smart quick-release lås, så man kan tage bæltet af meget hurtigt under træning, hvilket er befriende, når man lige har løftet noget tungt, forklarer Tommy Dinh.

Siden genåbningen af samfundet og fitnesscentrene har virksomheden oplevet en vækst på 3534 procent. Webshoppen har omsat for knap en kvart million kroner om måneden, og Tommy Dinh forventer her i december en omsætningsfremgang på 20 procent

Der har altså været power på virksomheden, men den høje vækstprocent skyldes selvfølgelig, at Tommy Dinh begyndte helt fra scratch - og et budget på blot 7000 kroner.

- Jeg var en helt almindelig bachelorstuderende på SU, så der var ikke de store midler, men derimod mange ideer i mit hoved til design og funktionalitet til nye produkter.

- Jeg kontaktede flere forskellige leverandører i udlandet for at høre om de kunne hjælpe mig med produktionen. Jeg fik derefter bestilt forskellige testprodukter fra producenterne, inden jeg valgte den endelige  leverandør.

Annonce

Corona var et slag i ansigtet

En hjemmeside eller webshop havde han aldrig lavet før - og slet ikke råd til at købe en.

- Så jeg havde intet valg end selv at bygge hjemmesiden op fra bunden. Efter knap fire måneder stod jeg nu med et meget lille lager, som jeg opbevarede inde på mit soveværelse og en halvfærdig hjemmeside, som ikke var den kønneste.

Herefter oprettede Tommy Dinh en konto på Instagram og begyndte at følge mennesker, der interesserer sig for træning. Jeg skrev til dem alle sammen, hvilket resulterede i en omsætning på 18.000 kroner den første måned.

Men så kom coronanedlukningen af fitnesscentrene, hvilket satte omsætningen i stå.

- Det var selvfølgelig et slag i ansigtet, men jeg er ikke sådan at slå ud, så jeg brugte tiden på at opdatere webshoppen og udvikle forretningen, så jeg var mere end klar, da fitnesscentrene igen åbnede - og herfra er det kun gået fremad.

Målgruppen er alle, der går op i styrketræning, fitness og sundhed.

- Jeg lavede en kæmpe fejl i starten, hvor jeg lavede annoncer, der kun var rettet mod mænd, da jeg troede det kun var netop hankønnet, der ville være interesseret i produktet. Men i dag kan jeg se, at næsten 40 procent af alle salg kommer fra kvinder, så nu er min markedsføring målrettet både kvinder og mænd, fortæller han.

Annonce

På vej til udlandet

Tommy Dinh ser en lys og spændende fremtid for sig - og der er lagt planer for 2022.

- Jeg er i gang med at udvide mit produktsortiment med flere forskellige produkter og vil prøve at ekspandere til udlandet. Selvom jeg lige nu ikke ved, hvordan det helt præcist skal foregå, så giver jeg det et skud. Jeg vil med 100 procent sikkerhed begå en masse fejl og løbe ind i en mur, men jeg ser det hele som en del af en læringsproces og så længe, jeg lærer af dem, så skal alt nok gå, siger Tommy Dinh, der finder energi i sin træning.

- En af de ting, jeg elsker allermest ved træningen, er de mentale færdigheder, man udvikler. Du kan sagtens tage ned og træne i flere timer og dage uden at se nogle resultater, og man bør heller ikke forvente at se hurtige resultater, for de kommer ikke. Resultaterne ses og mærkes først efter flere uger med dedikation og konsistens, og den kamp kan jeg godt lide - udholdenhed belønner sig, og den mentalitet kan og bør man bruge i skolen, på jobbet og i familien.

Bælterne fås i forskellige størrelser og farver. Pr-foto

- Derfor handler træning ikke bare om store muskler og proteinpulver. Træning kan skabe grobund og bane vejen for mange andre ting i livet, mener Tommy Dinh, som anbefaler andre unge med gode ideer til at tage springet som selvstændig.

- Danmark er et fantastisk land, hvis man vil udrette noget. Vores velfærd og det sikkerhedsnet, som er bygget op, er efter min mening med til fremme iværksætteri, da man har råd til at være mere risikovillig.

- Hvis man vil starte noget op, så skal man bare gøre det og ikke se sig tilbage. Jo yngre man er, jo bedre, fordi man endnu ikke har så mange forpligtelser - man står ikke med en familie, man skal forsørge og brødføde, hvilket giver mulighed for at tage flere risikable chancer.

- Man skal hoppe ud i det hurtigst muligt, mener den 23-årige iværksætter.

Kort om Tommy Dinh

Tommy Dinh, 23-år, er født og opvokset i Svendborg, men har vietnamesiske rødder.

Han er vokset op i en købsmandsfamilie, hvor hans mor har haft egen butik i Møllergade, som hun etablerede uden en uddannelse eller danske sprogfærdigheder. Hun flygtede fra Vietnamkrigen og efterlod sig en stor isterningfabrik.

Tommy Dinh læser nu erhvervsøkonomi og matematik på Copenhagen Business School (CBS) efter at have dimitteret fra Svendborg Gymnasium tilbage i 2017.

I dag er han i gang med sin kandidatuddannelse efter at have færdiggjort sin bachelor i sommeren 2021.

Ved siden af sin uddannelse står han bag virksomheden Power Culture, som sælger træningsudstyr.

Inden længe er han færdiguddannet som cand.merc. (mat.), og selvom lønnen i et fast job er god, så ved han, at han fortsætter med sin egen forretning, fordi det er dét, han er passioneret omkring.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Ugeavisen Svendborg

Fra juice til avis

Ugeavisen Svendborg

Vester Skerninge Kro med i nyt kropas

Ugeavisen Svendborg

Kajak for seniorer

Annonce