Annonce
Ugeavisen Svendborg

Verdensmål og bæredygtige tiltag skal dokumenteres

Annonce

Svendborg: Alt det, der foregår på Sydfyn med og for verdensmålene og bæredygtige projekter blandt foreninger, politisk uafhængige organisationer, kommunens egen 2030 plan og private firmaer burde af mange gode grunde dokumenteres - og gerne i august 2021 i FN i New York, på civilsamfundsorganisationernes topmøde.

Det mener i hvert fald  Foreningen for Verdensuddannelse (AWE), som har en afdeling i Svendborg, og som gerne vil tage initiativ til en sådan dokumentation.

- Det skal sek ud fra devisen, at verdensmålene tilhører os alle og ikke kun FN. Et første møde om initiatvet holdes den 24. oktober - på den årlige FN dag, fortælles det i en pressemeddelelse fra AWE Svendborg

- Vi har i en arbejdsgruppe i AWE Svendborg fulgt med i de mange lokale tiltag samt initiativer og har ofte tænkt på, om det ikke var en god ide, at vi en dag fandt sammen for at fortælle om og senere dokumentere og præsentere det for FN’s egen folkelige forsamling.

- Vi ønsker at være brobyggere ved at invitere til et igangsættende idemøde, et indledende partnerskabsmøde den 24 oktober. Allerede nu kan man følge processen på AWE Danmarks hjemmeside: www.world-education.dk, oplyses det i pressemeddelelsen.

AWE har medlemmer i 20 lande og på fire kontinenter og har siden 1975 haft repræsentation i NGO’erne samlinger i FN.

- Det sidste tiår har vores repræsentanter især arbejdet med millenniummålene og fra 2014 med verdensmålene, de såkaldte SDG’er, og med menneskerettighedsaspekterne i sammenhæng med enkelte mål. Faktisk deltog vores repræsentanter i tilblivelsen af verdensmålene igennem en månedlang proces i august 2014, hvor de 17 mål blev valgt ud af et forslag på 24 mål.

- Vi har i AWE en ambition på Svendborgs vegne: Kom med ind i FN i New York 2021 med det bæredygtige projekt, du brænder for. Første skridt: Mødet i Svendborg den 24 . oktober, lyder det fra Christina Yderstræde, Rex O. Schade, Kirsten Brunn, Jakob Erle og Rikke Schultz fra den lokale AWE.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce