Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Coronaen har ikke været en hæmsko for Agroland i Vamdrup

- Vi har haft en hel del at lave her i corona-perioden, siger Karina Pedersen, der er daglig leder hos Agroland i Vamdrup. Foto: Thomas Holl
Corona-nedlukningen har fået kunderne hos Agroland i Vamdrup til at rette ekstra fokus mod deres dyr og haver det seneste år, siger den daglige leder.

VAMDRUP: Langt de fleste er formentlig ved at være godt og grundigt trætte af corona.

Det er de også hos forretningen Agroland i Vamdrup, hvor man kan købe alt til dyr, hobby og have. Men selv om lysten til at bære mundbind og spritte af er mildt sagt behersket hos daglig leder Karina Pedersen og hendes personale, så har det seneste års tid, som i høj grad har stået i coronaens tegn, også været godt for noget – trods alt.

I forretningen på Pantonevej har man således ikke oplevet kedelige dage, som man måske ellers kunne forvente. Det skyldes blandt andet, at dyrehandlere og forhandlere af foder, tilskud og tilbehør til dyr er en del af detailhandlen, og Agroland har dermed ikke været underlagt de corona-restriktioner, som har tvunget mange andre forretninger til at holde lukket.

Annonce

Og i butikken har man kunnet konstatere, at det seneste års tid, som på mange måder har været anderledes, har fået mange til at prioritere husdyrene og haven lidt ekstra.

Har måske savnet selskab

- Vi har haft en hel del at lave her i corona-perioden. Der er nok flere årsager til det, men jeg tror, at husdyr og have spiller en stor rolle, hvis man går meget hjemme, som mange har gjort det seneste års tid. Mange har måske savnet lidt selskab, og så har de købt et kæledyr, og hesteejerne har også haft ekstra god tid til at passe deres dyr. Det har vi kunnet mærke, siger Karina Pedersen.

- Desuden er vi de eneste i området, der har et decideret havecenter med eksempelvis havegødning og -kalk, og det betyder helt sikkert også noget. Folk har ikke skullet køre særlig langt, tilføjer hun.

Endelig kan der også være lidt mere lavpraktiske grunde, vurderer Karina Pedersen.

- Vi råder over et stort butiksareal, hvor vi må være godt 80 mennesker på samme tid. Ikke at vi har været det, men vi kan i hvert fald konstatere, at vi ikke har kedet os, mens coronaen har sat sit præg, siger den daglige leder.

Butikken blev åbnet af Søren Hviid i 2002, men blev i oktober 2019 overtaget af grovvareselskabet Vestjyllands Andel. Forretningen betjener primært private kunder, som kommer fra det meste af Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce