Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Jens og Peter har overvældende succes med lille opfindelse: Snart er deres dims til salg i meget af Europa

Hjemme i Peter Ricardo Poulsens kælder står der to 3d-printere, som indtil nu har udgjort Grassys produktion med hjælp fra Peter og hans familie. Men efterspørgslen på den lille opfindelse er så stor, at der snart skal større faciliteter til, og Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen får derfor udarbejdet støbeforme, så produktionen kan blive opskaleret. "Vi havde slet ikke forventet at være nået så langt nu. Vi tænkte, at det nok var engang i løbet af vinteren, vi ville få brug for støbeforme, så vi kunne være klar til en større produktion i 2022," siger Peter Ricardo Poulsen. Foto: Steffen Nielsen
På få måneder er Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen gået fra den første prototype af deres fælles opfindelse til at være klar til at komme på markedet i det meste af Europa.

Ødis/Kolding: Den ser ikke ud af meget, den lille kegleformede plastikdims med rødt eller grønt låg. Men den har tilsyneladende ramt lige ned i et uopfyldt behov.

I hvert fald har de to opfindere bag, Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen, på tre måneder solgt 1600 eksemplarer og lavet aftaler med over 50 danske forhandlere, og i løbet af august kommer Grassy, som deres opfindelse hedder, også på det europæiske marked. Salget går så godt, at Jens Jessen Hansen har sagt sit almindelige arbejde op, mens Peter Ricardo Poulsen har lavet en aftale med sin arbejdsgiver om at gå på nedsat tid.

- Det er gået meget hurtigt, konstaterer Peter Ricardo Poulsen.

Annonce

- Jeg kan godt mærke, når jeg fortæller om det, at det føles lidt vildt. Det er nok også et tegn på, hvor hurtigt det er gået, siger han.

Ikke raketvidenskab

Idéen bag Grassy er egentlig ganske simpel, og den opstod, da Jens Jessen Hansen havde anskaffet sig en robotplæneklipper, som var lidt for glad for hans nedfaldsæbler i haven hjemme i Ødis.

- Han stod med et ønske om at koble et område af haven fra, hvor der stod nogle æbletræer, fordi det var sensommer, og æblerne var begyndte at falde. Vi havde tidligere arbejdet sammen på Tresu (virksomhed i Kolding, der producerer maskiner til emballagebranchen, red.), og han ringede så til mig og sagde, at han havde en super fed ide, husker Peter Ricardo Poulsen.

Grassy

Bag virksomheden Grassy står Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen.

Virksomheden har adresse og kontor hjemme hos Jens i Ødis, mens produktionen indtil videre er foregået hjemme hos Peter i Kolding.

Se mere på grassy.dk.

Ideen blev til Grassy, som kort fortalt er et lille spyd, som skrues ned i græsplænen, og som med et vrid på toppen giver mulighed for at vælge hvilken af to alternative kanttråde, robotten skal følge, så man for eksempel kan sikre, at plæneklipperen i en periode holder sig fra for eksempel en midlertidig svømmepøl eller et legeområde i haven.

- Det er jo ikke raketvidenskab, men det er et produkt, der dækker et behov, som ikke har været dækket før, siger Peter Ricardo Poulsen.

Annonce

Lavet hjemme i kælderen

Arbejdet med den lille opfindelse begyndte i starten af året, i marts sendte Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen en patentansøgning afsted, og i april blev Grassy sendt på markedet. Siden er der altså solgt mere end 1600 eksemplarer, mens der snart skal sendes en større leverance afsted til en europæisk distributør.

Den store efterspørgsel betyder, at makkerparret allerede nu, efter cirka tre måneders produktion, er nødt til at lave en stor ændring af måden, de arbejder på. Ind til videre er de mange stykker plastik blevet produceret hjemme i kælderen hos Peter Ricardo Poulsen, som i forvejen ejede et par 3d-printere, men den måde at producere på er tidskrævende, og de har derfor svært ved at følge med efterspørgslen.

- Vi ville have det ud så hurtigt som muligt, så vi valgte 3d-print, men der har vi erkendt, at nu må vi have nogle støbeforme, så vi kan sprøjtestøbe dem i stedet, for vi kan ikke følge med, fortæller Peter Ricardo Poulsen, som sammen med Jens Hansen har besluttet at produktionen fortsat skal holdes hjemme i Danmark, selvom det ville være noget billigere at få Grassy produceret i for eksempel Kina.

Når arbejdet med at få bredt Grassy ud til endnu flere lande er færdigt i løbet af efteråret, skal Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen finde ud af, hvad næste skridt for deres iværksættereventyr skal være. Og for Peter er der ingen tvivl om, at der skal komme flere nye opfindelser fra makkerparret.

- Det her er vores første produkt, men vi regner også med at videreudvikle på det og finde på nye produkter, siger han.

Det var Jens Jessen Hansen, der fik ideen til at skabe et produkt, der kunne gøre det nemmere at håndtere robotplæneklippere. Jens er ingeniør og har først og fremmest stået for udviklingsarbejdet, mens Peter Ricardo Poulsen, som er uddannet værktøjsmager inden for plaststøbning og har 3d-printet i seks år, har stået for det praktiske. "Det er en kombination af vores kompetancer, og når man bringer tingene sammen, så giver to og to nogle gange mere end fire," siger Peter Ricardo Poulsen. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Keld og Hilda underholdte på Elim

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Håndboldens dag kommer til Vamdrup

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Selvom coronaen har drillet: Godt første år på Torvet for Henriette

Ugeavisen Vamdrup

Connie fra Røde Kors-butikken hædret for sin frivillige indsats

Ugeavisen Vamdrup

Modelbanemesse trak i togfolk fra nær opg fjern

Ugeavisen Vamdrup

Stor interesse for byggegrunde i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Efter lang corona-pause: Kinogruppen vil sætte gang i musikken igen

Ugeavisen Kolding

Er det fedt at være ung i Vamdrup?

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Byforum er klar til fremtiden

Ugeavisen Vamdrup

Udsigt til billigere varme: Ny fjernvarmeledning mellem Vamdrup og Lunderskov er nu færdig

Ugeavisen Vamdrup

Nye ladestandere hos Vamdrup Biler

Ugeavisen Vamdrup

Fra Vamdrup til Spanien - bogaktuelle Per er blevet forfatter på fuld tid

Ugeavisen Vamdrup

Krolfere dyster om klubmesterskabet

Ugeavisen Vamdrup

Søger midler til nyt udstyr: Vamdrups akuthjælperbil skal kunne rykke hurtigere ud

Ugeavisen Vamdrup

Årsmøde i Vamdrup Byforum: Ildsjælene er klar til at tage en tørn mere

Ugeavisen Vamdrup

Politikere vil sælge biblioteket: - Det er vigtigt, at det stadig bliver et aktivt hus i byen

Ugeavisen Vamdrup

For første gang i halvandet år: Sjov Fredag vender tilbage

Ugeavisen Kolding

Brian overtager tanken efter Erling

Ugeavisen Vamdrup

Efter lange corona-måneder: Lindely er klar til ny sæson

Ugeavisen Vamdrup

Skoleelever cyklede 40.000 kroner ind til skolegårdsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Håndboldtrænere og -ledere hædret for frivillig indsats i corona-perioden

Ugeavisen Kolding

Puljemidler sætter fart i lokal forening

Ugeavisen Kolding

Art deco-udstilling åbner i Christiansfeld

Annonce