Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Kathrine har åbnet eget mad-firma i Vamdrup: Vil gøre økologi til hvermandseje

Kathrine Dissing i fuld gang i køkkenet i Arena Syd, hvor hun driver Lykkegaarden - Kvalitetsmad til alle. Foto: Thomas Holl
Vamdrup har taget godt imod Kathrine Dissing, der for nyligt åbnede Lykkegaarden - Kvalitetsmad til alle. Hun driver sin forretning fra køkkenet i Arena Syd.

VAMDRUP: Det er en kvinde med en særlig passion for mad og kvalitet, der netop har etableret sig med egen virksomhed i Vamdrup.

Nærmere betegnet i Arena Syd, hvor Kathrine Dissing 1. april åbnede Lykkegaarden – Kvalitetsmad til alle, som hun driver fra centrets køkken. Og hun er kommet godt fra start.

- Jeg har fået en god modtagelse her i byen og har allerede oplevet stor interesse for mit firma, siger Kathrine Dissing og fremhæver især sit takeaway-tilbud, som allerede er blevet ret så populært i Vamdrup.

Annonce

Stor erfaring

Selv om hun kun er 30 år, har Kathrine Dissing stor erfaring indenfor kokkefaget. I forbindelse med sin uddannelse fik hun en bronzemedalje, og hun har også uddannet sig til hotelkonditor. De erhvervsmæssige erfaringer har hun blandt andet hentet på Hotel Severin og Fænøsund i Middelfart og på Oslobåden, hvor hun var skibskok.

- Når man er kok, gælder det om at følge med de forskellige trends, der er i vores fag, og om at prøve noget forskelligt. Men nu gælder det min egen virksomhed, siger Kathrine Dissing.

Hun kommer fra Strib og bor i dag i Lunderskov sammen med kæresten Jesper. Han har to børn fra et tidligere forhold, og sammen har de selv et.

Annonce

Økologi som speciale

Et af nøgleordene for Lykkegaarden – Kvalitetsmad til alle er økologi.

- Økologi er mit speciale. Jeg kender de gode råvarer, og jeg ved, hvorfor det er fornuftigt at spise økologisk. Min ambition er at sprede økologien ud og gøre den til hvermandseje. Samtidig er en høj standard og alsidighed meget vigtigt for mig som selvstændig. Det er også derfor, at virksomheden hedder Lykkegården – Kvalitetsmad til alle, understreger Kathrine Dissing.

Drømmen om at etablere sig med eget firma fik vinger, efter hun havde været på et seks uger langt iværksætterkursus hos Business Kolding. Her fik hun hjælp til at skabe et fundament for sin virksomhed, og organisationen hjalp hende desuden med at finde lokalerne i Arena Syd.


Økologi er mit speciale. Jeg kender de gode råvarer, og jeg ved, hvorfor det er fornuftigt at spise økologisk

Kathrine Dissing, Lykkegaarden - Kvalitetsmad til alle


- Det viste sig, at køkkenet i Arena Syd stod tomt, så vi tog kontakt til halbestyrer Brian Larsen og fik lavet en aftale. Arena Syd står selv for driften af centrets cafeteria, og jeg driver så min virksomhed i lokalerne lige bag cafeteriets faciliteter, forklarer Kathrine Dissing.

Kathrine Dissing driver sin virksomhed, Lykkegaarden - Kvalitetsmad til alle, fra køkkenet i Arena Syd. Foto: Thomas Holl
Annonce

Mad til hverdag og fest

Hendes udgangspunkt var egentlig at levere et varmt måltid mad til ældre, og i kraft af en leverandøraftale med Kolding Kommune leverer hun nu fast mad til alle visiterede borgere i kommunen.

Derudover leverer Kathrine Dissing også gerne frokostordninger til virksomheder og mad til festarrangementer.

- Det kan for eksempel være til konfirmationer og lignende fester, og her i corona-tiden leverer jeg gerne ned til fire kuverter pr. arrangement. Jeg sørger også gerne for, at maden bliver bragt ud, siger Kathrine, der har ansat en chauffør i sin virksomhed.

Annonce

Med til Crazy Hours

Endelig er der takeaway-delen af virksomheden.

- Jeg har kun været i gang i få uger, men det er allerede blevet utrolig populært hos både børnefamilier, singler og ældre. Jeg kører en ugemenu, og man skal bare ringe, sende en SMS eller skrive under et opslag på min Facebook-side, når man skal bestille. Desuden lancerer jeg et tilbud om tapas til to - også med afhentning i Arena Syd - som kommer til at køre i weekenderne, siger hun.

Man kan bestille takeaway frem til klokken 12, og maden kan man så hente fra klokken 14, og indtil Arena Syd lukker. I centret kan man i denne tid desuden få taget en coronatest, og så kan man jo lige så godt slå to fluer med ét smæk, mener Kathrine Dissing.

- Jeg kalder det ”test and takeaway”, siger hun med et glimt i øjet.

Til august bliver der i øvrigt lejlighed til at møde hende i lidt andre rammer.

- Jeg skal levere mad til Vamdrup Handelsforenings Crazy Hours-arrangement fredag den 13. august. Her kommer jeg med en bil med nogle varmeskabe, og så byder jeg på dagens ret, lyder det fra den travle iværksætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce