Ødis/Kolding: Den ser ikke ud af meget, den lille kegleformede plastikdims med rødt eller grønt låg. Men den har tilsyneladende ramt lige ned i et uopfyldt behov.
I hvert fald har de to opfindere bag, Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen, på tre måneder solgt 1600 eksemplarer og lavet aftaler med over 50 danske forhandlere, og i løbet af august kommer Grassy, som deres opfindelse hedder, også på det europæiske marked. Salget går så godt, at Jens Jessen Hansen har sagt sit almindelige arbejde op, mens Peter Ricardo Poulsen har lavet en aftale med sin arbejdsgiver om at gå på nedsat tid.
- Det er gået meget hurtigt, konstaterer Peter Ricardo Poulsen.
- Jeg kan godt mærke, når jeg fortæller om det, at det føles lidt vildt. Det er nok også et tegn på, hvor hurtigt det er gået, siger han.
Ikke raketvidenskab
Idéen bag Grassy er egentlig ganske simpel, og den opstod, da Jens Jessen Hansen havde anskaffet sig en robotplæneklipper, som var lidt for glad for hans nedfaldsæbler i haven hjemme i Ødis.
- Han stod med et ønske om at koble et område af haven fra, hvor der stod nogle æbletræer, fordi det var sensommer, og æblerne var begyndte at falde. Vi havde tidligere arbejdet sammen på Tresu (virksomhed i Kolding, der producerer maskiner til emballagebranchen, red.), og han ringede så til mig og sagde, at han havde en super fed ide, husker Peter Ricardo Poulsen.
Grassy
Bag virksomheden Grassy står Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen.
Virksomheden har adresse og kontor hjemme hos Jens i Ødis, mens produktionen indtil videre er foregået hjemme hos Peter i Kolding.
Se mere på grassy.dk.
Ideen blev til Grassy, som kort fortalt er et lille spyd, som skrues ned i græsplænen, og som med et vrid på toppen giver mulighed for at vælge hvilken af to alternative kanttråde, robotten skal følge, så man for eksempel kan sikre, at plæneklipperen i en periode holder sig fra for eksempel en midlertidig svømmepøl eller et legeområde i haven.
- Det er jo ikke raketvidenskab, men det er et produkt, der dækker et behov, som ikke har været dækket før, siger Peter Ricardo Poulsen.
Lavet hjemme i kælderen
Arbejdet med den lille opfindelse begyndte i starten af året, i marts sendte Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen en patentansøgning afsted, og i april blev Grassy sendt på markedet. Siden er der altså solgt mere end 1600 eksemplarer, mens der snart skal sendes en større leverance afsted til en europæisk distributør.
Den store efterspørgsel betyder, at makkerparret allerede nu, efter cirka tre måneders produktion, er nødt til at lave en stor ændring af måden, de arbejder på. Ind til videre er de mange stykker plastik blevet produceret hjemme i kælderen hos Peter Ricardo Poulsen, som i forvejen ejede et par 3d-printere, men den måde at producere på er tidskrævende, og de har derfor svært ved at følge med efterspørgslen.
- Vi ville have det ud så hurtigt som muligt, så vi valgte 3d-print, men der har vi erkendt, at nu må vi have nogle støbeforme, så vi kan sprøjtestøbe dem i stedet, for vi kan ikke følge med, fortæller Peter Ricardo Poulsen, som sammen med Jens Hansen har besluttet at produktionen fortsat skal holdes hjemme i Danmark, selvom det ville være noget billigere at få Grassy produceret i for eksempel Kina.
Når arbejdet med at få bredt Grassy ud til endnu flere lande er færdigt i løbet af efteråret, skal Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen finde ud af, hvad næste skridt for deres iværksættereventyr skal være. Og for Peter er der ingen tvivl om, at der skal komme flere nye opfindelser fra makkerparret.
- Det her er vores første produkt, men vi regner også med at videreudvikle på det og finde på nye produkter, siger han.