Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sydfynske iværksættere vil hjælpe sårbare børn og unge

Freja Boysen og Johan Dubert, der begge er opvokset på Sydfyn, står bag app'en DiT, som har samlet stort set alle rådgivningstilbud omkring trivsel hos børn og unge. Privatfoto
Unge iværksættere fra Sydfyn ønsker at sætte trivsel hos børn og unge på dagsordenen. - Det er skal være nemmere at få hjælp til at tale om dét, der er svært, mener Freja Boysen og Johan Dubert, som i app'en DiTi har samlet stort set alle rådgivningstilbud omkring trivsel hos børn og unge.

Sydfyn: De to gode venner, Freja Boysen og Johan Dubert, begge opvokset i Ollerup/Vester Skerninge, hvor de har gået på samme skole, og senere efterskole, har netop indgået et samarbejde, hvor de har "fusioneret" to tiltag, de hver især har udviklet og arbejdet med de seneste år.

Johan Duberts "InnoSocial" og Freja Boysens "SocialSpace" har begge haft som mål at fremme trivslen hos børn og unge og gøre det let og digitalt tilgængeligt at finde vej til at tale om det, der er svært.

- Med et fælles værdigrundlag fra det sydfynske omkring tillid, åbenhed, mangfoldighed og anerkendelse har vi på hver vores måde haft et ønske om at gøre en forskel for sårbare børn og unge, fortæller Freja Boysen og Johan Dubert i en pressemeddelelse.

Annonce

Jungle af tilbud samlet ét sted

Med dette udgangspunkt valgte Johan Dubert i 2019 at omlægge sin karrierevej til at bruge sine kompetencer til at gøre en forskel for børn og unge, der havde svært ved at finde rundt i junglen at rådgivningstilbud eller som grundet deres geografiske placering eller mangel på ressourcer havde svært ved at tilgå den hjælp og rådgivning, der tilbydes.

Sammen med en gruppe af unge mennesker skabte Johan Dubert derfor platformen DiTi, som kom på markedet i juni. DiTi er en app, der netop samler alle rådgivningstilbud og gøre dem let og digitalt tilgængelige. Dette blev udgangspunktet for virksomheden InnoSocial, som i dag udvikler digitale løsninger til effektrapportering indenfor det sociale område.

Annonce

Tabt af systemet

Freja Boysen har i sin tidlige ungdom oplevet på egen krop og sjæl, hvordan systemet omkring psykisk sårbarhed hos børn og unge kan være svært at navigere i, og hvordan manglende kendskab til hjælp samt rådgivning udenfor psykiatrien kan være svært at få kendskab til, hvorfor man som sårbar ung hurtigt kan komme til at føle sig tabt af systemet.

Hun valgte derfor at uddanne sig til fysioterapeut for at få et bedre kendskab til, hvordan kroppen og det psykiske hænger sammen - og startede sidenhen på kandidaten i folkesundhedsvidenskab med et ønske om at være med til at ændre i systemerne omkring mental sundhed og trivsel.

Med dette udgangspunkt stiftede hun foreningen "SocialSpace", hvis primære formål er at fremme trivsel hos børn og unge, uanset demografi.

Annonce

Fælles værdisæt

I dag har Freja Boysen og Johan Dubert igen fundet hinanden i det fælles værdisæt, de har med fra deres opvækst på Sydfyn. I et samarbejde mellem "InnoSocial" og "SocialSpace" ønsker de nu sammen at gøre en forskel for børn og unge, som på den ene eller den anden måde er begrænset i deres trivsel og gøre det muligt for alle, uanset om man bor i en lille flække på Sydfyn eller i indre København, at få hjælp og rådgivning til dét der er svært.

Det skal nemlig være okay ikke at være okay, og det skal være let tilgængeligt at finde nogen at tale med det om.

Freya Boysen og Johan Dubert

Samarbejdet og den fælles viden er nu samlet i DiTi-app'en, som nu fremstår som en fælles platform for stort set alle landets rådgivningstilbud omkring trivsel hos børn og unge.

- Når man har man har downloadet app'en, kan man indtaste sin alder, køn og postnummer, herefter vælger man det emne, man gerne vil have hjælp til. Man får herefter en liste over alle de rådgivningstilbud, der er er relevante for den enkelte unge. Den unge kan både vælge at være anonym eller oprette en bruger. Platformen overholder alle gdpr-lovgivninger omkring data, forklarer Freya Boysen.

En oversigt over alle rådgivningstilbud ligger allerede i app'en, så man kan finde dem.

- Både BUT (Børn og Unges Trivsel) samt Rødovre kommune har valgt at samarbejde omkring app'en, så man kan komme direkte i kontakt med dem via DiTi, tilføjer Johan Dubert.

- Det er nu vores ønske at skabe kendskab til DiTi app'en hos børn og unge, så de ved, at hjælpen er der, og de let kan finde vej til lige netop dét rådgivningstilbud, der passer til dem.

Annonce

Vil uddelegere hjælpen

Freja Boysen og Johan Dubert ser ifølge pressemeddelelsen et stigende problem, hvor flere unge ikke får den hjælp de har behov for. Dette grundet den store efterspørgsel, særligt her efter corona, hvor flere rådgivningstilbud ikke længere kan følge med, på alle de henvendelser der kommer.


Den nye Diti-app, hvor unge hurtigt kan finde hjælp, hvis de tumler med problemer. Pr-foto

- Vi ønsker at uddelegere hjælpen og gøre den let tilgængelig, så alle kan få den hjælp, de har brug for. Vi ønsker at få forebyggende indsatser omkring trivsel på den nationale dagsorden, så vi ikke taber de unge i systemet.

- Det skal nemlig være okay ikke at være okay, og det skal være let tilgængeligt at finde nogen at tale med det om, mener Freya Boysen og Johan Dubert, som i dag bor i henholdsvis Aarhus og København.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hvem skal vinde årets kultur- og fritidspriser?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

25.000 kroner til forsamlingshus

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Mød nye veninder: Brunchklub for singlekvinder åbner i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Valgkamp uden røde roser: Socialdemokrater uddeler blomsterfrø

Ugeavisen Svendborg

Elever lærte at passe på lastbiler

Ugeavisen Svendborg

Naturvidenskabeligt foredrag: Pandemier i 200 år

Ugeavisen Svendborg

Åbne døre på Tåsinge: Aktiv weekend med øens kunstnere

Ugeavisen Svendborg

Imponerende jubilæum: 125 år med ure og briller i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Skumringstime: Fællessang med Povl Balslev

Ugeavisen Svendborg

Ahlefeldt og Arvingen: En fortælling af Esteher Rutzou

Ugeavisen Svendborg

Vor Frue Kirke: Fyraftenskoncert med Rasmus Krøyer

Ugeavisen Svendborg

Torben Wahlstrøm: Storyteller in concert

Ugeavisen Svendborg

Invitation til valgflæsk i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Har du en projektidé til 5700 Vest?

Ugeavisen Svendborg

Løver viser lokal kunst

Ugeavisen Svendborg

Ny bog: Lysten er en kvindes egen

Ugeavisen Svendborg

Take away-portalen Hungry opruster massivt i Svendborg med egen udbringning

Ugeavisen Svendborg

Nyd tonerne af landsstævnesangen over byen

Ugeavisen Svendborg

Mere natur i vejsiderne er på vej

Ugeavisen Svendborg

Emil tager turen fra fjerne kyster til Åbyskov

Ugeavisen Svendborg

Nyt kreativt tilbud for unge på Frederiksøen

Ugeavisen Svendborg

Unge inviteres til komik og politik

Ugeavisen Svendborg

Regionskandidater til vælgermøde

Annonce