Annonce
Ugeavisen Svendborg

Se billederne af udsigten: Spisetid inviterer til sydfynske smagsoplevelser på havnefronten

Jakob Hirsch og Anna Cecilie Tange Rasmussen har set vældig meget frem til at byde folk indenfor i Spisetids nye lokaler på havnen i Svendborg. på Foto: André Majlund Jensen
Fredag 9. juli åbnede Svendborgs nye sommerrestaurant Spisetid i det gamle røgeris lokaler på havnen. Og det har været en herlig start med fyldte borde hele weekenden, fortæller indehaveren Jakob Hirsch, og noget kunne tyde på, at den historie fortsætter over sommeren.

Svendborg: En fantastisk start.

Sådan fortæller chefkokken og indehaveren af Spisetid om åbningsdagene for Svendborgs nyeste sommerrestaurant.

Fredag 9. juli kunne de første gæster sætte sig til bords på tagterrassen med udsigt over havnen og nyde god mad under åben himmel.

Annonce

- Der har været travlt, og selvom man har været i branchen i mange år, så er der altid et eller andet, der skal tilrettes i sådan en opstart. Gæsterne har været glade og tilfredse, og det er absolut det vigtigste, siger Jakob Hirsch.

Spisetid koncentrerer sig normalt mest om catering, men da de også skulle drive sommerrestaurant, var der brug for erfarne kræfter til at styre den.

Derfor hev Jakob Hirsch fat i Anna Cecilie Tange Rasmussen, som han tidligere har arbejdet sammen med, og hun har arbejdet som stedets restaurantchef siden 1. juni.

Anna Cecilie Tange Rasmussen er uddannet tjener og har blandt andet arbejdet på Vester Skerninge Kro og Vejrø. Derudover driver hendes forældre Høkildegård, som også leverer kød til Spisetid.

- Der er noget særligt ved at servere et stykke gris og vide, at det er min mor, der har avlet og leveret grisen, fortæller Anna Cecilie Tange Rasmussen.

Det er heller ikke et tilfælde, at restaurantens kød kommer fra Vester Skerninge. Det er en helt klar del af Spisetids DNA – at handle lokalt.

- Der er så mange fantastiske råvarer på Sydfyn, og når man handler så sæsonbetonet, som vi altid gør, så får man også den bedste smag ud af råvarerne og dermed den bedste spiseoplevelse. Vi er i daglig og tæt dialog med vores lokale leverandører om, hvad vi kan få og dermed tilføje til vores menu.

Spisetid selv mener, at de nok har restauranten med byens bedste udsigt. Foto: Anna Cecilie Tange Rasmussen

Altid plads til dygtige mennesker

Den omfattende ombygning af det tidligere røgeri på Jessens Mole 17a i Svendborg er endelig nået i mål, og det glæder derfor Jakob Hirsch indehaver af sommerrestauranten og cateringsvirksomheden Spisetid, at de nu har serveret de første mange retter.

Det gamle røgeri er blevet udvidet med et par tilbygninger, der er lagt 150 ton beton og revet vægge ned, så der udover tagterrasse og restaurant også er blevet plads til et nyt og helt moderne køkken. Her skal der laves mad til a la carte-gæster i sommerhalvåret, selskaber hos Spisetid helårligt, catering ud af huset og hvad der ellers måtte komme.

- Vi er jo superglade for at kunne være med til at give nyt liv til en så historisk bygning i Svendborg som det gamle røgeri. Det er en ære at kunne drive dette ikoniske sted og give det liv igen, som det fortjener.

Om sommeren syder det af liv og glade dage på havnen i Svendborg, hvor der på vandet er fyldt op med sejlende turister og lokale. Derfor er det oplagt, at Svendborg på netop Jessens Mole får en sommerrestaurant, hvor byens gæster og selvfølgelig svendborgenserne kan nyde dejlig mad i smukke omgivelser.

Det betyder derfor også, at der er rigeligt at se til for Jakob Hirsch og resten af holdet hos Spisetid.

- Jeg vil sige det sådan, at vores dør altid er åben for interessante ansøgninger. Det gælder både, hvis man er opvasker, tjener og kok - vi hører gerne fra alle, siger Jakob Hirsch.

Spiser man i restaurantens stueetage, bliver man heller ikke snydt for lidt havneudsigt. Foto: André Majlund Jensen
Annonce

Vigtigt at finde sin egen niche

Ifølge redaktøren for landets ældste madmedie Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, så skal man passe på i en by som Svendborg med, at markedet ikke bliver overfyldt med for mange af den samme type restauranter.

- Såfremt der kommer mere af det samme, altså yderligere en restaurant på samme kvalitetsniveau som det eksisterende, bliver det jo en kamp om de samme gæster, lyder det fra Bent Christensen.

Men kommer der en restaurant i en anden kaliber, der kan skille sig ud fra mængden, så er vi ude og snakke om restauranter, der kan tiltrække gæster fra hele landet, og hvor der vil være booket langt ud i fremtiden, beretter redaktøren.

Men for Jakob Hirsch er det slet ikke planen med sommerrestauranten at sigte mod en bestemt klassificering.

Det skal ikke være snobberi. Det skal handle om, som navnet indikerer, spisetid - det skal være god, ærlig mad kombineret med et personligt værtskab – en jordnær oplevelse af sydfynsk madhåndværk og charme.

Besøgstallene og reservationerne beretter også om, at der er rigeligt med gæster i Svendborg til Spisetids sommerrestaurant.

- Jeg har allerede måtte afvise mange gæster uden reservation og forespørgsler på reservationer, da vi simpelthen allerede er booket godt op, så jeg vil anbefale at få booket et bord hurtigt – det er så ærgerligt at gå forgæves, siger Anna Cecilie Tange Rasmussen

Stolene fra Hay er købt hos Schiang Living i Svendborg Foto: André Majlund Jensen
Annonce

Vil ikke afvise noget

Lige nu regner Jakob Hirsch med at restauranten holder åbent juli, august og september. Hvad der sker efter, ved han ikke endnu. Det kommer meget an på, hvordan det går, og hvordan de selv har det med hele projektet.

For som Jakob Hirsch siger, så skal det hele ligesom passe sammen.

Men lokalerne kommer ikke til at stå tomme. De kan stadig lejes ud som selskabslokaler og til møder samt konferencer, og Spisetid vil fortsat levere catering til virksomheder og til private, ligesom de plejer.

Når det så er sagt, er der stadig en restauratør i maven på Jakob Hirsch, og han vil derfor slet ikke afvise, at lokalerne bliver brugt som restaurant igen til næste sommer, til jul og andre anledninger.

- Det hele skal passe sammen. Jeg har en familie, som jeg elsker meget højt, og som jeg gerne vil være sammen med, og det samme har min ansatte også, men jeg udelukker ikke noget, fortæller han.

Inde i restaurantens spisestue står forskellige krukker med sylt og andre lækre sager. Foto: André Majlund Jensen

Spisetid

Bag Spisetid står ægteparret Trine og Jakob Hirsch.

Jakob Hirsch, er født og opvokset i København, flyttede i 2017 til Svendborg med flere års maderfaring i bagagen - blandt andet fra Michelin-restauranten på Søllerød Kro, den anerkendte restaurant Mielcke & Hurtigkarl, og han var senest, inden han startede Spisetid, køkkenchef på Restaurant Resumé i Svendborg.

Trine Hirsch er født og opvokset i Svendborg, og det var også hende, der i sin tid lokkede Jakob Hirsch med til Svendborg.

Gennem et par år har de drevet cateringvirksomheden Spisetid, der også har til huse i lokalerne på havnen.

Sommerrestauranten holder åbent onsdag til søndag med både en frokost- og aftenmenu.

Det er de lokale råvarer, der er fokus på hos Spisetid. Hvilket skinner tydeligt igennem med øl fra Svendborgsund Bryghus, lidt sprit fra Aqua Vitae og blomsterne kommer fra Blomster på Strøget. Foto: André Majlund Jensen
Spisetid har åbent hele sommeren fra onsdag til sønsdag. Foto: André Majlund Jensen
Spisetid åbner. Foto: André Majlund Jensen
Spisetid åbner. Foto: André Majlund Jensen
Spisetid åbner. Foto: André Majlund Jensen
Spisetid åbner. Foto: André Majlund Jensen
Velkommen til Spisetid. Foto: André Majlund Jensen
Det gamle røgeris lokaler er blevet forlænget og renoveret, så der nu er endnu mere plads. Foto: André Majlund Jensen
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Havelågerne bliver åbnet igen: Troense indbyder til loppemarked

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børne Bixen fylder 19 år: Bliver fejret med fest og kage den 4. juni

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Inspiration til din sommerlæsning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Borgermøder og insektbuffet: Svendborg Bibliotek har fået certifikat i verdensmål

Ugeavisen Svendborg

Bogsalg på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

Vestbo Trio og Bjørn Fjæstad kan opleves i Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Guten tag: Elever fik tyske venskaber

Ugeavisen Svendborg

SAK Kunstbygning præsenterer Coming of Age

Ugeavisen Svendborg

Facadevildskab på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

X-Factor kom til Svendborg: - Jeg vil gøre mit bedste, og så håber jeg på, at det bliver en god oplevelse

Ugeavisen Svendborg

Fynske Bank overrækker sponsorat til sommerens teaterforestillinger på Svendborg Assistent Kirkegård

Ugeavisen Svendborg

Mad og musik i Geoparken: Lokale råvarer og levende fortællinger er i fokus

Ugeavisen Svendborg

Jeg begynder altså at glæde mig til, landsstævnet begynder

Ugeavisen Svendborg

Festen i festen

Ugeavisen Svendborg

Fra folkevognsrugbrød til rullende konditorbrød: Kirsten Thur laver sin helt egen kagebil

Annonce