Annonce
Ugeavisen Svendborg

Restaurant og selskabslokale på vej til Svendborg Havn

Trine og Jakob Hirsch (med Johannes på tre måneder) har købt det gamle røgeri på Jessens Mole, som de har store planer med. Foto: Michael Thorbjørnsen
Trine og Jakob Hirsch, som står bag cateringvirksomheden Spisetid, samler og udvider sine aktiviteter i det gamle røgeri på Jessens Mole. Her er det planen at bygge et moderne produktionskøkken, selskabslokale samt en sommerrestaurant med tagterrasse med udsigt over vand og havn.

Svendborg: Det er kun tre måneder siden, at Trine og Jakob Hirsch blev forældre til Johannes, parrets andet barn, men allerede nu barsler iværksætterparret med nye planer.

Trine Hirsch, uddannet i Leisure Management (oplevelsesøkonomi), og gourmetkokken Jakob Hirsch, som i et par år har stået bag cateringvirksomheden Spisetid, har således købt det gamle røgeri på Jessens Mole, hvor La Buca tidligere havde til huse.

Parret var før underskrivelsen af den endelige købskontrakt en tur hos kommunen, og her er der givet grønt lys til udvidelse samt en omfattende renovering af ejendommen.

Annonce

- Vi fastholder i respekt for den gamle bygning dens form og udtryk, men vi forlænger bygningen, så vi får mere end dobbelt så meget plads at arbejde med. Det betyder, at der bliver dobbelt op på kvadratmeter i selve restaurantlokalet, så vi i fremtiden selv kan huse private selskaber og erhvervskonferencer med mere, forklarer Jakob Hirsch.

Hidtil har Spisetid leveret mad-ud-af huset til fødselsdage, receptioner, konfirmationer og bryllupper, men nu får Spisetid også mulighed for at være totalleverandør, når det gælder selskaber.

- Der er ofte en del logistik og praktiske udfordringer, når man skal levere større mængder mad til et sted, man ikke kender, så det bliver en lettelse at kunne være i eget hus, forklarer Jakob Hirsch.

Mad med udsigt

Spisetid går med flytningen et skridt videre og udvider også med en restaurant - dog kun nogle måneder om året.

- Om sommeren syder det ofte af liv på havnen i Svendborg, hvor der på vandet er fyldt op med sejlende turister. Derfor er det oplagt, at vi med flytningen til Jessens Mole laver en sommerrestaurant, hvor byens gæster og selvfølgelig også svendborgenserne kan nyde dejlig mad i nogle smukke omgivelser.

- Vi arbejder videre med vores take-away koncept, men kommer dog til at ændre en smule på det, så det kommer til at passe mere ind i de respektive omgivelser. Denne mulighed håber vi også, at de sejlende turister vil benytte sig af, siger Jakob Hirsch.

Spisetid beholder det høje tag på den originale bygning, men tilbygningen, som bygges, hvor der nu er terrasse, får fladt tag. Det betyder dog ikke, at man fremover må undvære at spise i det fri på en varm sommerdag.

Håndværkere er allerede begyndt at forvandle det gamle røgeri til et moderne spisested. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Den nye tilbygning får en tagterrasse med en trappe direkte op fra restaurationen, og vi håber da, at mange får lyst til at nyde god mad med udsigt over vandet og havnens liv. Og når vi har selskaber, vil tagterrassen være et smukt sted at starte med en velkomstdrink og snacks, fortæller Jakob Hirsch, som også glæder sig over, at der bliver sat glas op mellem køkken og restaurant.

- Så kan gæsterne følge med "live", når vi arbejder ude i køkkenet, og det er jeg ret sikker på, at mange vil finde spændende, forklarer Jakob Hirsch.

Annonce

Klar den 1. juli

Det er også planen at fjerne et par tilbyggede og gamle skure bag bygningen på Jessens Mole, hvilket skaber plads til et helt nyt og moderne produktionskøkken. Her skal der laves mad til forskellige selskaber, catering og restaurant.

Lokale håndværkere er allerede begyndt at rive de gamle tilbygninger ned og efter nytår påbegyndes selve byggeriet af tilbygningen.

- Vi forventer at være klar den 1. juli, hvor coronakrisen forhåbentlig har tilladt os at leve livet for alvor igen, og turisterne igen kommer til byen, siger Trine Hirsch.

Parret ligger ikke skjul på, at de har satset alt på købet af bygningen samt den økonomiske dyre udvidelse og ombygning.

- Vi har dog en god mavefornemmelse, fordi der i sommerhalvåret er så mange turister i og omkring havnen, og fordi vi i vinterhalvåret på grund af udvidelsen kan tilbyde private arrangementer og konferencer i lokalerne. Vi har også planer om at videreføre temaaftener og pop-up arrangementer med lokale producenter, så både køkken og selskabslokaler kommer i brug hele året rundt, forklarer Jakob Hirsch, som allerede nu er på udkig efter mere personale til Spisetid.

- Vi får helt sikkert brug for tjenere og kokke i køkkenet, og man må da gerne allerede nu henvende sig, hvis man har lyst til at være med til starte noget nyt op i Svendborg.


Den nye tilbygning får en tagterrasse med en trappe direkte op fra restaurationen, og vi håber da, at mange får lyst til at nyde god mad med udsigt over vandet og havnens liv. Og når vi har selskaber, vil tagterrassen være et smukt sted at starte med en velkomstdrink.

Jakob Hirsch,


Annonce

Gæstfrihed

Jakob Hirsch, der er født og opvokset i København, flyttede i 2017 til Svendborg med flere års maderfaring i bagagen, blandt andet fra Michelin-restauranten på Søllerød Kro, den anerkendte restaurant Mielcke & Hurtigkarl, og han var senest, inden han startede Spisetid,  køkkenchef på Restaurant Resumé i Svendborg.

I 2010 forelskede sig i sin Trine, der havde et studiejob som tjener på Restaurant Mielcke & Hurtigkarl.

- Trine er født og opvokset i Svendborg, og hun gjorde det hurtigt klart for mig at skulle det være os to, så skulle vi en dag flytte til Sydfyn, fortæller Jakob Hirsch, som dog glæder sig over flytningen.

- Her er en stor grad af venlighed, ærlighed og gæstfrihed samt tid til nysgerrighed og samtale. På Sydfyn er der ro op plads til fordybelse, så her vil jeg gerne blive gammel, siger Jakob Hirsch, der glæder sig over den velkomst og start, som han og Spisetid har fået i Svendborg.

- Det gik godt de første par år, men selvfølgelig har vi desværre mistet stor omsætning under coronakrisen, selvom vores take away-koncept har været en stor succes.

Jakob Hirsch etablerede i første omgang Spisetid i et produktionskøkken på Rødeledsvej, men her blev det hurtigt for småt til de mange opgaver. I 2019 flyttede han derfor sine gryder og køkkenknive til Food på Ryttervej, hvor han fik mulighed for at leje sig ind i et større køkken, men nu bliver han altså herre i eget hus.

- Det har altid været min drøm at have mit helt eget køkken, så jeg er meget glad for, at det nu er lykkes, siger Jakob Hirsch.

For et god ordens skyld skal det da nævnes, at parrets andet barn hedder Benjamin og er tre år gammel

Annonce
Ugeavisen Svendborg

To lokale kunstnere udstiller

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kom til cowboy-aften på Strandlyst

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Havelågerne bliver åbnet igen: Troense indbyder til loppemarked

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugentlig åbent hus på FGU griber de unges motivation

Ugeavisen Svendborg

Børne Bixen fylder 19 år: Bliver fejret med fest og kage den 4. juni

Ugeavisen Svendborg

Inspiration til din sommerlæsning

Ugeavisen Svendborg

Borgermøder og insektbuffet: Svendborg Bibliotek har fået certifikat i verdensmål

Ugeavisen Svendborg

Bogsalg på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

Vestbo Trio og Bjørn Fjæstad kan opleves i Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

SAK Kunstbygning præsenterer Coming of Age

Ugeavisen Svendborg

Facadevildskab på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

Guten tag: Elever fik tyske venskaber

Ugeavisen Svendborg

X-Factor kom til Svendborg: - Jeg vil gøre mit bedste, og så håber jeg på, at det bliver en god oplevelse

Ugeavisen Svendborg

Fynske Bank overrækker sponsorat til sommerens teaterforestillinger på Svendborg Assistent Kirkegård

Ugeavisen Svendborg

Mad og musik i Geoparken: Lokale råvarer og levende fortællinger er i fokus

Annonce