Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Bistro Boheme i København, Le Petit Nice i Marseille og Brogade 13 i Svendborg. Marinus Buch Kristensens cv bugner af erfaring fra stjernerestauranter, og han kalder sig selv for tidligere kok, men har alligevel adskillige kokkejob ved siden af hf-studiet på VUC. Han kan ikke slippe passionen helt, men som han udtrykker det:
- Jeg vil gerne skifte branche, og det er derfor, at jeg i januar 2020 skiftede gryderne ud med bøgerne. Kokkebranchen er et hårdt arbejdsmiljø, det er dårlige arbejdstider og i forhold til at etablere familie, synes jeg heller ikke, det hænger sammen.
Marinus vil gennemføre hf, som skal føre ham videre mod universitetsdrømmen, og han har selv valgt at have 23 undervisningstimer om ugen. I mange år har han arbejdet op til 70 timer ugentligt og ikke haft fri i weekender, så denne gang skal det gøres mere menneskeligt.
- Jeg startede på gymnasiet i Svendborg i tidernes morgen, men droppede ud efter 1.g, fordi det dengang ikke førte noget med sig. Ved starten på VUC følte jeg mig ikke rastløs – det er altså bare lettere at læse, når man er 31 år frem for 17.
Jeg er meget bedre til at organisere min tid og mine opgaver i dag, påpeger han.
En vis portion spændthed
Tanken om at kaste sig over bøgerne har Marinus haft før. Han er af og til stoppet op undervejs i kokkekarrieren, men det der får ham endeligt i gang, er endnu et flueben på cv’et.
- Min kone og jeg havde drevet en pop up-restaurant i Svendborg, og da vi lukkede den, var jeg bare et sted, hvor jeg var mættet af restaurationsbranchen. Jeg havde så også en kollega, der var stoppet et halvt år før mig og var startet på VUC. Ham sparrede jeg med i forhold til, hvad det egentlig var for noget. Det blev ret hurtigt sikkert for mig, at der skulle ske noget nyt. Noget helt andet. Og noget helt andet bliver det. Derfor er det også med en vis portion spændthed, at han starter på hf, for fiaskooplevelsen fra gymnasietiden rumsterer stadig.
Han fortæller:
- I løbet af det første halve år fandt jeg ud af, at det kunne jeg sagtens. Faktisk var det en fed oplevelse at starte på VUC – og det var også et frirum. Jeg skulle dog lige vænne mig til at have fingrene i bøgerne, men også den del er faldet på plads nu. Det var ikke så skræmmende alligevel.
Mad og medicin
Glæden ved at lave mad vil ifølge Marinus altid være der, og når han har fri i weekender og ferier, hygger han sig bag gryderne derhjemme. På et helt andet niveau, som han siger grinende. Og han ved, at tiden lige nu er en gave, for når universitet kalder efter VUC, står den på seks år som medicinstuderende.
- Jeg er næsten 40 år, når jeg er helt færdig med at læse, men jeg har også haft et begivenhedsrigt arbejdsliv inden det. Det bliver spændende at se, hvad næste kapitel byder på.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.
JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.